Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under april 2008

Av Maria - 17 april 2008 18:49

Ja, äntligen har våren tagit sig hit! Så skönt! Hoppas bara den stannar också. Och nu har även min huvudvärk släppt, skönt!

Jag får sån lust att gå ut och gå när det är så vackert väder.. men snart måste jag lägga barnen och sen börjar det bra serier på teven jag inte vill missa, speciellt inte L Word! Det är så bra! Men det är inte säkert jag kommer få se det ikväll eftersom det håller på till kvart i elva.. gubben vill nämligen kanske gå och lägga sig i tid så han somnar någorlunda i tid eftersom han ska jobba imorgon.

Min vän J var in en sväng idag också och vi pratade väl lite. Vi kom in på spöken och drömmar och likande.

Vilket påminnde mig om en "dröm" jag hade när jag var liten, ungefär i samma ålder som min dotter är nu alltså 4-5 år.

"Jag ligger och sover, min syster ligger och sover nedanför min säng på madrass eller likande. Och jag vaknar plötligt och hör ett plingande ljud, ko klocka/pingla. Och när jag tittar mot dörren står det en ENORMT stor kossa där och bara glor på mig. Och jag blev självklart livrädd! Saken var den att jag kunna ju inte springa till mamma eftersom den jätte stora kossan stod och mitt i dörröppningen.. så vad hade jag för alternativ.. jo, ropa på mamma allt vad jag har! Och hon kommer, undrar vad det är frågan om.. och "poff" så var kossan borta.. "

"Drömmen" låter kanske inte så skrämmande nu, men jag minns att jag var vettskrämd! För jag var ju vaken! Jag var ju faktiskt bara 4-5 år.. och då är tydligen jätte enorma kossor som står vid fotända väldigt skrämmande.

Nu på senare tid har jag kommit fram till att det måste har varit nån nattskräck eller liknande. Man kan ju tydligen se saker som inte finns då när man är vaken.. typ..


Jaja.. vad har jag gjort mer idag.. bakat kakor! :) Till våra vänner i byn! Väntar på att dom ska bli klar nu.. dom är ju så gott som klara med det är liksom the final touch som tar sin lilla tid. :)


Nu måste jag gå och natta barnen.

ANNONS
Av Maria - 17 april 2008 09:40

Iförr går fick jag veta en hemlis, eller överraskning kanske man kanske säga. En kul en! Tyvärr kan jag inte skriva vad överraskningen var än, men en trevlig en var det! :)


Våra vänner i byn håller på att renovera i sitt kök och det blir så otroligt fint! Har inte varit dit och tittat med egna ögon, men det lilla jag har sett på bilder så blir det jätte jätte fint! Och förutom dom som fixar och donar så fick min syster med familj sitt hus igår.. ett bygg ihop "lego" hus där dom bara slänger ihop husdel för husdel och sen är det klart.. typ..

Önskar jag skulle kunna fara och titta och vara med lite, men tyvärr är det alldeles för långt och dyrt..


Idag är det soligt och fint väder ute.. och jag måste diska.. *suckar* och så har jag även ont i huvudet.. vilket kan bero på att jag har suttit framför datorn i två långa dagar.. alltså nästan hela dagarna..


Åhh, jag vill göra nåt.. får se om man kanske plockar ihop lite fika och tar med ungarna till parken så dom får leka av sig och fika ute.


Nä, men nu msåte jag nog ta och börja med någon nytta, det behövs!


ANNONS
Av Maria - 15 april 2008 16:33

.. som inte var nå goda alls! För det första blev dom itne som cupcakes uten mer som muffins och dom smulade sönder bara man peta på dom.. nå nästan.

Min vän J var här så det var då jag kom att jag måste göra cupcakes.. ville göra det redan igår.. men det var så vart här hemma då så jag hade ingen ork alls..


Orkar inte skriva så mycket mer nu.. våra vänner från byn tittar nog snart in också. Det blir skoj, det var ju ett tag sen nu igen.. känns det som ivarjefall.Av Maria - 12 april 2008 21:11

Idag har det inte blivit mycket gjort..

Jag har knäppt en del foton på dottern, diskat och bakat cupcakes (första gången jag gjort cupcakes)..

Cupcakes:n gjorde jag när min vän J tittade över en sväng.. eller ett tag..

Vi gjorde Choklad dekoration tillsammans till cupcakes:n. Hon gjorde jätte fina! :)

Nu har jag druckigt två corona och tagit det lungt efter att barnen har gått och sova, så skönt när dom sover.. dom båda har varit hopplösa idag.

Jag var ut och rökte en sväng på dagen och när jag kommer in sitter dotten i någon underlig ställning halvt under min säng..

Jag; "-Vad gör du gumman?"

dottern; "-Kissar."

Jag får nå jäkla utbrott... "- VA FAN!!!!"

Nåja hon hade med andra ord pinkat på golvet.. och vad var hennes försvar?.. Jo, "- Min större kusin M från byn kissa också på golvet.."

Argh!!!!

Dottern fick sen skura golvet själv, vet inte.. kanske jag var lite för hård mot henne.. :/

Men hon tyckte det var kul att skura golvet så det var ju bra.


Nä nu ska jag hitt på nått..


Bild på cupcake:sn... (jag vet det ser lite ut som bajskorvar uppe på dom.. speciellt den längst ner i höger hörnet.. :S )

Av Maria - 11 april 2008 16:40

Idag har jag ringt runt till olika företag och försökt hitta en praktik plats, men tyvärr var det ingen som ville ha en praktikan eller så hade dom redan lovat andra praktikanter innan mig. Det var synd.. så nu måste jag försöka hitta nå fler ställen jag kan ringa och höra på. Idag har jag  ringt fyra olika ställen.. men alltså fått nej på alla. :(

Det var ett till ställe jag hade skrivit upp på listan till alla jag skulle ringa. Men jag vill inte vara på det sället jag inte ringde och jag vet att dom gärna tar emot praktikanter.. men tyvärr så vet jag att det inte blir nå fortsättning på det stället, alltså nå vikariat eller anställning..

Och förskolor har jag lessnat på.. orkar inte..

Så jag får se om jag hittar nå annat jag kan ringa på till veckan.


Jag har även diskat, plockat ihop här hemma och grejat halva dagen. Min vän J var in en sväng och då fick jag som en liten paus i allt stök..

Barnen har varit som hopplösa idag.. inte gjort ett skit som man sagt.. bara tvärt emot!.. *morr*


Usch idag är det fredag.. trist och allmänt tråkigt! Hatar fredagar!..

Fast idag är det ju faktikst Talang 2008 på fyran igen.. så det kanske man tar och tittar på ikväll.

Annars då.. det lär inte bli nå gott idag heller.. just för tillfället är jag mest bara hungrig och vet inte vad jag ska göra för midda, vad som finns hemma..?


Åhh.. allmänt less!


Av Maria - 10 april 2008 19:45

VART F*N ÄR VÅREN!!!!!!


Idag har det inte hänt speciellt mycket.. min vän J kom över en sväng. När hon kom var jag och dottern ute i snön och gjorde en snögubbe medans sonen låg och sov i vagnen ute. Man måste ju göra det bästa av situationen.. alltså snö vädret.. så vi gjorde alltså en snögubbe.


Och när jag stod och lagade lite midda dök våra vänner från byn upp. Och in kom dom med en sprillans ny stekpanna till oss! *lycklig* Det är så snällt av dom! Tack igen våra vänner från byn! :)


Men nu måste jag parkera mig i soffan.. för snart börjar Ghost Whisperer och sen kommer L Word! :)


Bild på vintern!!! *morr*Av Maria - 8 april 2008 15:02

Sååå.. ringde jag runt till olika ställen och sökte jobb idag?.. NÄ!..

Det blev inget.. min vän J hörde om hon kunna komma över en sväng och det ville jag självklart.

Jag har plockat ihop lite idag ivarjefall och tagit upp tvätt och hängt + slängt i en till maskin.

Idag är gubben in till stan få se hur länge han blir borta och ifall jag får nån ork.. då kanske man skulle kunna städa lite mer.

Igår när gubben var hemma gick jag upp och började skrapa skorstensmuren.. vi har ju som sagt haft mögel där.. så nu ska vi skrapa ner allt där.. tapeter och puts. Jag kom inte så långt tycker jag även fast jag var där upp och fixa rätt mycket. Jag skulle ha kunna stått där hela kvällen och bara skrapa, men tyvärr måste jag ju natta ungarna också.

Så idag har jag också dammsugit upp det jag skrapade ner igår.. kattorna ville nämligen hemskt gärna vara där uppe och busa! *morr*

Jag tittade även slut på säsong tre av Lost igår kväll! Så nu har jag inget lost att titta på.. *buhu*.. vill låna en harry potter film av min vän J:s bror, men jag vet inte om han vill låna ut den ännu.. den var tydligen rätt ny inköpt. Men hon skulle fråga ivarjefall. :)


Imorse när man vaknade snöade det också.. och snön ligger fortfarande ute på marken.. usch och blä! Vill ha vår nu!!!!


Nä nu ska jag ta och göra nåt.. städa eller rita.. eller synda.. eller .. ja, jag vet inte.. nåt. (jag har en cigg.. som är av.. som jag tejpat.. desperat?..sugen?.. beroende! Måste sluta igen!!!! )

Av Maria - 7 april 2008 18:04

Idag hade jag tänkt ringa runt till olika lite företag och likande och hört om dom behövde nå extra personal, vik. eller praktikant när barnen var på sina dagisar. Men just när jag skulle ringa dök min vän J upp så det blev inget idag, jag hade även behövt städat lite. Jag får ta och göra lite mer imorgon helt enkelt.


Annars har det väl inte hänt så jätte mycket precis.

Det blev fiskpinnar, mos och blandpås sås.. gott när man var hungrig.


Nu vill gubben sitta en sväng så nu msåte jag flytta på mig.


Här kommer en bild jag kladdat igår..

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se