Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under september 2008

Av Maria - 16 september 2008 13:33

Vilka jävla dumhuvuden det måste vara som har kommit på dom nya dagis tiderna. 3 timmar/dag hela veckan.. sjukt! Och inte bara det först förmiddags tid och sen eftermiddags tid.. öhh..

Och har dom överhuvudtaget tänkt på oss som går med barnen till dagis eller t.ex som jag har.. barnen på olika dagisar och går.. hur i hela helvete ska man hinna då????...

Förmiddagarna brukar gå rätt okej.. men då blir sonen hemma eftersom annars hinner vi ändå inte i tid med dottern till hennes dagis så hon hinner få frukost där.. vilket jag kräver att hon ska hinna, eftersom hon inte får nån lunch!

Eftermiddagrna har jag inte varit med om riktigt förens idag..

Då börjar dottern kl. 12:45 och slutar 15:45 vilket betyder att dottern och sonen ska hinna äta lunch innan vi går + att sonen alltid sover efter lunch (annars blir han så grining, så det behövs sovas). Så om sonen sku vara till sitt dagis betyder det att han inte hinner sova innan vi ska gå + att när han väl är på sitt dagis.. ska han SOVA!!!!??? Då kan han ju fan lika gärna vara hemma.. eftersom han faktiskt lika gärna kan sova hemma! Om han ska vara på dagis ska han väl vara där också.. och leka INTE sova!

Okej.. så sonen stannar hemma.. funkar det.. NEJ! Varför inte?

Jo, därför då sover han max ½ timme innan vi jag måste väcka honom och klä på han en massa ytterkläder direkt när han vaknat.. då han behöver vakna till mycket innan man änns rör han. Gjorde alltså på detta vis idag..

Sonen skrek och grina hela vägen till dotterns dagis, han tog i så att han blev helt röd i ansiktet + att han var nära på att spy. Han lyckades sparka av sig  sin ena stövel.. han vägrade ha nappen.. och så drog han även av sig mössan.. och bara skrek!

Dottern kom 5 eller 10 minuter försent.. sonen var hysterisk.. och jag var jävligt irriterad och förbannad! Men fram kom vi.. på hem vägen gick det mycket bättre.. sonen satt tyst och snällt hela vägen.

Jag funderar allvarligt på om jag ska ringa gamm-offa och höra om han orkar hämta dottern på dagis.. om han har tid.. om inte annat ska jag höra med gubben om han hinner.. han slutar vanligtvis kring 4 tiden.. se om han hinner ta sig dit till kvart i 4.. hm..

Om inte annat måste jag klä på sonen alla kläder igen om 1 ½ timme ungefär.. *suck*


Nä.. jag har så mycket annat jag behöver göra.. så det är väl bäst att jag gör nåt.. om jag ska hinna överhuvudtaget!.. *morr*

ANNONS
Av Maria - 16 september 2008 09:55

Hm..

Iförr går fick jag en sån inåthelvetes jävulsk huvudvärk.. och den håller på än i dag.. men äntligen, äntligen så har den släppt lite.. jag hittade två ezee tabletter igår, men jag kunna inte ta dom igår eftersom jag redan hunnit tagit två ipren.  Så idag hade jag dom att se framemot när jag ätit frukost.

Jag hoppas verkligen huvudvärken försvinner helt nu efter att ezee tabletterna slutar värka.


Idag är det den 16 september.. vilket betyder då att jag tatuerade mig den 15 september, igår!!!!!!!! *lycklig* Nu längtar jag tills jag har råd att tatuera min andra tatueringen jag har börjat skissa upp lite hur den ska se ut, men jag är inte riktigt klar med den.. eller nöjd med den ännu.

Men den kommer förmodligen bli rätt så dyr skulle jag gissa. Mycket pågrund av att jag ska ha många olika färger och även många små detaljer. Dum som jag var frågade jag inte tatueraren igår vad den möjligtvis skulle kunna bli att kosta.. men men.. jag kan ju alltid ringa han och höra om han har nån e-mail man kan skicka bild på tatueringen man funderar på till han.

Tatueringen jag nu har som är ny är sonen namn på andra handleden (första, vänster handleden har jag dotterns namn). Tatueringen med sonens namn som jag nu fick var en tidig födelsedags present av gubben.

Puss på han! Tack igen gubben min! :)


Nu måste jag gå och ta hand om ungarna som håller på att gå mig på nerverna!ANNONS
Av Maria - 14 september 2008 09:08

Igår efter frukost nån gång klev en arbetskamrat/vän till gubben in igenom ytterdörren. Gubben hade nämligen lovat att köra han till ett ställe.

Så medans gubben gör sig iordning ringer jag min vän M.. eller försöker. Det var deras äldsta (3 åriga) dotter som svarade i telefonen. "- Hej vem är det?" frågar dottern. "-Det är jag, Maria." Vilket hon inte hörde riktigt vad jag sa.. men hon sa okej ändå.. nåja när vi lagt på så ringer hennes pappa upp. "-Hej har du ringt?.. har du pratat med dottern M?.. " o.s.v Han berättade att dottern hade trott att det var momma alltså hennes mormor som ringde.

När jag äntligen fick prata med min vän M så frågar jag om det var okej om jag + barnen kunna komma över och vara hos dom medans gubben skjutsar jobbargubben till "stället". Det gick bra.


Så vi var hemma hos dom ett tag igår.. jag kom ihåg kameran den här gången.. men gissa vad, jag glömde gå och knäppa kort på valparna.. typiskt!


Det är så skönt att vara hemifrån och bort hos nån annan så där.. jag ville inte åka hem när vi skulle.. men sen blev det att vi åkte hem i varjefall.

Så när jag kom hem kände jag mig så jäkla uttråkad så jag visste inte riktigt vad jag skulle hitta på.. En annan jobbarkompis kom och hälsade på gubben, så dom satt ute och även barnen var ut till dom och lekte och pratade.. hade kul!

Själv började jag baka.. äppelkanelmuffins med crumble.. från leilas bok.

Tanken är jag ska frysa in dom idag.. så att jag kan ta fram dom den 22/9 då det blir som nåt litet kalas.. jag blir ju hela 24 åren.. woho..

Det doftade så gott i hela köket igår när jag gjorde muffisarna.. mmm.. höst, äpple och kanel.

Jag skulle även villa göra en tårta.. med hösttema! :D

Men tyvärr lär det nog inte blir nån sån tårta.. utan jag har ju bestämt att jag ska ha en smörgås tårta istället för vanligtårta på mitt kalas.. det var ju så längesen man gjorde smörgåstårta + åt av en sån.

Hm.. men snart borde det ju komma en liten ny tjej till världen också, Minsta lilla M i byn som just för tillfället ligger i min vän M:s mage. Kanske, kanske att man kan få ihop en välkommen till världen tårta med lite hösttema över det hela. Måste fundera lite på detta.. det är ju bara pengarna som kan stoppa mig.. vilket dom gör rätt ofta.. *morr*


Nåja efter jag tagit ur muffisarna ur ugnen, när dom var klar begav vi oss iväg till min vän J och hennes sambo (gubbens vän) M och drack lite kaffe innan vi gick hem och gjorde lite middag.. så det blev en seeeen middag igår.. vid åtta tror jag maten var klar ungefär.. :S


Sen blev det bums i säng för barnen. Och dom somnade så gott som bums!


Nä.. nu har jag svammlat tillräckligt för den här gången.. nu måste jag gå och plocka ihop lite i köket igen..


byebye..


Av Maria - 12 september 2008 11:12

för min mätning och vägning..


Där magen är som störst;

96,5 cm


Stuss;

108 cm


Vikt; 74 kg

Av Maria - 12 september 2008 10:49

Nu har gubben åkt iväg med våra lilla katt Daisi för att ta bort henne.

Varför?.. vi kunna helt enkelt inte behålla alla kattor, alltså Dora, Askungen, Tuss och Daisi. Vi kan inte ha så många kattor när vi bor som vi bor.

Så vi bestämde oss för att behålla Askungen. Men istället får nu Daisi "gå bort".

Jag och dottern är nog vi som kommer sakna henne mest tror jag.

Hon var ju som min katt ända sen gubben tog/räddade henne uppifrån vårt andra hus. Vi ska även begrava henne vid vårt andra hus.


Och precis när gubben åkte med daisi så ser jag att lilla Tuss haltar hon med!?.. Askungen är däremot så gott som frisk, hon haltar bara lite, men stödjer sig på benet och busar och håller på. Gubben får ta och titta på Tussen när han kommer hem, det kanske bara är nå tillfälligt, att hon gått snett eller nåt sånt.


Idag hoppas jag på att vi kan åka över till våra vänner i byn. Det var så längesen man var dit + att jag inte har sett deras 7 små valpar än heller.

Om vi åker dit ska jag ha med kameran så jag kan knäppa massor med kort på dom små liven.

Och om vi åker dit så kanske jag + dottern får nåt annat att tänka på än att Daisi är borta.


Vägning och mätningen kommer väl sen...

Av Maria - 11 september 2008 18:15

Askungen verkar vara mycket bättre i benet nu. Vilket är jätte bra!

Hon stöder sig till och med på det när hon går. Och så har hon ätit idag. :)

Benet ser inte heller lika vridet ut, vilket är jätte bra. Hon tycks inte heller ha lika ont, så det är ju ett bra teckan.


Annars har det inte hänt så mycket idag. Vi var i väg till gubbens far och fru E och lånade deras dusch. Tur vi har dom!


Imorgon funderar jag på om jag ska packa ner nån frukost likande fika i nån väska och ta med barnen till parken, så kan vi äta frukost där och dom får leka av sig lite ett tag också innan vi går hem.


Ikväll blir det väl Idol igen.. f*n vad duktig hon där Anna var! Henne skulle jag lungt köpa en skiva av. Men om hon nu vinner allt hoppas jag inte dom förstör henne. Alltså ändrar hennes stil och sång eller hur man ska säga.


Nu ska jag gå och plocka lite.. jag har ju faktiskt nästan fått köket rätt städat nu.. så jag vill inte det blir kaos där så fort igen.
Av Maria - 11 september 2008 10:10

Så igår upptäckte gubben att lilla Askungen gick runt och halta.. eller ja.. hon kan inte gå på ett av fram benen. Hon bara hänger med det och skriker så fort hon råkar stöta till tassen eller benet i golvet. Så vi misstänker då att det är av, det ser helt vridet ut. Stackarn kan ju inte änns gå på lådan själv utan gubben får lyfta dit henne och sen lyfta ur henne därifrån.

Igår hade hon även feber låg och skakade titt som tätt medans hon låg i soffan tillsammans med gubben hela dagen.

Och hon tycks inte ha nån aptit över huvudtaget. Stackars lilla Askungen!


Så idag ringde gubben veterinären och hörde vad det möjligtvis kunde kosta att bara ha nån att titta på henne. Dyrt!.. hur ska vi få ihop dom pengarna. Och dyrare blir det ju om dom måste göra nåt, vilket dom helt klart skulle behöva.


Hoppas det löser sig på nåt sätt..


Imorse var det jätte fint ute, eller mysigt rättare sagt. Dimma och sol, vackert! Och kallt.. ca. + 3 gradet.

Jag tog med mig kameran och knäppte några kort på vägen till dotterns dagis.. men det blev inte många kort knäppta.


Nu ska jag ta och,.. ja jag vet inte.. är röksugen.. men måste sluta igen!.. Jag tog nyss en snus och hoppades på suget efter cigg skulle försvinna.. men nä då.. hm..


Av Maria - 9 september 2008 15:47

Igår fixad gubben barnvakt till barnen så vi två vuxna kunna åka iväg in till stan. Väl inne i stan var  vi in till självaste centrum en snabbis, men dit vi hade planerat att åka var tyvärr stängt.. typikt!

Så istället åkte vi en sväng till Ikea och tittade. Vi köpte faktiskt lite grejor som t.ex en gul och vit randig matta, ett kattmatsunderläg, dörrmatta & 3 st diskhanddukar (vilket absolut var ett måste hem till oss!)

Vi hade tänkt köpta nåt litet åt barnen, men eftersom vi inte hittade nåt vettigt blev det inget av det.


Idag fick jag ett snabb besök av min vän J som kom in på kaffe och sen var vi ut så hon kunna plocka lite äpplen jag hade lovat att hon fick ta. Sen måste hon vidare och hämta sina små syskon från skolan.

Själv har jag också plockat lite äpplen idag. Med äpplerna har jag gjort äppelpaj och äppelkräm. Första gången jag gjort äppelkräm eller kräm överhuvudtaget, f*n vad enkelt det var!

Det kommer nog inte bli sista krämen jag gör nu i höst. (om nu barnen  tycker den är god vill säga..)


Nu måste jag bara komma på vad jag ska göra för middag.. hm..

Jag kommer väl på nåt när det är dags.. hoppas jag!Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se