Direktlänk till inlägg 26 januari 2008
100 g smör
2 msk kakao
4 msk socker
3 dl havregryn
1 msk kaffe (andra alternativ; mjölk eller vatten)
1 msk vanillinsocker
pärlsocker att rulla bollarna i eller cocosflingor.
1. Blanda allting i en stor skål. Knåda ihop degen med händerna så att den blir jämn och brun. Tag lite mera vätska ifall det behövs.
2. Rulla små bollar med händerna. Lägg på en tallrik.
3. Häll lite pärlsocker (eller cocosflingor om man hellre vill ha det) på en tallrik och rulla varje boll i sockret.
4. Förvara svalt i burk med lock. Chokladbollarna är godast när de är lite kalla. (Dottern förvarade inte bollarna i nån burk, istället la hon upp dom på en tallrik med plastfolie över och in i kylen. Dom är ju snart slut i vilket fall som helst.. )
_______________________________________
Det här receptet har även jag som liten använt mig av när jag har lagat chokladbollar (eller cocosbollar som jag säga).
___________________________________________________
Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...
Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|