Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under juni 2008

Av Maria - 3 juni 2008 15:31

Idag har det varit och är fortfarande vaaaaarmt ute!!!! Och ännu varmare blir det ju när man är ut och går i solens strålar. Svetten har runnit på mig så det har sett ut som om jag precis klivit ur duschen :S

Båda barnen har varit på sina dagisar idag, jag gick alltså en lång promenad efter jag lämnat båda på sina dagisar. Och fy vad varmt! När jag kom hem såg jag även att jag hade bränt mig.. såklart! Jag hade ju glömt att smort in mig med solskyddsfaktor... typsikt..!


Annars när barnen har varit på sina dagisar har jag diskat lite, bäddat sängar och lite sånt där.. suttit här en sväng. Jag var även ner till källaren en sväng och letade efter barnens pool, men hittade jag nån då??? NÄ! Vi har säkert slängt den eller nåt medans vi flyttade hit här vi bor nu. *suck*

Vill ha vatten spridare! Gu, vad skönt.. även jag skulle nog stå i den eller liknande.. en dag som denna.


På fredag blir det 2 års kalas på dagen och då har vädergubbarna tydligen sagt att det kommer vara 29 grader varmt ute!!!! *pust* Och på kvällen ska vi bort till några vänner och fira nationaldagen. Synd jag inte har en sverigetröja, linne eller nåt.. då skulle jag haft den på mig då. Jag vill ha!!! Även fast jag inte är svensk.. (utan finsk). Men ändå!


Nämen nu måste jag ta och börja med maten tror jag.. hm.. det blir nog förmodligen köttfärsbiffar idag igen.. eller köttfärslimpa.. får se vad jag orkar.



Av Maria - 2 juni 2008 20:58

barnen har ju inte alls sommarlov veckan här på.. det är veckan efter det.. alltså 13/6 sommarlovet börjar för dom. Men jag hade faktikst sett rätt på papprena dagisarna hade skickat hem.. så det var kommun som hade strulat till.. nåja.. då får ivarjefall dottern gå en vecka till ska även höra på sonens dagis vad dom har att säga där.. glömde höra med dom idag. Men har även för mig att dom sa nåt om att det inte skulle vara nå folk där nästa vecka.. hm.. jaja..   d.s


Sonen går nästa vecka han med, men sen blir det sommarlov för hela slanten.. ända in i augusti!

Av Maria - 2 juni 2008 18:44

Nu har jag ätit! Gott var det!!! Jätte gott!

Köttfärsbiffar gjorda på älgkött.. det ska absolut vara älgkött när man gör biffar upptäckte jag idag, det blir så mycket godare! Till biffarna åt jag sallad. :) Ungarna fick snabbmakaroner till sina biffar.

Just nu sitter och jag och väntar på lite gäster som inte kom igår.. det var ju så varmt! Gubbens pappa med fru och gubbens farmor. Dom dycker nog upp här snart skulle jag tro.


Annars har jag varit ut och gått idag en liten promenad. Ätit ett kokt ägg, en banan och sen middan.. + lite kaffe och vatten.


..nu är jag tillbaka igen..


Gästerna kom så jag blev tvungen att fixa i ordning lite fika och så. Men nu har dom åkt igen.

Barnen har jag nattat så nu ligger dom och sover.. gubben har åkt iväg en sväng.. han rang nyss och berättade att han varit till våra vänner i byn och tittat på deras nya pool dom köpt. En jätte STOR! tydligen...

Han hade även varit till macken och köpt en Indiana Jones film.. tråkigt.. men visst dom filmerna är ju bra.. men idag kändes dom inget kul eller hur ska man säga. Men det var ju till honom han har köpt inte till mig.. jag måste nog snart låna några filmer av alla mina vänner igen.. har ju bara kvar 2 filmer jag lånat av min vän ifrån byn..


Nä nu ska jag ut en sväng.. sen får jag väl se vad som händer..

Av Maria - 1 juni 2008 22:16

Nu har det då gått några dagar sen jag skrev igen..

Hm.. i fredags målade vi lite naglar, jag och barnen. Och så grillade vi hela familjen. Bara korv, svamp och paprika denna gång.

På lördag packade vi bil och åkte iväg till våra vänner i byn, grillfest!

Vi blev fler än väntat, men det var en trevlig överrasking! :)

Vi drack, åt och hade det väldigt trevligt och skrattade så tårarna spruta, så gott som. Kul hade vi! :) Vi fick grillspett till middag *mums* med fläskfilé, korv, paprika, lök och svamp. Det var jätte gott!

Ett antal bilder knäpptes ju självklart under kvällen, men jag tänker tyvärr inte lägga in så många här.. :S (kanske kommer några fler bilder inne i bdb sen..) Senare eller sent på natten fick vi verkligen veta av att det fanns mygg.. brr.. usch det bara krylla av dom! *ryser*

Vid ett någon gång gick jag upp till sonen som vaknade till och där blev jag kvar resten av natten.. ZZzzzz...

Dagen efter (idag) åkte vi hem och jag började plocka ihop lite här hemma och dekorerade klart gubbens tårta. För idag blev det lite kalas eftersom han fyller år. Nu är tårtan slut! :)

Och gubben ligger på soffan och sover.. borde jag med.. alltså inte ligga på soffan, men sova. Ska upp någorlunda tidigt imorgon eftersom barnen ska till sina dagisar. Sista veckan blir det för dom innan dom har sommarlov.

Beroende ochpå vädret och orken så funderade jag på om jag kanske skulle ta och gå en lite längre promenad efter jag lämnat barnen på dagisarna imorgon. Det var ju ett tag sen man var ut och gick nu igen.

Vägde 77,4 när jag ställde mig på vågen idag, men då har det ju blivit lite extra ätande och drickande; fredag, lördag och söndag.. :S


Nä.. nu får jag ta och ge mig.. måste gå och sova så jag orkar upp imorgon!


Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards