Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 26 januari 2008

Dotterns Chokladbollar

Av Maria - 26 januari 2008 14:15

100 g smör

2 msk kakao

4 msk socker

3 dl havregryn

1 msk kaffe (andra alternativ; mjölk eller vatten)

1 msk vanillinsocker

 pärlsocker att rulla bollarna i eller cocosflingor.


1. Blanda allting i en stor skål. Knåda ihop degen med händerna så att den blir jämn och brun. Tag lite mera vätska ifall det behövs.


2. Rulla små bollar med händerna. Lägg på en tallrik.


3. Häll lite pärlsocker (eller cocosflingor om man hellre vill ha det) på en tallrik och rulla varje boll i sockret.


4. Förvara svalt i burk med lock. Chokladbollarna är godast när de är lite kalla. (Dottern förvarade inte bollarna i nån burk, istället la hon upp dom på en tallrik med plastfolie över och in i kylen. Dom är ju snart slut i vilket fall som helst.. )

 _______________________________________

Det här receptet har även jag som liten använt mig av när jag har lagat chokladbollar (eller cocosbollar som jag säga).

___________________________________________________

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<<
Januari 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se