Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under oktober 2008

Av Maria - 21 oktober 2008 19:28

Fast fortfarande bara enkla grejor.. förkläden!

Önskar jag hade några bra och färska klädmönster och tyger.. men nu har jag ju inte det så då får det bli lite sånt här enkelt. :)


Idag har jag då med andra ord sytt två och ett halvt förkläden.. två alltså som jag sydde klart till mig och till dottern och ett som jag tyvärr inte orkade sy klart till mig idag.


   ...Dotterns... (hon fick själv välja färg).


..Sonens (jag sydde igår..)..


..Mitt..


Jepp, det var dom det.


Idag har jag annars varit på barnens dagis och skolat in sonen lite.. men sen ville fröken som skolade in han att jag gärna fick gå undan ett tag så vi kunna se hur han reagerade på det.

Och det gick ju självklart bra! Det är ju inte första gången han blir inskolad.

Medans jag gick undan så satt jag inne i deras fika rum eller vad man ska kalla det. Drack en skvätt kaffe och sen begav jag mi ut på en snabb promenad.. som gick för snabbt för när jag kom tillbaka var kl. bara kvart i elva.. hm.. så jag fick sitta ute och vänta på att klockan skulle gå. Dottern och några andra av dom andra barn från hennes avdelning satt nämligen inne i fika rummet och tittade på Emil i lönneberg.

Men när jag väl kom in för att hämta sonen gick det jätte bra. Han kom genast och visste precis, alltså att vi skulle hem.


Jo.. det är väl typ det som har hänt.


Imorgon ska jag träffa yrkesvägledaren.. få se hur det går. Hoppas det går bra!ANNONS
Av Maria - 20 oktober 2008 15:39

Idag har jag varit på "dotterns" dagis och skolat in sonen. Det gick jätte bra. Idag var vi där från ungefär 9 till halv 11. Imorgon är det ungefär samma tider, 9 till 11. Och då kommer även dottern vara där, idag var hon nämligen och tittade på en clown med dom äldre barnen från hennes avdelning. Hon hade haft jätte roligt! :)


Igår sydde jag lite igen, det är väldigt avslappnade att sy har jag kommit fram till. Så igår sydde jag ivarjefall två förkläden till barnen i byn. Och idag sydde jag även ett förkläde till mamman i byn. + ett till sonen här hemma, fast en annan färg än by folkets. Jag ska även sy ett till dottern och till mig.


By folkets förkläden!

ANNONS
Av Maria - 19 oktober 2008 11:27

Okej.. detta har hänt sen sist..


I fredags så packade jag ner  lite kex och gjorde lite varm choklad som jag la ner i en väska till barnen som vi sen tog med till lekparken. I lekparken hann väl barnen kanske leka i ungefär en 25 minuter innan gubben ringde mig och sa att vi måste komma hem och packa och göra oss klara(?).. Han berättade alltså också att vi nämligen skulle åka till våra vänner i byn och stanna där över natten. Jippi!!!! :)


Så när vi var packade (*fniss*) och klara så kom J från byn och hämtade sonens säng och dottern + gubben. Sen efter dom lämnat av säng och dotter i byn hämtade dom även mig och sonen.

J ställde sig vid spisen så fort han kom hem och innan för dörren.. det blev fiskbiffar med kokt potatis och en kall sås (egen gjord, såklart!) Det var jätte gott!!!! *mums*

Mendans han lagade maten och pratade med gubben umgicks ju även jag och M, prata lite och så.

Vi tittade lite på Idol sen, men insåg att vi nog måste bädda och lägga barnen som var som galna. (väldigt trötta.. )

Så när mina och gubbens barnen sov så fortsatte vi titta lite på teven.

Jag och M  började tittade på Singing Bee medans gubbarna var ute och rökte (nej, J har inte börja rökt han bara följde med som sällskap..).

Men när dom sen kom in så blev det väldigt svårt att titta och höra teven eftersom som dom tyckte att dom skulle sjunga.. högt!.. (dom drack öl denna kväll, föresten).

Kvällen slutade med att hela familjen i byn.. ja, alla förutom mamman i familjen däckade i soffan.. jepp, jag har bild på det/dom. (Men den som vill se den måste ha lösen till min bilddagbok för ta sig en titt. För där finns alltså bilden).

Så vi, jag, M och gubben åt lite ostkrokar, kexchoklad & pringels framför teven medans resten av gänget sov.

Men sen insåg vi att det nog var dags även för oss att lägga oss när vi såg att klockan faktiskt var halv ett på natten!!! TRötta!!!

Nästa morgon vaknade sonen tidigt! Halv fem.. trött!.. Men jag lyckades få han att somna om en stund brevid mig och dottern. Alla barnen förutom lilla Matilda förstås gick upp och lekte kring 7 tiden. Själv låg jag drog till ungefär 8 halv 9 tiden.

Nere var det lite av kaos.. valparna hade dragit ut grejer ur skåp och levt livet med andra ord där nere.. och gubben som valde att sova nere i soffan var inte speciellt glad.. (hehe).


Sen åt vi lite frukost och bara var.

Sen påminde jag M om att kanske kunna spela hennes äldsta dotters spel, maskeradspel. För jag hade hittat en lapp där det stod man skulle göra grejor på som tillhörde spelet. På den jag hittade skulle man äta en negerboll utan händer. Så då fick jag göra lite negerbollar! :) *mums*

Tyvärr hade dom inge cocosflingor eller pärlsocker att ha på så vi fick ta florsocker, men det blev gott. Och tyvärr hann vi aldrig spela spelet eftersom gubben tyckte att det var dags för oss att åka hem. Men men..

Kul hade vi så länge vi var där ivarjefall! :)


En av alla små valpar..  


Igår fick jag lust att sy.. och jag har fått en stor påse med gammla påslakan och sånt av gamm-omma. Så jag sydde då med andra ord ett påslakanset eller vad man ska kalla det. Påslakan och ett dynvar. Till sonen.

Och även idag har jag sytt ett till påslakanset.


 ..Första....Andra..Hej så länge på er..  nu ska vi äta lunch..

Av Maria - 17 oktober 2008 10:45

Jag har faktiskt mätt och vägt mig idag även fast jag inte alls hade någon lust med det, eftersom jag inte alls har ansträngt mig när det gäller vikten den här veckan.  Men här kommer fredagens resultat;


Där magen är som störst;

97 cm


Stuss;

110,5 cm


Vikt; 74,5 kg


Hmm.. stort ass nu igen.. kan ju kanske bero på att jag har samma byxor som jag hade då jag sist hade jätte ass. Men annars är det väl bara så att jag blivit större där igen.. blä!

Av Maria - 17 oktober 2008 09:23

Tacka alla snälla som lämnat stöttande kommentarer på mitt förra inlägg.


Fru Y; Jo, jag har varit där förut och då gick det rätt bra.. det gick bättre med andra ord, men den här gången gjorde det helt enkelt inte det.. det känns väldigt trist eftersom det faktiskt fanns chans till vikariering för min del :( Men det är inte så mycket jag kan göra åt saken som det känns nu. För att det ska bli bättre än att avbryta praktiken och titta runt efter nåt annat.


Idag har jag pratat med min handläggare på af om min praktik.. och vi har avbrytit den. Och igår pratade jag med en yrkesvägledare uppifrån grannbyn och jag fick en tid att träffa henne den 22, nästa onsdag alltså.

Det känns faktikst lite bättre. Men vi får se hur det går.

Så jag ska förmodligen börja plugga så att säga. Läsa upp grundämnen i gymnasienivå.. eftersom jag inte har gått gymnasieutbildning.

Jag hoppas det kommer gå bra, även om jag isåfall måste åka buss eller tåg dit upp så hoppas jag att det kommer gå bättre än vad det har gjort hittills.


Jag ville bara uppdatera lite om vad som har hänt..


Gubben ska börja praktisera på ett ställe i en månad också och förhoppningsvis så kommer han trivas där och få anställning om han/vi har tur. Han var till stället han ska vara på igår och han tyckte då med andra ord att allt verkade helt okej där och med bra folk som han tror han skulle trivas bra att jobba ihop med. Det är bra!


Så lite uppdaterat blev det.. jo, sonen ska vi/jag börja skola in på måndag på samma dagis som dottern redan går på. Så det ska bli kul både för han, mig och dottern. :)
Av Maria - 16 oktober 2008 10:44

Ska det aldrig börja gå uppåt????..

Jag är så fruktansvärt less på att allt bara går neråt hela tiden.. inte bara för oss utan för andra man känner också, t.ex min mamma med familj. Ska allt bara jävlas hela tiden????

Igår mådde jag skit!!!

Först kliver man upp på morgonen och då börjar det redan.. paniken, rädslan.. ja den där hemska känslan.

Varför får jag då denna känsla?.. Jo för att jag måste gå till en skola och vänta på en buss och kliva på den bussen och sen av och gå till förskolan jag praktiserar på, efter praktiken till busshållsplats igen och vänta kliva på, av..

Hela vägen på väg till skolan där jag väntar på bussen så mår jag skit.. det knyter sig i magen på mig, jag får svårt att andas.. och känner hur paniken bara stiger..

Så då tänker man.. det går väl över när jag väl har klivit på bussen och satt mig, men nej! Det gör det inte.. jag känner mig helt skakig och svårt att andras och knuten i magen bara knyter sig mer och mer...

Okej, men kanske känslan försvinner om man fortsätter åka bussen varje dag.. att det blir bättre med tiden. NEJ! Det blir inte bättre... inte som det känns nu, det känns snarare att det bara blir värre för varje dag som går.

Idag är jag som sagt hemma. Inte bara för bussåkningen utan även för praktiken.. jag trivs inte.. passar inte där.. jag känner mig helt vilsen när jag väl är på praktiken och varje nya dag när jag kliver upp på morgonen tänker jag att det är en ny dag och att allt kommer kännas bättre och gå bra.. men nej.. så blir det aldrig.

Jag sitter på en stol inne på avdelning och det känns som om jag sitter på den där stolen hela dagen då jag befinner mig på förskolan. Förutom när man är och äter eller är ute och bara står och glor. Om jag ser att det möjligtvis är på väg att hända nåt, att nåt barn tänker slå ett annat barn eller liknande vänder jag bort blicken och låtsas att jag inte sett det och hoppas iställer på att det är någon annan fröken som ser det.

Om barnen är lessna så vet jag inte hur jag ska göra för att få dom att bli glada eller bara sluta vara lessna.. det blir oftast bara värre om jag försöker göra nåt.

Och ifall jag känner att nåt mindre barn har bajsat så låtsas jag som om jag inte känner det eller går någon annan stanns och hoppas att en annan fröken ska känna det och ta hand som det.. för jag vet inte hur dom gör när dom byter på en förskola.. jag känner bara paniken komma!..

Och dom enstaka gånger jag väl säger åt nåt barn när dom gör nåt dom inte får göra, lyssnar dom aldrig på mig.. utan det det måste komma en annan fröken och ryta till åt dom för att dom ska lyssna. Och ja då lyssnar dom.

Den här känslan jag får varje dag nu då.. det ända sätt som går att dämpa den är om jag sätter mig framför teven och tittar på en film eller serie.. jag får då glömma bort verkligheten ett tag och tänka på annat. Så det är som en drog för mig på sätt och vis. Få glömma!

Ni som läser det här tycker säkert att det låter jätte löjligt.. men det är tyvärr inte den känsla jag har/får..

Idag måste jag ringa till min handläggare på af och berätta hur allt ligger till.. hur jag känner mig och hur det går.. att jag inte tror jag klarar av att vara kvar på praktiken.. höra vad hon har att säga om saken.

Vi, jag och gubben funderar på om jag möjligtvis ska börja på någon utbildning istället.. men vad för utbildning kan det finnas här i kommunen??? Jag vill ju inte gå nån utbildning inne i stan.. tänk bara att åka tåg dit och hem varje dag... då kommer jag ju aldrig träffa barnen, familjen!

+ att om jag går nån utbildning kommer vi få ännu mer studielån att betala.. blä..

Av Maria - 14 oktober 2008 16:58

Så idag har jag varit hemma.

Och jag har faktiskt fått lite grejor gjort.. jag har lyckats ta mig ner till källaren och slängt i en maskin tvätt.. woho..

Jag har plockat ut alla mina och gubbens saker ur barnens rum ut till vårat sovrum och där har jag börjat sorterat dom.. slängt en halv säck än så länge med en massa bränbart skräp. Men det är mycket kvar.. jag hittade även en hel tvättkorg med kläder.. barnens kläder.. så jag gick igenom dom slängde lite som inte var nåt att ha kvar. Har även gjort en hög som jag ska ge (tillbakas) till Fru Y (om hon vill ha dom).

Så jag passa de även på att städa lite i barnens rum.. dammsög och plockade ihop lite. Det tyckte dom var jätte kul (för nu finns det plats att leka). :)

Förutom att jag gjort det så tyckte jag det var dags för barnen att få komma ut och få lite frisk luft.. jag tror nämligen inte att dom har varit så mycket ute på senaste tiden när jag har varit på praktik (och även när jag varit hemma).

Så efter att sonen att sovit lite mitt på dagen så gjorde vi lite fika med mackor och blåbärssoppa. Själv tog jag mig en halv macka och en mugg kaffe (jag var så j*vla hungrig!)

Men nytt kaffe fick jag göra.. jag lyckades ju självklart spilla ut allt kaffe över mig.. *suck*..


När vi var ute så lekte barnen snällt medans jag plockat en massa ruttna äpplen från backen.. blä! Och inte hade jag några hanskar på mig heller.. :S

Men nu är dom flesta äpplena borta så barnen slipper springa runt och halka på dom om dom leker där.


Ja.. tvätta toa stolen nere och även handfatet har jag också gjort..


Men det var nog så gott som allt.. nu ska jag servera barnen lite mat.

Och sen måste jag väl se till att gå ner till källaren och hämta upp den tvättade tvätten. Jooo..


Lite vad som har hänt med idag med andra ord..
Av Maria - 12 oktober 2008 10:07

Så igår var jag och barnen i väg på kalas till barnens kusin i byn. Stor tjejen M blev 4 år igår! Stort grattis till henne!

Jag hade gjort tårta åt henne med valpar på som hennes föräldrar tyckte skulle passa eftersom dom har 7 små valpar. Så jag gjorde 4 valpar eftersom hon fyllde 4 år så tyckte att det var passande.

Den som inte sett tårtan och vill ta en titt på den kan kika in på min tårtblogg där det ligger två små bilder på den.

Och idag fyller gubbens bror 28 år! Grattis även till han! :)


På praktiken har det gått bra. Jag har redan fått vikarierat en dag!

Och jag hoppas självklart på att få vikariera mera!.. :D


I förr går.. fredags så blev det ingen mätning eller vägning eftersom jag glömde det och när jag väl kom på det var det kväll och då hade jag ingen lust att ställa mig på vågen.. jag har syndat denna vecka.. igen.. :(

Men jag ställde mig hastigt på vågen på lördag morgon efter frukost och då vägde jag 74,3 tror jag att det var.. men men..

Få se om jag lyckas skärpa mig framöver och går ner mer i vikt..


Idag hoppas jag på att min vän M och hennes barn kan komma över så vi kan gå till lekparken med ungarna så dom får leka av sig lite + att M och jag får lite frisk luft.

Jag får se hur det blir.. hon skulle ringa upp mig efter att stor tjejen M hade haft besök av sin farfar som skulle komma och gratta henne idag.


Badrums info.

Japp, nu är badrummet så gott som klart! Det ända som ska göras är att rörmokaren skall komma och lägga silikon runt toa stolen.. den var nämligen för skitig för att han skulle kunna gjort det då han var här i fredags då han ställde tillbaka toa stolen. Så till veckan tror jag han skulle komma och fixa det.. sen är det klart!

Men jag testade badrummet redan igår.. men då hade jag lagt en handduk runt toa stolen så det inte skulle komma in nåt vatten dit under.

Förutom att det fattas silikon runt toa stolen så fattas det även duschdraperi + stång till duschdraperiet.. så få se när vi kommer att ha råd att inhandla det.. ekonomin ligger som vanligt inte på topp precis..


Bild på badrummet innan toa stolen, handfatet, elementet och duschen var på plats.

Det är soligt och fint ute idag!Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se