Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2008

Kladdkaka!

Av Maria - 18 augusti 2008 16:26

Idag har jag bakat kladdkaka. Jag blev så sugen.. jo, jag vet. Inte ska/får jag äta sånt på en måndag.. men.. :(..

Jaja.. jag använde mig av det recept min mamma alltid använde när jag bodde hemma.. även jag använde det väl. Men utan pepparmintsoljan.. det var nåt jag kom på idag.. :)


Recept


125 g smör

2 ägg

3 dl socker

4-5 msk kakao

1 krm salt

3/4 dl mjöl

1 rågad msk vaniljsocker

(ev. några droppar pepparmintsolja.. för det lilla extra.. om man vill).

Lite florsocker som "dekoration"..


Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Blanda ägg och det smälta smöret i en egen skål.

Vispa sen i dom torra ingredienserna i äggsmeten.

Smöra och bröa en (tårt)form och släng i smeten.

In i ugn på 175 grader i ca. 35 minuter. (När kakan lossnat från kanterna på formen borde den vara klar).


Servera avsvalnad gärna med en klick grädde! Och bara njut!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fru Y

18 augusti 2008 21:04

Ja du, även jag har syndat idag. Plockade en tallrik med jordgubbar som jag åt med ovispad grädde, och nyss macka med räkor och majonnäs. suck.

 
Ingen bild

Maria

19 augusti 2008 14:31

Svar till Fru Y;
Åhh... vad gott!!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se