Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under maj 2008

Av Maria - 16 maj 2008 14:27

Så det som har hunnit hänt idag är följande...


Vakna, klev upp.. borsta tänderna på oss alla (inte gubben då.. han var ju inte hemma, brukar ju inte göra det även när han är hemma.. ).

Vi åt frukost som vanligt. Jag åt äggröra bara gjort på tre ägg, salt och svartpeppar. *mums* Med vatten att dricka till. :D

Sen bytte jag lite sängkläder när barnen lekte och såg på teven.

Efter det hamnade jag här.. vid datorn alltså.

Jag började leta lite på snöloppor.. men hittade väl inte så mycket. Jag trodde dottern kanske hade nåt sånt. Men jag ringde istället till vårdcentralen och hörde med dom vad dom trodde det kunna vara. Även dom trodde det kunna vara lös. Vi fick en tid vid 11:30 så det var bara att fixa skjuts och barnvakt. Sen bar det iväg.

Väl hos bvc sköterskan så tittade hon på dottern och kom fram till att det var vattkoppor ivarjefall! Så dottern blir alltså med andra ord hemma hela nästa vecka från dagis med.. skulle jag nog tro. Hon fick ju fler koppor bara nu inatt.. :S

Idag har det snöat och regnat till och från. Jag vill ha SOMMAR!


Idag/kväll ska jag, gubben och hans pappa åka med gubbens farmor till stan och lämna av henne hos hennes dotter.

Sen ska väl resten av oss åka runt och titta lite. Hoppas det blir "kul". Jag hade villa åkt in till våra vänner/släkt fru L och herr A. Men det blir väl för sent eller nåt.. Gubbens mamma och hennes karl ska vara hemma hos oss och passa barnen så vi kan ju inte vara borta i hundra år heller. Men eftersom jag aldrig har varit och hälsat på dom hade det varit extra kul för mig att titta in hos dom. Men det lär väl bli "nångång i framtiden".. åhh... jag vill ha körkort och bil!!!!!


Nä nu måste jag ta och.. nä jag måste ingenting egentligen. Men..


Siiiyaaa!

ANNONS
Av Maria - 15 maj 2008 17:16

Så vad har hänt sen jag skrev sist.. jo, min vän J kom över och vi satt och pratade ett bra tag och drack kaffe. Vi pratade bl.a om vikt och träning. Vi kom fram till att vi ska ha ett kvälls spa hemma hos varann åtminstone en gång i månaden. Så vi får väl se hur det blir med det. Vi hade väl tänkt att vi skulle kunna göra som egna ansiktsmasker och liknande.. men det var så svårt att hitta nåt. Fast det är väl bara att fortsätta leta vidare på internääätet. Jag har ju förstås en påse med ansiktsmask kvar som jag fick av min vän (nästan släkt) L när jag hade fått sonen, alltså när han var ny. Har ju även hårinpakning och lite annat smått och "gott" jag fick av henne då.

Jag gick ivarjefall ut på nätet och letade lite mer efter J hade åkt hem och hittade några exempel jag skulle kunna testa.  Detta är ett utav dom;


• Äggvita - 1 st 
• Citronsaft - 10-12 droppar eller 1-2 tsk 
Vispas ihop till skum. Doppa en bit gasbinda eller tunt tyg i blandningen och lägg på ansiktet och över detta en annan bit och låt ligga på 15-30 minuter. Eller lägg på i ett tunt lager och låt torka in ett par minuter. Tvätta av med ljummet vatten eller ansiktsvatten. Lägg på en kräm efteråt. Mycket sammandragande; b
ra för fet, storporig hy och för åldrad hy. Med den mindre mängden citronsaft är den en utmärkt "askungemask" när man vill fräscha upp sig snabbt; spänner huden så att den blir fast.


Fler exempel finns här på olika masker och mycket annat.. --> HÄR 


I vilket fall som helst så blev jag väldigt peppad av mitt och J:s prat om spa och även träning och liknade. Så nu ska jag verkligen försöka att gå ner i vikt! Jag och J bestämde även att vi ska börja ha träningspass hemma hos henne i deras källare tre dagar i veckan.. få se om det kommer funka. Tanken är alltså att vi ska träna när barnen är på sina dagisar, när nu dom tänker bli friska.. hm..


Vad jag mer har gjort idag är väl tvättat en maskin tvätt.. dammsugit, skurat golv, skurat toan och hela toalettrummet, diskat.. ja, sen har jag nog inte gjort så mycket mera. tror jag..


Nu håller jag på med maten.. det blir köttbullar med mos och sås.. själv tänkte jag bara äta köttbullar, även fast dom inte heller är super bra att äta när man ska gå ner i vikt, men nåt måste man ju äta.

Gubben åkte iväg för att tanka så jag gav han det önskemålet att jag villa ha grönsaker.. så om jag får det så kan jag ju även äta det till köttbullarna.

Eller bara grönsakerna..


Ikväll kommer  ghost whisperer och l word, hoppas jag får se på det! *håller tummarna*


Nu måste jag gå och fortsätta med maten så barnen får i sig något innan det är sängdags för dom.


ANNONS
Av Maria - 15 maj 2008 09:17

Inte världens smartaste av att sätta mig här det första jag gör efter frukost. Då vet jag att jag kommer fastna här ett tag.. :S

Idag skulle jag behöva tvätta lite.. få se om jag lyckas slita mig efter jag kollar igenom allas bloggar och lite sånt.

Igår tittade jag på "du är vad du äter" på tv3 har aldrig sett det tidigare.. rätt bra program tyckte jag. Jag blev verkligen peppad, nu vill jag bli smal!  Men hur jag ska lyckas vet jag inte.. men nåt sätt måste det ju finnas! [billigt sätt]


Hur snabbt kan du skriva alfabetet??? Testa! Klicka på länken nedan och kör igång!

http://www.jesper.nu/onlinespel/Action/1709-Alfabetet_snabbast/


Av Maria - 14 maj 2008 17:49

Idag har jag suttit framför datorn hela långa dagen! Jag har haft super duper tråkigt! Till middag blev det klyftpotatis med grillkorv.. det var väl rätt gott. Nu vill jag bara att klockan ska bli sju så barnen ska gå och sova och jag kan sätta mig framför teven och titta på nåt fram till kl 21 då grey´s börjar.


Den 20/5 ska sonen till ögon läkare in till stan, han har ju haft problem med att hans ögon rinner ofta och mycket. Så nu kanske vi kan få veta varför eller rättare sagt den 20.

Och den 27/5 har dottern tid hos tandläkaren. Och det lär väl gå bra där antar jag.


Nu ska jag ta en snus!

Av Maria - 14 maj 2008 16:06

gubben har denna som ringsignal på telefonen sin... jo.. det kan bli lite tröttsamt.. :)

Av Maria - 14 maj 2008 12:09

Idag regnar det också.. trist är väl kanske första tanken hos dom flesta, men själv tycker jag det är ganska skönt. Hellre det än snö som vädergubbarna hade lovat.

Om jag hade riktiga regnkläder/kappa eller rock skulle jag mer än hemskt gärna gå ut och gå. Skönt! Det blir som en annan luft när det regnar och efter det regnat på en sommar dag t.ex så doftar allt så friskt.

Åh, nu längar jag till en regnig sommar dag och gärna lite åska. Fy vad härligt! Och sen efteråt tittar regnbågen och solen fram och man kan gå ute och njuta av allt det friska!


Igår hittade jag ett par byxor jag sydde när jag sist (2004.. tror jag det var) gick på folkhögskola. Då kunna jag inte ha byxorna dom satt helt konstigt i midjan och så.. på något underligt sett. Så igår när jag hittade dessa byxor tänkte jag, "jag förlorar ju inget av att prova dom igen". Och gissa vad! Jag kunna ju ha dom! (vilket igentligen inte är bra.. för det bevisar bara ännu mer att jag blivit tjock..) Så det ända jag behöver göra med dom nu är att sy en knapp.. om jag nu kan hitta nån. Kul då har man ett par nya byxor! :)


Nä, men nu ska jag kika runt på nätet en sväng och dricka mitt kaffe och ta det lite lungt!
Av Maria - 14 maj 2008 10:38

Igår var min vän J över en sväng och jag lyckades faktiskt få en maskin tvätt tvättad också. Efter middan igår gick jag upp och skrapade lite på muren igen.. men gubben såg ingen skillnade, igen!.. *morr*

Jag såg ivarjefall skillnad! Sen blev det en snabb dusch och ner och natta barnen.

Efter jag lagt barnen kollade jag på en film bland alla, många jag lånat av min vän J. 28 dagar tror jag den hette, en bra film! Med Sandra Bullock som huvudroll.


Men ikväll blir det inte nån lånad film.. för ikväll kommer det ju Grey´s! :)

Och imorgon kommer det ghost whisperer och l word. *glad*


Inatt drömmde jag nån hel mysko dröm..

Det var jag och några vänner som var hemma hos oss (men det såg inte ut som hos oss). Jag skulle vissa att det inte alls var så enkelt att skrapa vägg.. att det var skit besvärligt och tungt. Då det var nån av min tjej vänner dom började skrapa och allt trillade ner jätte lätt! *förvånnad*

Ivilket fall som helst var vi plötsligt långt ute på nån is och det var smällkalla vintern, men plötsligt börjar allt smälta.. även isen. Så jag kravlar mig in mot nån brygg liknade grej och även en kill kompis är med. Han tar sig upp ganska snabbt medans jag fastnar med fötterna på nåt underligt sett i nån snö som är under vatten ytan. Men sen lyckas även jag ta mig upp på land.

Plöstigt när allt börjar smälta så hastigt stiger vattnet med rasande fart. Både jag och min kill kompis blir skit rädda och springer in i huset.. men dit tar vattnet sig också.. :S

Och det kommer bara mer.. och huset börjar gunga som om det vore under vattnet eller nåt konstigt.. jag minns även att jag skymtade den skrapade väggen.. och sen vaknade jag.. !


Jätte konstigt dröm!


Imorse när dottern vaknade måste hon på toa och spy.. det kom upp lite vatten. Jag tror det är nåt hon inte tål, som t.ex mjöl eller gluten eller nåt sånt. För hon har ont i magen väldigt ofta. Och hon spydde även här nån natt som var just för att hon hade ont i magen. Samma sak imorse, hon hade ont i magen.


Nu kom gubben hem.. måste flytta på mig,...


Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se