Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under oktober 2008

Av Maria - 6 oktober 2008 16:08

Jepp, idag har det stormat på rätt bra ute.

Det var rätt lungt och stilla ute med frost på gräsmattor och överallt även bilrutorna var frostiga imorse när gubben körde iväg mig till förskolan jag började praktisera på idag. Men sen kom blåsten!

Så nu flyger det höst löv överallt.


På praktiken gick det väl bra.. kände mig väldigt ovan. Och jag var jätte nervös imorse när jag var på väg dit.. vet inte varför.. jag har ju varit där förr..

Två av fröknarna som var där var dom samma som var där när jag sist var där som var för ca 2 år sen.. sen var det en fröken som var på en annan avdelning när jag var där sist. Och sist men inte minns.. en ny fröken jag inte träffat förut. Alla var trevliga.

Det var en lugn dag på förskolan.. vi hade inte många barn alls idag och dom som var där var rätt lugna. Många småbarn var det på avdelningen jag nu är på. Så nu har jag  ett helt gäng med barn jag ska memorera namnen på.. vissa namn har redan fastnat, men så är det ju.. vissa namn fastnar bättre än andra.

Så ja, det har varit en lugn dag med andra ord. Fast i morgon måste jag ta med mig lite varmare ytterkläder.. det var väldigt kallt ute.. brrr..

Imorgon måste jag åka buss till praktiken.. *läskigt* och super nervös! :S Sist jag åkte buss var väl för ca 2 år då jag sist var på samma förskola.. och dessutom måste jag åka samma morgon buss som alla skolbarn.. :S


Gubben hade båda barnen hemma idag + att han hade diskat och plockat ihop på bänken i köket, vilket behövdes! :)


Nu ska jag se om jag kan komma på vad jag ska göra för middag idag...


 


Av Maria - 4 oktober 2008 11:30

Eller vad säger man???.. :)

Så igår bakade jag kanelbullar.. och som vanligt när jag bakar kanelbullar blir dom rätt stora, men goda blev dom. Idag ska jag frysa in dom.. kanske inte alla, eftersom det är kanelbullens dag så ska jag väl lämna några få framme ifall det skulle dyka upp någon på kaffe idag.

Fru Y och Och herr E var nyss hit hälsade på och hade med sig stora påsar lördagsgodis åt ungarna. Så då passade jag även på att bjuda dom på kanelbullar och kaffe.

Jag har även börjat städa lite idag.. vilket behövdes.. alltså det jag har hunnit gjort än så länge är dammsugit.. och ja, det behövdes, mycket.. igen! Skura golv skulle absolut behövas, men jag orkar inte. Tvätta däremot måste jag göra! För på måndag vill jag hemskt gärna ha rena bra kläder när jag ska börja på praktiken. (hoppas jag får vikariera massor!!!!!)


Nä.. nu är det nog bäst jag fortsätter städningen.. måste diska också!..


Av Maria - 3 oktober 2008 16:16

Har en funderar över när den dagen riktigt är.. för idag har man hört på radion att det varit idag.. och även på mataffären stod det bagare och sålde kanelbullar och även berättade hur man skulle göra för att få bästa bakresultat när man bakar kanelbullar.

Men när jag letar på denna dag alltså kanelbullens dag så står det att det är i morgon..


Så när är nu denna dag.. är det idag eller är det imorgon?.. Är det någon där ute som kan ge mig svaret?!..


Av Maria - 3 oktober 2008 09:43

Okej kanske dags för lite uppdatering nu...

Den här veckan som varit har jag och barnen varit hemma hos våra vänner i byn två dagar i rad medans gubben ena dagen var in till stan med sin vän J och handlade duschblandare och duschset till vårat nya badrum! (som snart är klart!!!) Målar killen är här idag.. igen.. och gör ett nytt försök och sätta upp väggtapeten. Igår när han nästan var klar med väggarna var gubben upp och kikade och upptäckte att han satt upp fel tapet.. :S

Så vi trodde med andra ord att vi skulle måsta vänta till nästa vecka innan vi skulle få upp dom tapeterna vi skulle ha. Men nu är han här då och sätter upp dom! :D Sen är det dags för rör gubben att komma och ställa tillbaka toastolen, handfatet och koppla ihop blandaren och dom grejorna. *jippi*!!! :D

Andra dagen vi var hos våra vänner i byn var gubben borta vid vårat andra hus och röjde.

Sen har även våra vänner från byn varit hit med kaffefika och fikade med oss. Lill bebis M är ju så liten.. jag kan inte fatta att hon är så liten.. och jag nämner det hela tiden också när jag träffar eller ser henne. Gosbebis! :)

Så när vi varit i byn har jag fått hållit i henne lite då och då.. och tittat väldigt mycket på henne + pillat på hennes små fötter! *söta*!!!!

Mellan M har blivit så busig efter hon nu blev storasyster.  Gosgumman!

Och äldsta M känns som hon vuxit väldigt efter hon fick en till lillasyster. Stora tjejen! :)

Jag skulle så hemskt gärna villa köpa en massa grejor till mamman i huset, men ekonomin tillåter inte.. :(

Till hela familjen i byns skulle jag villa handla grejor! Det är ju så kul.. men men..


Igår var jag även på kalas till min vän J som fyllde hela 20 år! Jag hade ritat en teckning på henne till henne..(som finns inne på min konstblogg) men jag ser ju som sagt bara alla fel och sånt jag skulle kunna gjort bättre. men men.. Jag tror hon blev glad över den.


Jag har även varit ut och gått lite längre streckor nu den här veckan som varit. Varje dag förutom idag har jag varit ut och gått.. men då har jag inte kunna hämtat hem dottern på hennes dagis eftersom mina skor har blivit dyngsura rakt igenom.. :S Så därför har gubben istället fått hämtat med bil.

Ja, han är ju hemma som sagt.. har inget jobb för tillfället. Men han ska nog få tillbaks det tror jag.. men vi vet bara inte när..


På måndag börjar jag på praktik.. på en förskola jag varit på förut i grannbyn. Jag kommer även vara på samma avdelning som förra gången.

Jag gillar att vara på förskolor just denna årstid. Det är så mysigt då. Jag och min handläggare sa att jag skulle gå på praktik fram t.o.m den 7 november.. men om jag trivs och allt går bra så går det att förlänga.

Min handläggare ska även komma på besök dit och se och höra hur det gör den 5/11.


Våran bil är skit!.. Igen!..

Den är trasig igen.. men jag är inte så insatt när det gäller bilar.. så den som undrar mer får ringa gubben och fråga vad det är för fel på den.. och då menar jag ju självklart dom vi känner.


Ej våran bil..


Idag kommer Fru E hem från grekland. :)

Välkommen hem Fru E! Hoppas du har haft en bra semester och knäppt många bilder du kan ladda upp i in blogg! ;)


Vet inte om jag glömt nåt speciellt som hänt nu.. men om så är fallet så får jag väl helt enkelt skriva ett nytt inlägg sen..


Nu ska jag göra nån nytta! Så de så! (tror jag..det behöves..)




Av Maria - 3 oktober 2008 09:31

Där magen är som störst;

96,5 cm


Stuss;

108 cm (?).. öhh.. jaja..


Vikt; 73,2 kg


Av Maria - 2 oktober 2008 19:36

...Tänker ni säkert varje gång ni är in på mig...

Men jag orkar inte skriva just nu.. men det har väl igentligen inte hänt så jätte mycket.. men det som har hänt kan jag kanske skriva om imorgon.. om jag orkar..


hej så länge..

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards