Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 14 juli 2008

Fredag lördag sönda...

Av Maria - 14 juli 2008 15:04

Helgen har varit väldigt händelserik måste jag påstå.


Så  på fredagen kom gubbens bror och fru L. Och även fru Y kom för att hämtade barnen.

När jag och Fru L var helt barnfria och karlfria (dom hade åkt iväg och handlat)satte vi oss ute med en varin cigg och pratade. Fru L hade med sig en bok med kläder och mönster till dockor. Pyssel, pyssel.. så kul! Så vi valde ut ett varsitt dockplagg vi ville sy och så satte vi igång.. OJ, vilka jätte fina tyger Fru L hade med.. nämnde jag att Fru L är otroligt duktig på att sy överhuvudtaget!

Hon tyckte vi kunna sy förhand eftersom det var så små klädesplagg. Så det gjorde vi.. jag sydde fel och skulle måste sprätta och sy om.. men innan det tog vi oss en rök-pause.


Vi gick ut till grabbarna som kommit hem starx efter vi börjat med dockkläderna.

Vi tog oss en varsin cider och en cigg.. sen råkade vi liksom bara bli kvar där med pojkarna resten av kvällen. Vi grillade lite middag och åt och sen blev det lite dricka.. och mera dricka..

Det blev inte bara gubbens bror och Fru L som festade och umgicks med oss föresten.. även en till + att det dök upp samma person som alltid dyker upp på våran altan på helgerna.. nästan ivarjefall.

Kul hade vi! Jag fick även min gitarr någorlunda stämd.. ja, jämfört med innan, är den nu mycket stämd!


Jag och Fru L blev uppe till kl. 04:30.. trötta, nä inte så värst faktiskt.. men vi tänkte att det nog var bäst att lägga oss så vi skulle orka upp dagen efter.. öh.. eller om några timmar rättare sagt..


Fru L hade lyckats ta sig upp vid 11:00.. medans jag jag vaknat 10:30.. men inte klarat/orkat mig upp ur sängen. Jag mådde väl inte så jätte bra med andra ord.. men efter att gubben äntligen hade tagit sig upp så kom han och serverade mig frukost.. ett stort glas coca-cola + en ipren och en kexchoklad. *mums*.. jag blev mycket bättre och tog mig upp ur sängen.

När brodern och fru L hade åkt upptäckte jag att fru L hade plockat ihop en massa här hemma.. jag hade nämligen tänkt gå ut och plocka ihop lite eftersom vi skulle få besök utav min vän J och hennes sambo idag.. och även sitta där ute och dricka lite.. men där var det redan ihop plockat och fint! Tack fru L!


Så när klockan var närmare middags tid dök min vän J och sambo M upp. Vi spelade lite musik, prata, och drack lite cider och öl. Efter ett tag bestämmer vi oss för att vi skall gå en bra bit för att vi ska grilla. Innan vi gick iväg för att grilla gick jag och min vän J över till hennes mamma och sa hej.

Väl tillbaka så packade vi allt vi behövde till grillningen, inklusive pinnbrödet jag och J hade slängt ihop innan vi gick till hennes mamma.

Sen traskade vi på..

Så när vi var framme grillade, åt, drack och pratade vi lite. Sen blev ju jag tvungen att besöka en toalett.. :S .. och eftersom jag inte går i skogen eller ja ute.. så fick gubben skjutsa hem mig på J:s lillebrors moppe som också var där.. lillebror med moppe alltså. Det var kul att åka moppe.. och det var väldigt längesen man gjorde det!..

Jag gav kattorna lite mat när jag ändå var hemma och spelade igång lite musik på stereon och satte mig ute och väntade på att J skulle komma. Sen satt vi bara och väntade på att våra gubbar skulle komma.

Efter att dom var tillbaka kom J:s andra bror och kompis + brodern med moppen. Så ja det trillade in folk kan man säga.. vips, dyker en av killarna som var över dagen innan upp och en stund efter han dykt upp dyker nästa kille som också var över dagen innan..

Min vän J och hennes sambo M gick sen hem.. och strax efter dom begett sig hem insåg jag och gubben att vi inte behövde sitta där ute med hela gänget bara för att.. eftersom gubben var trött och hungrig och jag ville gå in och titta på nån film och äta ltie chips, så gick vi in!.. Vi sa tack och hej till gänget och och bad dom att gå sen gick vi in.

En bra stund efteråt hörde vi fortfarande gänget stå och diskutera här utanför.. dom stod på vägen.. även fast det lät som om dom skulle stått på bron eller på vår gård.

Jaja.. sen sov vi, jag och gubben.

Vi tittade inte änns klart på filmen vi hade slagit igång. Så.. vi var nog lite trötta...


Dagen där på klev jag väl upp ungefär samma tid som dagen innan.. nä lite tidigare var det nog.. mådde bra! När jag satt mig med två mackor och en mugg kaffe framför teven kom barnen hem. :)

Och jag fick en tidig present av Fru Y! :) Leilas bok, a piece of cake !!! *jätte lycklig* Tack, tack, tack igen fru Y!!! :)


Annars har det inte hänt mycket.. jag syndade även igår.. :S .. Men nu ska jag köra hårt den här veckan och hoppas på att min mamma ser någon skillnad på mig när hon kommer upp. Hon vet ju att jag försöker att gå ner i vikt och även gjort det lite.. men hon har ju inte sett mig.. :)

Jo.. så var det med det.


Och inte har jag någon bild att bjuda på idag heller..

 
 
Ingen bild

Lisa

19 juli 2008 19:08

det är så skönt att du skrev om det, så jag slapp:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards