Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under juni 2008

Av Maria - 20 juni 2008 13:01

Så här kommer dagens vägning och måttbands mätning. :)


Där magen är som störst;

100 cm


Midjan;

83-84 cm


Stuss;

111 cm


Vikt; 75,5 kg


(.. och som vanligt har jag mätt och vägt mig med kläder på..)


________________________________________________


Idag har jag stressat runt som en blådåre (*fniss*, ett roligt ord det där blådåre..:) ) Idag kommer Fru Y och Herr E ner med dottern och firar midsommar med oss! :) Det ser jag framemot!

God mat och trevligt sällskap, kan det blir bättre!?..


Nu har jag inte tid att sitta här måste fortsätta plocka lite här hemma innan dom kommer.


Men glad midsommar på er allihopa!!! :)

Av Maria - 19 juni 2008 09:55

Så idag har jag absolut inte tid med att sitta vid datorn, SÅÅÅ varför gör jag det då???

Jag bara måste, rutin.. nåja..


Idag är det storstädning som gäller! För imorgon är det ju midsommar!!!! (tiden går fort)..

Barnens farmor, Fru Y ringde mitt i vår sena frukost och undrarde om dottern fick följa med henne hem. Hon skulle även ha kusin M från byn med sig.

Och självklart får dottern följa med!    Så jag ska packa en liten väska med kläder så kommer en vän till Fru Y och hämtar dottern vid 12 tiden nån gång.


Egentligen borde jag väl fixa nån barnvakt till sonen idag också så jag skulle kunna städa för fullt utan att behöva bekymra mig över vad han hittar på. och så han inte får tråkigt.

Men jag får se hur jag gör.


Det blev inget ut och gå igår.. istället blev det en kväll med gott.. :(

Jag kan helt enkelt inte låta bli gott om jag blir frågad om jag vill ha av gubben.. :S Så ja, lite dåligt samvete har jag ju för gårkvälls ätande då. Men jag hade även varit svimfärdig halva dagen och mått illa.. väldigt dålig i magen. Vilket kanske berode på att jag ätit dåligt. Åt äggröra på två ägg till frukost. Rostbiff till lunch och en tallrik soppa till middag ..


Usch nu får jag ta och glömma gårdagens syndning! Jag ska ju stor städa idag så då rör jag ju på mig en del också! Jag ska även försöka äta bätte idag också så jag inte tuppar av.


Nä men nu måst jag verkligen börja med städningen om jag ska hinna idag!

Av Maria - 18 juni 2008 10:31

Ja, som sagt jag är lite små stressad idag.. har mycket jag ska börja göra och hinna göra..

Måste åtminstone ringa till några ställen och höra om dom behöver nå extra folk eller vikarie. Jag måste även ringa hon som har hand om vikarier och praktikanter på älderboendet jag "ska" praktisera på från den 11 september.

Om jag ska sy en kjol/klänning är det dags att börja idag om jag ska hinna till på fredag..

Och sen det gamla vanliga.. städa, diska, ja allt sånt där trist.


Jag vet att det var massor mer.. men jag har ju glömt hälften.

Lika bra det kanske, annars skulle jag väl stressa sönder mig.


Hoppas även jag kan fixa barnvakt nu snart så jag även får gå ut och gå en sväng... Eller om inte annat så får jag höra med gubben efter han slutat jobba för dagen om han orkar passa barnen en timme eller så. Så jag kan sticka ut själv och gå.


Igår blev det en liten tårtbit ivarjefall.. jag fick ju så dåligt samvete att bara sitta och lyssna på lilla tant M som prata på om att det var så bra att vi kom så vi kunna äta en massa tårta.. :S

Jag fick även en tröja av Fru E en "rosa" , fin var/är den. Ska kanske sy fast två band på baksidan på den så man kan knyta en liten rosett på ryggen.


Nä, nu måste jag sätta lite fart om jag ska hinna få nåt gjort idag!






Sy?

Av Maria - 17 juni 2008 18:23

Så till middag blev det soppa istället, till mig och dottern. Sonen åt stekt falukorv med (fusk)stuvade makaroner. Vilket gubben också får äta när han väl kommer hem. Han är uppe vid vårt andra hus och klipper gräs och donar.


När han är klar med klippningen där uppe så skulle han hämta oss för idag fyller tant M år, alltså gubbens pappas mamma år. Så vi ska till henne och gratta henne. Kaffe till mig och tårta till barnen! Jepp!


Jag fundera på om jag ska ta och försöka mig på att sy en klänning (till  midsommar?!?). Det var ju ett tag sen jag sydde. Men tyvärr har jag bara hittat rosa tyg som är fint i mönstret och material som jag skulle kunna tänka mig som kjol eller klänning.. helst hade jag villa haft tyget i annan färg.. men det blir mest prova-på-klänning-kjol-sy"ning"-någonting.


Vi fick besök av våra vänner från byn idag! :) Det var längesen sen sist nu igen. Så det var kul. Jag fick äntligen ge akvarell målningen jag målade till min vän M också. :) + att jag kom ihåg att hon skulle låna mina mamma hängselbyxor.


Nu ska jag nog ta och kika igeom allas bloggar igen, innan det är dags att åka.


Bild.. omogna rödavinbär.


Av Maria - 17 juni 2008 14:14

Jepp, jag lyckades hitta ett gammalt måttband som är bra slitet. Jag fick det av Fru Y för jätte längesen.. jaja.. till sak.


Detta är mina mått idag; (med kläder på...)


Där magen är som störst:

101-102 cm



Midjan:

87-88 cm


Stuss:

112 cm



Ställde mig även på vågen (med kläder på..)


Vikt:

76,5 kg


Så nu ska jag verkligen försöka "gå ner i vikt" och bli smal!

Jag ska ta fredagar som mått dagar och vikt dagar då jag mäter och ställer mig på vågen.. eller ska jag ha ännu länger mellan rum mellan mätning och vägning?

Av Maria - 17 juni 2008 11:58

Så idag fick vi sol igen! *så lycklig* :)

Vid gubbens lunch tid åkte vi till vårdcentralen så nån sköterska kunna kolla sonens öga som är varigt, rött och lite svullet. Han fick recept på någon ögeonsalva som gubbens ska hämta ut efter han slutat jobba för idag.


Idag har jag även läst andras bloggar, som jag jämt brukar göra.. men ändå.

Jag fastnade speciellt för Annas GI-blogg( http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098 ). Har inte varit in där och läst så mycket förut, bara tittat hastigt. Jag brukar nämligen bara vara inne på hennes tårtblogg "Sockersött" (http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.914717 ). Anna är i vilket fall som helst otroligt duktig på att göra tårtor, men har en otrolig vilja att lyckas gå ner i vikt!

Hon äter inget sött alls, och därför har jag stor respekt för henne! Att bara sluta med allt sött pang bom skulle nog inte jag klara. Men jag försöker mitt bästa. Och tydligen hjälper även min fusk metod också... eller fusk och fusk.. det är det väl inte. Men jag önskar jag skulle kunna sluta med mina godisdagar.. sluta längta efter dom. Jag längtar efter dom dagarna nästan lika mycket som viktnedgång! Tänk den dagen man kan ta på sig en fin sommar klänning och inte behöva (höra) tro att folk tror att man är gravid. (Eller att jag anser att jag inte ser gravid ut..)

Då är jag nöjd! :D


Nog med det.. idag till frukost åt jag en rågkuse med leverpastej + kaffe. Nu till lunch blev det grönsallad (gurka & sallad) & 2 kokta ägg med salt.

Till middag funderar jag på om jag ska göra köttfärslimpa eller biffar.. får se vad jag orkar. Sallad till det för min del då. :)


Nu ska jag gå ut en sväng och ta vara på solens strålar! :)


Dagens lunch!

Av Maria - 16 juni 2008 18:24

Så idag har jag faktikst gjort nåt!

Massor med vanliga hushållssysslor och fotat, varit ute med barnen. Ja lite av varje. Jag har även spolat av rosenbusken vi har utan för altan, den var full i bladlöss på vissa ställen. Så jag spolade då av den med kallt vatten. Så dom försvann ju för stunden, men nu är dom tillbaka. Kanske att man skulle testa med såpavatten ändå. hm..


Det jag har fotat idag har varit mycket ute i trädgården eller bara i trädgården faktikst tror jag.

Så det har blivit många blom bilder och andra grejor. Så nu kan ni räkna med att det blir några bilder här inne igen i några dagar! :D


Slänger in en bild redan idag!

På dom blöta rosorna efter jag duschat av dom. :)




Av Maria - 16 juni 2008 12:48

Ja, jag glömde helt att tacka Fru E för komplimangen hon gav mig sist hon var in en sväng. Hon frågade nämligen om jag hade gått ner vi vikt..

"-joo.. 1 kg ungefär.." svarar jag.

"- Jaha, det ser ut som 5!" säger fru E. :D


Tack Fru E, det värmde! Du gjorde mig jätte glad faktiskt! :)


Det är ju kul att höra att det syns att man går ner i vikt även om det inte syns på vågen. Och ja, man ska ju inte titta på vågen igentligen på det sättet. Utan jag borde ju ha mätt midjan/magen/stussen o.s.v med måttband istället.. men jag har ju självklart slarvat bort mitt måttband! *morr* (för själv ser jag ju inte så stor skillnad på min mage eller annat på mig själv.. men det blir väl annorlunda i andras ögon). :)


Vill även tacka Fru Y som sa att det syndes att jag gått ner i vikt. Och jag får väl slänga in ett tack till gubben här också. För han har också sagt det, men tyvärr brukar jag väl inte riktigt villa tro på det han säger. Så när det kommer från andra än gubben så blir jag extra glad! :)


Nu måste jag nog fortsätta med städningen jag har börjat med i dag.. igen..



Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards