Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under mars 2008

Av Maria - 15 mars 2008 10:09

ANNONS

*

Av Maria - 14 mars 2008 18:39

Orkar inte.....!

ANNONS
Av Maria - 13 mars 2008 18:10

Jag skrev lite om mitt godisberoende här för en stund sen.. och efter middan började gubben rensa ur vårt godisförråd. Och jag hoppade in och hjälpte till! För nu skulle det bort!!!!

I vilket fall som helst lyckades vi fylla en hel ica plast påse med godis vi sku slänga! (det var inget fel på godiset vi slängde.. men det är ju påsk snart också..) Barnen fick en stor skål med lite av godiset och den skålen håller dom på att rensa nu! Dom kommer in titt som tätt och ska ha hjälp med att ta av godis papper som dom inte får bort själva.

Skönt att få skåpet rensat.. synd bara jag inte knäppte kort på allt godis..

För det var mycket!!!


Men nu ska jag verkligen försöka bli duktig! Får se hur det går...


Av Maria - 13 mars 2008 14:36

Jag är tjock!!!! Jo, faktikstk.. jag var nyss in på h&m, ellos och josefssons och titta på kläder på nätet.. vill ha nå nytt. Men det jag hittar som ser rätt bra och fint ut som jag möjligtvis sku se någorunda vettig ut i finns inte i min storlek.. :(  På h&m kan jag förstå.. det finns det bara "små" kläder där nu förtiden. Men Ellos eller josefssons där brukar det ju finns i någorlunda storlekar.. men men...

Jag (försöker) och pratar om att gå ner i vikt hela tiden, men inte händer det nåt.. och sen får jag nå ryck och bara klämmer i mig gosaker/chips/ostkrokar.. m.m av det som finns hemma.. vilket brukar vara ett rätt stort lager.

Jag känner mig verkligen som Hurley i lost vissa stunder.. och det känns inte speciellt kul.. [hets äter]..

Jag önskar jag skulle kunna bli smal på en dag! Men det tar tid.. blablabla... jag vet!  

Om jag skulle börja gå ut och gå varje dag vet jag att jag verkligen skulle gå ut varje dag och gå också! Jag skulle må dåligt om jag inte gjorde det.. har nämligen gjort det förut.. gått ut och gått, mycket.. men det var då de..

Om jag bara fick en början.. alltså på att gå ut och gå, ensam tid.. utan barnen och så.. gå i min egen takt.. då skulle det rulla på.

Visst om jag ber gubben passa barnen så gör han det säkert.. men det är jag som ska känna den där orken också att orka gå ut och röra på mig.


Idag hade jag tänkt städa en del.. hade villa fått undan en massa skit, men humöret försvann när jag satt mig och titta på kläder... blä! Det ända jag fått gjort är disken.


Ikväll kommer det ivarjefall Ghost Whisperer och The L Word! *glad*

Nu måste jag se om jag orkar göra nåt.. det ser ut som självaste f*n inne i vardagsrummet där ungarna har hållit hus hela dagen. åhh,, jag skulle ju behövt tvättat idag också... arghh!!


Här kommer en bild jag knäppt för ett tag sen.. och lekt i photoshop med..

Av Maria - 11 mars 2008 17:00

Idag har jag arbetat! Tänk om man ändå hade haft ett eget riktigt jobb man gick till varje dag! Det vore rätt skönt, förutom dom tidiga mornarna förstås...


På jobbet gick det bra, jag blev något stressad på själva spisen! Jag tycker nästan synd om hon som jobbar där jämt. Hon borde verkligen behöva få en ny spis! *nickar* Men som tur va så han jag/spisen få klart maten i någorlunda tid. Alltså tills den skulle serveras.

Jag behövde inte svara något i telefon, vilket var en stor lättnad för mig! (jag hatar att prata i telefon förutom med vänner och släkt!) Så dagen gick bra med andra ord! :)


Nu är jag super duper trött!!! *snark* Men jag ser fram emot att få lägga mig i soffan och titta på lost sen senare i kväll när båda barnen har lagt sig.

Men det lär nog itne bli så många avsnitts tittande ikväll.. och dessutom ska jag till AF imorgon... trååååkigt! Men det är ju en kallelse så man måste ju.. blä!!!


Nu måste jag gå och fortsätta med middan... så att det blir nån, men jag har egentligen ingen lust alls... [trött]!!!


Av Maria - 10 mars 2008 17:46

Idag ringde jag min vän M och hörde om hon och barnen (två av barnens kusiner) hade lust att komma över. Vilket dom hade! :)

Så innan dom kom stressade jag runt och plockade ihop det värsta och började med disken men hann tyvärr inte klart med den innan dom kom.


När dom väl var här dukade jag fram lite fika.. kaffe, mjölk, chokladrutor och paj med vanlijsås. (så nu är äntligen pajen och chokladrutorna slut! Så nu slipper man bli frestad!)


Efter ett tag fick barnen bada lite. Och sen var det bus och spring.

Jag släpade upp några säckar och en kartong med kläder och tyger nerifrån källaren.. gav bort en del faktiskt! Ska väl fortsätta gå igenom resten av säckarna vi har i källaren så man äntligen har ett tvättrum man kan gå i. När jag orkar vill säga.


Imorgon ska jag jobba på en förskola i köket, helt själv!!!! Har aldrig varit i det köket förut så jag hoppas jag hittar det jag behöver. Jag har i vilket fall som helst enkel lunch att göra, korv med mos. Det borde ju inte vara så svårt. Den värsta delen är att jag ska svara i telefon.. svara är väl inga problem, men vad jag ska säga och så är ett problem..  :S

Så ja, man kan ju säga att jag är lite smått nervös! Men om jag fixar det och allt går bra så kanske, kanske det finns en chans att man får jobba nå fler gånger där. :) Pengar behöver man ju alltid! Och jag trivs i kök(, bara det inte är mitt eget.. )
Av Maria - 9 mars 2008 17:57

Vad har hänt ida??.. Inte mycket alls.. jag har suttit framför datorn och varit lite med barnen, men det är väl allt.


Imorgon tror jag ska gå med barnen till deras dagisar.. men jag vet inte säker. Deras kusiner från byn kanske skulle titta över. Så jag får se hur det blir imorgon.


Ikväll ska jag titta på lost, igen! Men ikväll lär jag väl inte få titta på så många avsnitt.. gubben ska ju upp tidigt imorgon. Och hans sov plats är på soffan.


Och chokladrutor och paj finns det kvar av också, men jag ska helst inte äta sånt ikväll.. har satt max gräns på två dagar i veckan på gott ätandet. Se om jag kan hålla det.


Dagens bild.. på Daisi.. (Dora tycks aldrig kunna sitta eller ligga still..)..


Av Maria - 9 mars 2008 12:13

Paj Botten;


200 g smör

1½ dl strösocker

1 msk sirap

2 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

5 dl vetemjöl


Fyllning;

ca. 100 g frysta hallon

lite florsocker och eventuellt lite potatismjöl.


Rör smör, socker och sirap vitt och pösigt. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner mjölblandningen i smöret. Arbete ihop till en smidig deg. Smöra en form (jag använde mig av en tårtform) och kläm ut pajdegen i formen med händerna och fingrarna. Blanda hallon med florsocker (och potatismjöl) i en skål och häll i formen. Grädda i ugn i 175 grader ca. 20 minuter.

Servera gärna med vaniljsås!

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se