Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2008

jobbigt...

Av Maria - 16 oktober 2008 10:44

Ska det aldrig börja gå uppåt????..

Jag är så fruktansvärt less på att allt bara går neråt hela tiden.. inte bara för oss utan för andra man känner också, t.ex min mamma med familj. Ska allt bara jävlas hela tiden????

Igår mådde jag skit!!!

Först kliver man upp på morgonen och då börjar det redan.. paniken, rädslan.. ja den där hemska känslan.

Varför får jag då denna känsla?.. Jo för att jag måste gå till en skola och vänta på en buss och kliva på den bussen och sen av och gå till förskolan jag praktiserar på, efter praktiken till busshållsplats igen och vänta kliva på, av..

Hela vägen på väg till skolan där jag väntar på bussen så mår jag skit.. det knyter sig i magen på mig, jag får svårt att andas.. och känner hur paniken bara stiger..

Så då tänker man.. det går väl över när jag väl har klivit på bussen och satt mig, men nej! Det gör det inte.. jag känner mig helt skakig och svårt att andras och knuten i magen bara knyter sig mer och mer...

Okej, men kanske känslan försvinner om man fortsätter åka bussen varje dag.. att det blir bättre med tiden. NEJ! Det blir inte bättre... inte som det känns nu, det känns snarare att det bara blir värre för varje dag som går.

Idag är jag som sagt hemma. Inte bara för bussåkningen utan även för praktiken.. jag trivs inte.. passar inte där.. jag känner mig helt vilsen när jag väl är på praktiken och varje nya dag när jag kliver upp på morgonen tänker jag att det är en ny dag och att allt kommer kännas bättre och gå bra.. men nej.. så blir det aldrig.

Jag sitter på en stol inne på avdelning och det känns som om jag sitter på den där stolen hela dagen då jag befinner mig på förskolan. Förutom när man är och äter eller är ute och bara står och glor. Om jag ser att det möjligtvis är på väg att hända nåt, att nåt barn tänker slå ett annat barn eller liknande vänder jag bort blicken och låtsas att jag inte sett det och hoppas iställer på att det är någon annan fröken som ser det.

Om barnen är lessna så vet jag inte hur jag ska göra för att få dom att bli glada eller bara sluta vara lessna.. det blir oftast bara värre om jag försöker göra nåt.

Och ifall jag känner att nåt mindre barn har bajsat så låtsas jag som om jag inte känner det eller går någon annan stanns och hoppas att en annan fröken ska känna det och ta hand som det.. för jag vet inte hur dom gör när dom byter på en förskola.. jag känner bara paniken komma!..

Och dom enstaka gånger jag väl säger åt nåt barn när dom gör nåt dom inte får göra, lyssnar dom aldrig på mig.. utan det det måste komma en annan fröken och ryta till åt dom för att dom ska lyssna. Och ja då lyssnar dom.

Den här känslan jag får varje dag nu då.. det ända sätt som går att dämpa den är om jag sätter mig framför teven och tittar på en film eller serie.. jag får då glömma bort verkligheten ett tag och tänka på annat. Så det är som en drog för mig på sätt och vis. Få glömma!

Ni som läser det här tycker säkert att det låter jätte löjligt.. men det är tyvärr inte den känsla jag har/får..

Idag måste jag ringa till min handläggare på af och berätta hur allt ligger till.. hur jag känner mig och hur det går.. att jag inte tror jag klarar av att vara kvar på praktiken.. höra vad hon har att säga om saken.

Vi, jag och gubben funderar på om jag möjligtvis ska börja på någon utbildning istället.. men vad för utbildning kan det finnas här i kommunen??? Jag vill ju inte gå nån utbildning inne i stan.. tänk bara att åka tåg dit och hem varje dag... då kommer jag ju aldrig träffa barnen, familjen!

+ att om jag går nån utbildning kommer vi få ännu mer studielån att betala.. blä..

 
 
emma

emma

16 oktober 2008 13:03

Det låter ju skit jobbigt =( Hoppas det ordnar sej med allt!

http://emma.pahn.se/blogg

 
Ingen bild

Fru Y

16 oktober 2008 18:56

Stackars Maria. Men du har ju varit där förut, och de gick ju bra!? Hoppas dom hittar nåt annat åt dej

 
Ingen bild

Lisa

16 oktober 2008 19:39

Maria, jag förstår precis hur du känner, jag gör verkligen det. så har jag känt många gånger. Jag har ingen lösning på problemet, kan inte minnas att det har blivit bättre med tiden..förlåt, nu blev det kanske bara värre. men det kanske kan kännas bra att nån förstår dig, och inte tycker att du är löjlig.För det är du inte.

Du beskriver ångesten så jävla bra.
Din handläggare får hjälpa dig, för så där ska du inte behöva må.

Massor med kramar.

 
jennie

jennie

16 oktober 2008 21:50

Jag tycker jättesynd om dig. Det låter som panikångest du får på bussen. Jag hade det jättemycket förut, och det är verkligen inte kul..
Praktiserade också på en förskola förut och jag kände likadant som du gör.. att man inte passar in.. det var ingen som pratade med mig. tack och lov ville barnen göra det iaf, men så fort jag hjälpte dem eller lekte med dem var det någon fröken som kom och sa att jag inte fick göra det, för att de skulle lära sig att leka/göra saker själva. Så tillslut satt jag också bara på en stol. =/
Har också ångest för att börja plugga eller jobba. vill ju vara hemma med barnen!
Prata med din handläggare. Jag håller tummarna för dig vännen!

http://jenkow.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skapa flashcards