Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under maj 2008

Av Maria - 13 maj 2008 10:01

Usch jag har fått så många myggbett! Jag avskyr mygg och deras bett/saliv!

Jag krafsar sönder betten för att dom kliar så mycket tills dom blöder och även efter det fortsätter det klia.. brr.. usch.. gillar inte mygg alls! Har redan nu flera stycken myggbett och då har ju inte änns sommaren börjat! Hjälp! Hur ska jag överleva sommaren???


Visste ni att...


...myggorna lokaliserar sig till olika djur för att suga blod genom att känna koldioxid i luften med håren på sina antenner.


...att det endast är honmyggorna som biter och dricker blod, medan hanmyggorna lever på växtsafter. Honmyggorna behöver allstå blodet för att kunna lägga ägg. Äggen läggs på vattenytan.


...mygglarver förpuppas precis som fjärilar och efter förpuppningen lämnar myggan vattenlivet för ett liv i luften.


...de myggor som kommer först på sommaren har övervintrat som fullbildade myggor, kanske inomhus eller i ladugårdar.


...Förökningstakten på myggor är hög och de hinner igenom tre till fyra generationer på en sommar.


..vanligaste symptomen av myggbett är sveda och klåda, men det brukar å andra sidan gå över ganska snabbt. Dessa symptom varierar dock från person till person. Bara om man reagerar kraftigt och man blir orolig finns det dock anledning att uppsöka vård.


...i Sverige kan myggor sprida harpest och ockelbosjukan. Dessa är dock ganska ovanliga. Men med jämna mellanrum kan dock epidemier uppstå.


Visste ni det?.. Nu vet ni.


ANNONS
Av Maria - 12 maj 2008 18:11

Och så blev man mätt idag med.. det blev spaggetti och köttfärssås till middag idag. Det är gott!


Idag fick barnen bada lite och sen gick vi till min vän J och hälsade på. Där blev jag bjuden på kaffe och även kakor hon bakat. Jag åt 2 st kakor tror jag och barnen åt också 2 eller 3 var. Barnen hade kul och stökade ner ännu mer i J:s karls dotters rum.

Efter ett tag 1 eller 2 timmar hade sonen tröttnat och ville gå hem. Så då var det bara att göra det. Det har blåst isbjörnar ute idag.. brrr.. så kallt, men så fort vinden har varit still har det varit varmt.


Annars har det väl itne hänt så mycket mera idag.. jag målade ett snabbt självporträtt som nja.. inte blev så super snyggt, men.. (bild finns inne på min bilddagbok för "dom" som är nyfikan och har lösen för att ta sig in där).


Ja, annars har det väl inte hänt så jätte mycket... jag borde ha tvättat idag men så blev det inte.. imorgon måste jag nog se till att jag gör det..


Jo..


öga i repris...ANNONS
Av Maria - 11 maj 2008 14:21

Nu har det gått nån dag sen jag skrev igen... det har väl inte hänt så jätte mycket sen jag skrev sist, men lite har väl hänt.

Iförr går blev det dricka.. inget som var planerat precis, men det bara blev så. Min vän J och hennes karl kom över och drack med oss.. och plötsligt var vi 13 stycken pers. ute på våran lilla altan och drack mängder med alkohol och sabbade alla våra ute möbler förutom bordet. Barnen låg inne och sov så gott. Kul hade vi men för mycket dricka blev det för min del.. :S

Dagen efter, alltså igår mådde jag skit hela lååånga dagen.. så gott som. Först kring åtta tiden på kvällen började det bli människa utav mig igen.

Jag kräktest och låg på sängen resten av dagen. :S

Det lär nog dröja ett bra tag innan det blir nåt mer dricka för min del.

Så igår tog jag mig inte änns hit till datorn.. då mår jag dåligt!


Idag lyckades jag få igång datorn, men när jag tänkte sätta mig kom min vän J över så då blev det till att koka lite kaffe och baka en blåbärspaj med marsansås till istället. Den smakade väl sådär.. inte mycket. Men den gick att äta.


Sen när hon hade stuckigt hem för att städa kom svermår och man över med rund bordet! Jippi!!! Nu är det att se till att man får muren färdig skrapad så vi kan flytta upp sov platserna. *längtar*

Sen ska jag inreda med rundbordet och kristallkronan! :) *längat ännu mer*


Nu måste jag snart börja med maten.. det blir köttgryta idag! *mums*

Sen hoppas jag på en lugn kväll, med snälla barn.


Nu ska jag surfa runt lite, se om nån har skrivit nåt nytt i sina bloggar och så.
Av Maria - 8 maj 2008 18:49

Nu har vi ätit, det var gott!

När jag var och hämtade hem dottern för att hon skulle hem och äta pratade jag en sväng med "grannpojken F:s" mamma. Jag hörde även med henne om han har haft vattkoppor. Och gissa vad! Det hade han inte! Oj, men hon tycktes inte bry sig så mycket att dottern har. Dottern gick dit efter maten igen och fortsatte leka med kompisen F.


Nu ska jag surfa en liten stund, se om någon har skrivit nåt nytt i sina bloggar...


Ha det gött!

Av Maria - 8 maj 2008 16:45

Jag har haft en riktigt tråkig dag idag.. Har mest suttit framför datorn.. Inte har vi haft nåt varm vatten heller så jag har inte orkat diskat..

Ikväll kommer det Ghost Whisperer och L Word, sååå bra! :D

Så ikväll blir det alltså teve kväll för min del, om gubben tillåter det vill säga. Han kanske vill gå och sova, han ska ju faktiskt upp tidigt imorgon.


Vi fick lite sol idag också, skönt! Så jag och ungarna var ut en sväng och fika lite mackor. Och barnen lekte lite, sen kom gubben hem. Då gick jag och sonen in medans dottern ville vara ute en stund till. Men hon kom in ganska så snabbt sen ivarjefall.

Nu alldeles nyss kom "grannpojken" som inte bor här och frågade om dottern kunna komma ut och leka en stund.. så jag tyckte att det kunna hon väl få. Och sen satt mig här vid dator.. och börjar tänka.. hon har ju vattkoppor, undras om han har haft det.. gör jag något åt saken då? Nä.. jag är för lat.. men hon ska snart in och äta och så. Och dessutom går dom vanligtvis på samma dagis där dottern förmodligen har fått sin smitta ifrån..


Det blir varma mackor här hemma till middag idag, enkelt och gott!

Hade tänkt haft svampstuvning på dom, men det hade gubben glömt bort och köpt en massa annat.. men det gör ju inte så mycket. Det blir gott med det han köpte också. :)


orkar inte skriva mer... en bra låt...

Av Maria - 7 maj 2008 19:37

Vad har hänt idag då?..

Jag och dottern var och lämnade sonen på hans dagis och gick sedan raka vägen hem. Väl hemma började vi plocka ihop lite i vardagsrummet och "sovrummet". Sen blev det till och dammsuga.

En städ dag har jag alltså haft idag.. hängt upp lite nya gardiner försökt plockat ihop en del. Men självklart har jag mycket kvar som måste göras. Det blev inge skrapa mur idag. Vi blev tvugna att hämta hem sonen från dagis eftersom dom ringde och sa att han hade feber 38,4. Så det var bara att hämta hem honom. (men hemma har det inte verkat varit nåt större fel på han..) Men jag har då försökt gjort så mycket annat jag bara har kunnat med han och dottern hemma. Tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt.. gått ner med grejer till källaren m.m

Jag måste ta och tvätta fönster här nån dag också, men det ska man väl göra när det är mulet ute.. alltså ingen sol.. tror jag. Eller är jag helt ut och cyklar?

En cykel skulle jag villa ha! *nickar* Har ju en, men den har inga däck och en väldans rostig kedja.. hm..

På lördag kanske svermår och hennes man skulle komma och hälsa på. Och då skulle vi få hennes runda bord!!!! :D Wiiiiii... :)


Snart är det dags att parkera sig i soffan, Grey´s anatomy!!! *glad*

(att det hade blivit dåligt satt bara i mitt huvud.. tror jag..)


Och innan dess måste jag även ner i källaren och ta upp tvätten.. eller vänta.. det har jag ju redan gjort.. jaja.. då måste jag ner ändå och kolla om vi måste fylla på pellets eller inte.


Nu får det vara nog!

"Nu är det slut för idag, "klapp, klapp" tack och adjö för idag."klapp, klapp" Tänk vad mycket vi gjort tänk vad dagen gick fort, men nu är det slut för idag!"


(den låten sjöng vi i låg stadiet varje dag vi slutatde och jag minns den än.. och även denna;..)


"Jag vill ha munkar, munkar, munkar med hål i stora feta munkar med hål. När jag kommer hem till dig, då vill jag inte ha nån leverpastej, jag vill ha munkar, munkar, munkar med hål i stora feta munkar med hål i. När jag kommer hem till dig då vill jag inte ha nån leverpastej!"


(han som sjunger i videon sjunger ju fel!!!.. men melodin är rätt.. så kom igen, sjung med! *fniss*..)


Bye, bye!Av Maria - 6 maj 2008 16:01

Idag har det inte hänt speciellt mycket.. jag och dottern lämnade sonen på hans dagis sen gick vi hem och var hemma. Dottern har sett på teven över halva dagen medans jag har skurat toan och det mesta där inne.. så nu är det, ja nästan skinande rent!

Annars har jag bara hållit på med just såna sysslor.. diskat, vikt tvätt, plockat ihop.. men inte syns det speciellt mycket för det..

Imorgon ska jag nog skrapa mur igen. Jag vill flytta upp sov platserna NUuuu!!! Jag menar så fort man fått flytta upp sov platserna där som ska vara så kanske man kan få nån ordning här nere också. Det vore skönt!


Åhh.. jag vill ha ett runt bord! Då skulle jag kunna ha det nere i rummet intill teve rummet, med en fin kristallkrona vi fått av svermår.. tänk vad fint det skulle kunna bli.. fast det kanske bara är i mitt huvud.. brukar vara så.. :S


Idag blir det nog fiskpinnar med nåt till, till middag.. måste nog börja med den snart, även fast barnen nyss har klämt i sig två mackor.. "för dom var hungriga" och kunna inte vänta på middan.. får se sen hur mycket mat dom kommer äta.


Får se om jag kan fortsätta städa lite när barnen gått och sova..


Slut för idag, tack för idag!

Av Maria - 5 maj 2008 19:34

Idag gick jag med båda barnen till deras dagisar. Halv vägs till dotterns dagis dyker min vän J upp bakom oss, hon har flyttat med sin sambo nära intill dotterns dagis nämligen. Så hon gick med oss till dotterns dagis och lämnade dottern som var jätte lessen när jag gick.. vilket hon inte brukar vara.. :(

Nåja.. det blir ju alltid bra efter mammor eller pappor gått och det gjorde det ju nu med.

Jag följde med hem till min vän J och tittade på hennes och hennes karls nya lägenhet.. som var enormt stor! Och självklart fin. Dom ska även måla och tapetsera lite så det kommer bli ännu finare! Där satt jag på deras balkong och pratar med J om alla fruktansvärda myggbett dottern och jag fått. Då telefonen ringer "dotterns dagis" står det på displayen :S

Första tanken är självklart.. vad har hänt nu?.. Är hon fortfarande lessen?

Men inget av de var det.. det var dotterns fröken som ringde för att berätta att dottern hade hemst mycket med "myggbett".. dom trodde alltså att hon hade vattkoppor. Nej! Vilket jag tyckte lät jätte konstigt eftersom hon redan haft det en gång.. men tydligen kan man få det igen om hade lite vattkoppor första gången man hade dom.. just typiskt! Jag som skulle iväg till af idag också.. så jag måste ju ringa och berätta att jag inte kunna komma.. igen!.. Jag tror inte min handläggare blev speciellt glad precis... :S Men han skulle skicka ny tid till mig.. igen..!


Så jag och J gick till dotterns dagis och hämtade och gick tillbaka till J.

Där blev vi bjudna på lunch och massor med kaffe (jag blev alltså bjuden på kaffe.. inte dottern).

Så vi stannade kvar där tills vi skulle hämta sonen från hans dagis. Och medans vi var där blev ju självklart jag röksugen.. och vad gör man när man glömt den förbannade tändaren hemma????.. Jo, man lånar J:s brödrost! (för hon hade inte heller nån tändare eller tändstickor..)


När vi väl var hemma igen och hämtat sonen från dagis var vi ute till kl. ca. 16:00.. innan vi gick in. Barnen lekte faktiskt snällt! *förvånad*

Och jag krattade en massa löv! *stort smile*


Så kl. 18:00 ungefär var det middag.. jag hade lagat köttfärsbiffar med ost i, ris och sås. *mums* Efter maten blev det en varsin glass, sen bar det iväg upp till badrummet och barnen fick bada. Så nu är dom rena och fina och ligger i sina sängar.. tror faktist dom somnat redan! :D


Ikväll vet jag inte vad jag ska göra.. sitta och surfa runt eller nåt kanske.. *rycker på axlarna* Får väl se vad som händer.


Nu ska jag ivarjefall surfa runt på allas bloggar och se vad dom skrivit! :)


Bye bye äppelpaj!
Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se