Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under juni 2008

Av Maria - 15 juni 2008 09:12

Idag regnar det... jag har syndat i 3 dagar med godis och chips/bollar.. :S

I torsdags när jag började med syndingen hade jag varit så j*vla sur och irriterad hela långa dagen.. så jag ställde mig på vågen och såg att jag vägde 76.0 kg! Så då tog jag mig en godiskväll! Men sen var/är jag ju så van att få mitt fredagsgott så då åt jag också.. och sen brukar det bara flyta på.. alltså godiskväll igår med. Men idag blir det inget!!! Sådéså!!!


Som Fru Y skrev/kommenterade, att jag inte jämt behöver äta sallad utan att jag även att äta soppor. Japp det kan, och det gör jag gärna! Men .. det är jag det. Det är ju en till här hemma (gubben) som äter sallad till allt just nu. Och han äter inte soppa.. han anser att man inte blir mätt på det. Vilket jag blir.

Så himla gott med ost och broccolisoppa! *mums*


Igår var det fullt hus här.. eller det kändes som det..

Först fick vi då besök av min vän J med hennes karls dotter W. Efter dom begett sig hem var vi själv ett tag och dottern gick ute och lekte med kompis F. Sen kom gubbens bror med sin dotter S. Så dom kom dottern in men hon tog även med sig sin kompis F in.. så ja.. fullt hus. Gubben hade inte hunnit klivit upp än.. så han var sur och grinig när hela huset var fult med ungar. Han åkte en sväng med bilen.

Så gubbens bror började skruva ihop en hylla som vi fått av Fru Y & Herr E.

Barnen gick upp på dotterns rum.. men sen gick jag och sa åt dotterns kompis F att han fick gå hem till morfarn sin nu eftersom dottern hade besök av sin kusin S. Som inte kommer och hälsar på så jätte ofta. Så han gick hem.. men han lät nästan lite lessen.. så jag fick ju dåligt samvete och försökte förklara för honom att dom säkert skulle hinna leka massor mer i sommar och att dottern även kunde komma hem till han och leka hos honom. (tror inte det hjälpte, han lät fortfarande lite lessen, men gick ändå..)


Barnen, dottern, sonen och lilla kusin S lekte och busade massor.

Hoppade på madrasser, sprang runt omkring, spillde vatten och chips.. tittade på pippi på teven.. m.m


Sen senare närmare middags tid kom gubbens far och Fru E. Hade tagit med muttrar. Vilket behövdes till hyllan/skåpet. Gubben var på övervåningen och satt upp teven i sovrummet. Så nu har vi teve uppe! Jippi! Fast än så länge kan vi bara se på dvd (om vi hittar en skarvsladd vill säga..).. men på måndag skall gubben ringa till nå gubbar som ska installera så vi får kanaler uppe med! :)


Nere har vi kopplat i "gammel" teven så nu har vi bra teve nere! För bra bild!.. allt ser jätte konstigt ut..


Nu är jag less!.. orkar inte skriva mer.. och dessutom har det blivit en hel del skrivet.. mycket!..


Av Maria - 14 juni 2008 13:52

Idag blåser det ute en del. Så Vi har varit och kommer nog stanna inne idag. Dottern är däremot ute och leker med sin kompis F. Tidigare idag har hon även lekt inne med sin vän W som kom hit med min vän J.


Det har blivit dåligt med kort knäppning nu på ett tag. Därför lite lite med bilder i bloggen. Men det kan ju även bero på vädret att det inte har blivit något fotograferat.. om det inte regnar blåser det.

Det skulle ju inte skada om det det blev lite sol. Det vore lagom om det var 19 gradet, sol och vindstilla. Det vore Perfekt! Men väder kan man ju inte beställa via nätet eller annat sätt. :S


Nu måste jag leta efter nå upphägnings grejsimojs till teven så vi kan flytta upp den till sovrummet. :)

Av Maria - 13 juni 2008 17:15

Sagt och gjort.. nu har jag skapat en ny till blogg. Där alla teckningar och målningar kommer hamna. :) Lägger in länk till sidan här bland mina länkar. Välkommna att kika in! :)

Av Maria - 12 juni 2008 18:55

Hmm.. funderar om man kanske ska ta och öppna en till blogg där jag kan ladda upp bilder jag ritat och målat.. utrymmet av bilder börjar ta slut. Någon som vet vad dom menar med att "beställ mera bilder"? (eller vad det står..) ..hm.. Fru Y; "- tror du att du skulle orka med en blogg till ?"

Av Maria - 12 juni 2008 14:44

Riktig j*vla tråk dag har jag idag!.. Jag borde egentligen städa, alltså dammsuga, diska, tvätta och allt sånt tråk. Jag borde även ringa runt och försöka hitta nåt jobb.. men nääää då.. orkar inte. Och dessutom kan jag inte ringa nån stans med barnen hemma. För så fort man lyft upp luren kommer dom springandes och skriker eller börjar bråka med varann. .eller nåt likande! argh!


Jag har målat lite idag, en akvarell måling till min vän M från byn. Men annars har jag bara suttit framför datorn idag.. och letat klänning. Varför???? Vi har ju ändå inte några pengar till nån klänning! Visst jag hittade en klännning som inte var allt för dyr och var jätte fin.. finns den i min storlek då? Nej! Som vanligt!.. *suck* Jag vill även ha några leggins, vill ha!!!! Men i dom färgerna jag vill ha hittar jag inte.. förutom svart då. Och alla är såååå dyra! Annars vill jag ha gula och gröna. Nåt gult par hittade jag väl.. men det blir ju så dyrt om man ska köpa alla för sig. Önskar det fanns 2-pack leggins med gul och grön. Och 2-pack svart (finns). Vill ha!!! Och kjolar vill jag ha.. inte en ändaste kjol hittade jag.. :(

Vill ha sommar kläder!!!!!!


Jag är så less på ungarna idag också.. speciellt hon stora! Hon gör inget som jag säger! Och gör sånt jag säger hon inte får!.. argh!!!

För en stund sen så kom sonen gåendes med ett stor äppel.. som storasyster då hade gett honom.. och efter en stund kommer han gåendes med en halv kiwi. Så när man går in till teve rummet ligger det kiwi gegg överallt!


orkar inte...

Av Maria - 11 juni 2008 16:05

Så jag gick en längre promenad idag ivarjefall. Min vän J mötte oss när vi var på väg till dotterns dagis. Vi skulle ju komma upp till henne efter vi lämnat dottern, jag och sonen alltså.

Så en promenad blev det. När vi väl var hemma igen, stannade J en stund och prata. Efter hon gått så har jag plockat lite här hemma, tvättat en maskin tvätt jag hängt.. plockat in disk och lite sånt.


Jag är såååå trött!.. Jag kunna inte vara på nätet heller eftersom det kom upp nåt säker surf program.. Så istället har jag ritat lite. Hade tänkt måla i olja eller akryl. Men det blev i blyerts, svart penna och färgpennor. Det kommer väl bild sen när jag laddat ur kameran.


Jag har lovat båda mina vänner J och M att jag ska måla nån tavla till dom båda. Men jag vet inte vad.. och så känns det som fantasin ligger lite på noll nu igen.. 


Idag har jag ätit.. ostskivor, 2 st majsmackor med smör, 2 kokta ägg med salt. Tror det är allt än så länge. Till middag blir det kycklingfileér. Och som vanligt sallad till oss vuxna och ris (möjligtvis sås) till barnen.


Nu har båda barnen sommarlov ända in i augusti nån gång. Så jag hoppas verkligen vi kommer få lite besök från min släkt, så dottern speciellt har nåt att se framemot.. och även jag. Tyvärr kan ju inte vi åka till dom eftersom ekonomin är som den är + att gubben inte har nån semester.


Och regnar gör det fortfarande, har gjort det hela dagen, så jag hade tur att gubbens morfar orkade och hade tid att hämta dottern från dagis. Jag hade nämligen ingen lust att gå i spöregn idag igen.. och bli dyngsur.



Av Maria - 11 juni 2008 08:26

Och idag regnar det också fast inte lika mycket.. inget mig emot om jag hade regnkläder!!! Kanske att jag ska ta paraply när jag går ut idag.. om det går när man ska puffa på en vagn med två barn på.. hm..

Jag och sonen ska snart gå med dottern till hennes dagis. Det kommer ju inte bli nån längre promenad för min del idag skulle jag tro. (vilket verkligen hade behövts!).. Jag får väl ställa mig på nån gå/tramp grej vi har här hemma.. så man får lite träning, på nåt sätt.

Nu är förskylningen här! Blä!

Efter vi lämnat dottern på sitt dagis ska jag och sonen gå in en sväng till min vän J på en kaffe innan jag måste hem och äta frukost.

Jag kom även på nåt jag ABSOLUT måste göra idag! och imorgon.. och sen och sen.. o.s.v TVÄTTA! Det var ju jätte längesen jag tvättade nu.. vi slänger ner all smuts tvätt i källar trappen och där blir den liggandes tills jag är ner och tvättar.. så nu syns det att det var bra längesen jag var ner. Hela trappen, okej halva är ju full i tvätt. Man kommer ju inte åt dom sista trappstegen med fötterna. :S


Nu ska jag leta paraply och snart ska vi göra oss iordning för promenaden till dotterns dagis!


Önskar alla en underbar dag!

(Även om det är regn ute eller molnigt! Kan man ha en bra dag ändå!) :)


Av Maria - 10 juni 2008 18:41

Så idag har det regnat, åskat, varit sol.. ja lite av varje.

När det öste ner som värst och bullrade till titt som tätt så gick jag och sonen och hämtade hem dottern från hennes dagis. Så man var ju dyngsur när man kom hem, men men.. det finns inte dåliga väder bara dåliga kläder! (jag vill ha regnkläder!!!!..och gummistövlar...)


Så vad har jag gjort idag då.. jo tittat på två barnfilmer dottern lånat av sin kusin M från byn. Bee filmen och nån film med surfande pingviner.

Dom var väl rätt okej. Igår kväll tittade jag på Ocean's thirteen, den var bra!

Också lånad av våra vänner från byn.


Ikväll blir det väl en till film jag lånat av dom.. minns inte av den hette men men..


En liten bild jag knäppte på Tyson när vi var på grillfesten som var för nån helg sen hemma hos våra vänner i byn, deras vovve, Tyson.. (kanske inte världens bästa kvalite, men det var så mörkt ute.. och jag ville ju inte använda blixt).




Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards