Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under maj 2008

Av Maria - 23 maj 2008 15:35

Otroligt jävla varmt här hemma just nu.. 26,1 grad ungefär.. hett!

Måste nog ner till källaren och sänka värmen så fort som möjligt!


Nu har jag varit ute med barnen en stund så dom har fått lite luft. Jag hade skit tråkigt ute.. visste inte riktigt vad jag skulle göra förutom att springa efter sonen som så gärna vill springa ner till vägen. Så jo, jag hade med mig ett skissblock.. stort.. vill ha litet! Så jag satt och kladdade lite i det också.. tråkigt..


Snart måste man börja med maten också.. kyckling blir det idag.. med sallad för oss vuxna och ris och sås för barnen.


Nä, men usch jag kan ju knappt tänka när det är så här varmt.. bäst jag går ner till källaren nu och sänker!..

ANNONS
Av Maria - 23 maj 2008 13:05

Jippi!!!

Hade tänkt skriva några rader här för ett stund sen, men då dök min vän J upp så då blev det till att koka lite kaffe och prata lite.

Men nu har hon gått för att hämta hennes kalrs son från skolan.

Det jag hade tänkt skriva för en stund sen var att jag inte skulle kunna göra tårta ivarjefall.. :(

Men när J var här kom hon på en smart idé. Så det löste sig ivarjefall. Så det kommer bli tårta!!!! *lycklig* och lite stressad... Men det löser sig nog med min stress. :)

Det ska alltså bli en morsdagstårta, gu vad kul! Det har jag aldrig gjort förut.


Så idag måste jag börja med tårtan.. själv botten ska jag göra idag och även börja med topp dekorationen. (Om jag nu lyckas med den.. om inte annat skulle jag göra en annan grej). Så jag har lite att göra idag.. men kul ska det bli! :)


Nu måste jag snart ut med ungarna ett tag också så dom får ltie luft, innan det blir nåt oväder ute.. det kommer några svart moln smygandes lite längre bort.


Ikväll kommer det en film på "nån kanal".. minns ju inte vilken.. säkert femman. Har ju sett den förut, men den är ju bra.. får se om jag hinner se den eller om jag blir sittandes med tårtdekorationen länge.


Nä nu ska ungarna ut!.. Skriver säkrt nåt mer sen igen..


En liten bild jag knäppte för några dagar sen...

ANNONS
Av Maria - 22 maj 2008 18:22

Idag har det väl inte hänt så mycket.. min vän J var in en sväng tidigare idag och drack kaffe och prata. Morsdag är snart här och då var tanken att jag skulle göra tårta till hennes mamma, men tyvärr vet jag inte om vi kommer ha pengar att änns köpa hem grejor som behövs. *hoppas*..

Jag har redan klart i huvudet hur den tårtan ska se ut.. bara jag lyckas få till den liknande som den ser ut i mitt huvud då.


När min vän J hade åkt hem satte jag mig med mitt nya akvarellblock gubben köpte inne i stan igår.. han blev nämligen tvungen att åka in dit och byta ut dotterns leksak som inte funkade. Så då passade han även på att köpa sig ett par nya jeans till sig själv + en t-tröja. Och ett akvarellblock till mig då. :)


Jag testade att rita och måla av min vän J i akvarell. Själv tycker jag målningen blev rätt hyfsat, även fast det blev några fel lite här och där. Men man såg att det var J och det var ju bra. (bild på målningen kommer så småningom finnas inne på min bilddagbok för dom som vill titta och har lösen för att komma in där).


Nu för en stund sen var J in en sväng och hämtade målningen som hon fick av mig. Så hon skulle se till och köpa en ram och hänga upp sa hon.


Snart börjar ghost whisperer och sen l word.. det ska jag såklart se på!


Nu ska jag hitta på nåt..  eller nåt..

Av Maria - 21 maj 2008 15:39

Argh!!! Kom nyss på att jag hade villa varit in till Clas Ohlson igår och köpt akvarellblock och ett nytt skissblock.. men om vi nu hade varit in där så skulle det förmodligen inte blivit några byxor eller nån tröja för min del.. fast nu för tillfället skulle jag hemskt gärna villa ha ett nytt akvarellblock.. Jag har bara ett akvarell papper kvar i mitt block jag har här hemma.. *morr* ..

Nåja.. kanske att jag får ta och leta fram mina oljefärger och måla lite i olja.. men jag hade så gärna villa målat i akvarell, nå fina vår tavlor.

Men men..

Det är ju bara ca. 4 månader kvar tills jag fyller år.. kanske att jag kan önska mig det då...


Nä nu ska jag se om jag kan hitta på nåt.. funderade på att sy om ett par tröjor jag fått av Fru Y, men jag vet inte om jag orkar.. och snart är det middags tid också.. och ikväll kommer det ju Grey´s! *lycklig*


p.s jag skulle villa ha nån sorts utställning/venissage för alla målningar jag målat.. det hade varit kul.. sett om det hade gått nå folk alls och tittat på tavlorna jag målat.. och kanske stå och tjuv titta.. hm.. möjligtvis fota.. *mohahahaha*... d.s

Av Maria - 21 maj 2008 12:29

Oj, oj.. det var en låååång dag igår, men bra!

Hela familjen for in till stan till ögonmottagningen, för sonen hade ju äntligen fått tid där.

När jag skulle packa in barnen i bilen glömde jag helt bort att det var jag som skulle sitta bak i bilen med sonen. Så när vi hade åkt en bra bit börjar ju självklart sonen må dåligt och kräks ner hela sin tröja och jacka.. :S

Så sonen fick gå utan tröja inne hos ögonläkaren och även inne i stan tills att vi hittat en billig tröja åt honom. Hos ögonläkaren gick det bra. Han skulle få en ny tid nån gång efter sommaren.

Nå, när vi väl var på väg igen och närmade oss vårt nya mål, insåg vi att vi måste köpa en cityvagn eller nåt sånt.. vi hade ju självklart glömt sonen egen vagn hemma.. *morr* och gå med han i affärer är ju inte det lättaste utan vagn. Så jag och sonen gick och letade tröja medans gubben och dottern for i väg och letade vagn.

När tröja och vagn var avklarat så började vi vår stads visit.. vi började med att gå till mac donalds och åt lunch.. det blev två happy meal till barnen. Dottern åt jätte bra. Sonen åt väl lite men inte alls lika bra. Leksak happy mealen den här gången var ett dator spel.. inte så roligt för sonen. Men kanske för dottern.

Sen började vi gå runt och titta lite. Dottern köpte en leksak på lek planeten för egen peng. Nån elefant med två små dockor.

Sonen fick en blixten studsboll och nå bilkort spel som han ville ha.

Själv fick jag ett par svarta byxor från kappahl och en tröja från ginatricot.


Efter att ha vandrat runt i massor med affärer åkte vi vidare till gubbens bror och hans familj. Där blev vi bjudna på kaffe, mango, kakor, bullar, saft.. ja lite av varje. Jag blev bjuden på två muggar kaffe.. för den första muggen lyckades självklart jag spilla ut över halva bordet och golvet och lite på deras dotter! Som tur var gick det bra för deras dotter. Hon brände sig inte utan blev mest bara skrämd. Så det blev att torka golv och bord för min del sen blev det nytt kaffe.

Och sen bar det iväg hem nästan på en gång. Då var klockan ca. 19:15. Vi var hemma runt åtta. Hem vägen gick bra ivarjefall. Vi stannade en sväng för gubben skulle knäppa lite kort. Men annars var det raka vägen hem.


Väl hemma gick barnen och sov och själv satte jag mig framför teven och tittade på en film jag lånat av min vän J.. en som jag började titta på dagen innan men inte han se klart. Minns itne vad den heter nu, men den var nog rätt bra.


Och nu ska jag gå och ta hand om min gäst, J som kom och väntar på att jag ska bli klar nån gång..

Av Maria - 19 maj 2008 10:52

Igår kväll satte jag mig med dotterns dvd spelare efter att länge försökt få nåt jävla ljud på filmerna jag försökte se på inne på Windows Media Player, men det var rent av helt jävla omöjligt!!! *morr* Jag kan ju lyssna på musik och likande inne på just Windows Media Player men att se på film tycks ju inte gå. Jag får ju upp bilden och filmen kan gå, men inget ljud!!! Argh!!!


Nåja efter mycket fixande och letande efter vad som kunna ha varit fel med ljudet så satte jag mig med dotterns dvd då.

Jag tittade på två filmer jag lånat av min vän J. Snygg, Sexig & Singel en komedi som var den första filmen jag så.. och ja, den tyckte jag var asbra!!!! Måste köpa den. Jag vet inte hur många gånger jag skrattade.. så den var bra.

Andra filmen jag tittade på var en trhiller, The Gathering den tyckte jag inte var lika rolig, men å andra sidan var det ingen komedi. Så den var väl bra på sitt sätt.. Det kunna gärna ha fått hänt lite mer.


Idag har jag diskat.. men det är väl det ända jag gjort än så länge..


Här kommer ett litet klipp från Snygg, Sexig & Singel (The Sweetest Thing).


Av Maria - 18 maj 2008 16:48

Igår blev det inget städat, ihop plockat. Jag målade självporträttet som blev skit rent ut sagt! Usch!

Jag tittade sen på en utav alla filmer jag lånat av min vän J. Den var bra, lite lång bara. Kom nämligen först i säng 0:30.. Gubben kom aldrig hem igår kväll, men det gjorde inget för min del. Jag visste ju var han var och med vilka så jag kände mig lugn.


Idag plockade jag ihop lite i vardagsrummet, men det är allt jag gjort.

Sen blev det lite lunch till barnen, efter jag hade slängt ihop en sockerkaka som jag även slängde hackad choklad i.. så den inte sku vara så tråkig tänte jag. Jag och min vän J hade bestämt träff i parken, min uppgift var att ha med kaffe och muggar medans hon skulle ha med varm oboj och kakor.

Jag tog med lite sockerkaka med choklad också. (själv åt jag ingen sockerkaka alls).

I parken var det inte så mycket folk. Innan vi gick hade gubben fortfarande inte kommit hem och då var kl strax över 12. Men när vi då närmade oss parken ringde han och berättade att han var hemma. Jag hade lämnat en lapp åt honom, om vart vi hade gått och så.

Barnen lekte och busa på i parken och hade jätte kul. Men efter nån timme eller så begav vi oss vidare till J. Där stannade vi väl ett tag innan vi gick hem. Sonen låg på köksgolvet och lekte snällt med några av J:s karls sons bilar. Dottern lekte ute ett tag med J:s karls dotter medans vi var inne. Men sen kom även dom in och lekte ett tag innan vi gick.


Väl hemma blev det middag.. sååå hungriga! Jag hade ju glömt äta nån lunch.. så jag slängde in två frysepizzor i ugnen.. ja, jag åt också utav dom. :S Men min sallad är slut.. eller jag har lite kvar av sallads huvudet, men jag var inte speciellt sugen på det och kände mig svimmfärdig..


Och nu sitter jag här. Jag fick beröm av gubben när jag kom hem för sockerkakan med choklad, han tyckte den var jätte god. Så det var bra och kul att höra av honom.


Nu ska jag se vad jag ska hitta på.. jag är så trött nu..

Av Maria - 17 maj 2008 19:32

Så igår vid fyra tiden kom våra barnvakter, fru Y & herr E. Så då begav vi oss iväg och hämtade upp gubbens pappa och farmor och vidare in mot staden.

Väl inne i stan hämtade vi upp fru E vid hennes jobb. Efter vi lämnat av gubbens farmor for vi till ett köpcentrum och gick runt lite på olika affärer.

Det vi fick handlat var två flaskor såpbubblor och en bilsittkudde till dottern. Sen när vi tittat klart allt vi skulle titta åkte vi till Max och där blev vi bjudna på mat/middag av fru E, tack för maten fru E! :) Det var super gott!


Så ja, eftersom jag åt på max blev det ju hamburgare, strips & dipp + en stor coca-cola med is! *mums* Så med andra ord tog jag mig en godiskväll igår kväll när jag kom hem.. jag hade ju redan druckigt cola så, ja..

Hemma på kvällen blev det alltså lite ahlgrens däck, daim"kulor", lite chips och cola..

Men idag när jag vaknade så fixade jag frukost åt barnen, men åt inget själv utan drack en mugg kaffe och gick sen en promenad på 40 minuter ganska snabb takt. Och åt när jag kom hem sen.


Idag har annars min vän J och hennes karl och hans dotter varit över en sväng. Barnen lekte faktiskt ganska snällt, lite högt, men det hör väl till när det är barn. :)

När dom hade åkt hem hade jag tråkigt, jätte tråkigt!

Så jag satte mig med mitt akvarellblock och skissade upp ett nytt självporträtt.. som nog kommer bli ännu värre en det förra.. :S Typiskt!

Sen sa jag åt gubben att han sku åka iväg till våra vänner från en av våra grannbyar som nyss har flyttat in i sitt nya hus. Så han är där nu. Jag ska väl försöka få något gjort här hemma har jag tänkt.. men jag har även tänkt att jag skulle måla självpoträttet jag börjat med.. Så jag får väl se vad jag hinner med.


Nu ska jag titta runt lite på nätet och försöka att bara ta det lungt. :)

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se