Direktlänk till inlägg 22 februari 2008
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakaopulver (jag tog 5 msk..)
1½ dl vetemjöl
1 dl smält smör (jag smälte 90g och slängde i smeten...)
½ dl flagad mandel till garnering (hade inte jag, men det var gott ändå!)
Rör ihop ägg och strösocker med vanlijsocker. Blanda ner kakaopulvret, vetemjöl och det smälta smöret. Smöra och mjöla (jag bröa) en rund 1½-2-liters, slät bakform, gärna med löstagbar kant. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Sätt in i 200 grader varm ugn i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna en liten stund och lossa den sedan från kanten. Servera med vispad grädde till.
p.s Den innehåller bakpulver och ska endast röras ihop hastigt så att det inte blir för mycket luft i smeten, då blir den torr och tråkig. d.s
Och receptet är taget ur boken Konditorns bästa Mjuka kakor Petit-fourer Tårtor Vetebröd Pajer Småkakor.
Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...
Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
10 | |||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
|||||
|