Direktlänk till inlägg 8 mars 2008
Tid: 60 min
200 g mörk blockchoklad
50 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vanillinsocker
1 krm bakpulver
Tryffel:
100 g mörk block-
choklad
50 g smör
Gör så här:
1.Dela chokladen i mindre bitar och smält ihop med smöret på låg temperatur.
2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
3. Blanda samman mjöl med vanillinsocker och bakpulver.
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och chokladsmeten.
5. Häll smeten i en smörad långpanna. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.
Tryffel:
1. Smält choklad och smör på svag värme i en kastrull.
2. Låt svalna något och bred blandningen över kakan.
3. Skär kakan i fyrkanter när härligheten svalnat.
4. Pudra florsocker över vid servering och krön mästerverket med färska bär och en citronmelisskvist. (gjorde inte jag, men det var gott ändå!)
Receptet hittade jag i en gammal tidning (härligt hemma, aftonbladet).
Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...
Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|