Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 25 november 2008

Snart lilla Jul!

Av Maria - 25 november 2008 11:09

Idag snöar det ute igen.. igår kom det ner bra mycket och stora flingor. Mysigt! Igår hade jag och barnen besök av by mamma och barn. M hjälpte mig att städa och fixa här hemma. Jag tycket det var jätte kul och trevligt att ha henne här. Jag hoppas hon tyckte det samma.

Jag försökte sy om lite julgardiner.. men det gick inget vidare.. så jag gav upp då. Men idag fick jag till det!

Jag har även tänkt att jag ska hämta upp lite pynt och sånt idag så jag kan pynta lite mer. För på lördag är det redan lilla jul! Tiden går fort!

Så innan dess hoppas jag på att jag och barnen hinner baka lite juliga grejor..som t.ex.  lite pepparkakor & ischoklad (det är ju så enkelt!). Mer än så tror jag inte att vi kommer göra innan stora jul. Då ska vi se till att göra massa gott!

På lilla jul blir det väl som vanligt.. lite köttbullar, prinskorv och kokt potatis med någon sås till middag. Frukost ska vi väl äta också.. och då blir det väl tomtegröt har jag tänkt och nå mackor.

Sen ska vi ju självklart ha en jätte liten gran in också som vi ska pynta.. eller barnen får pynta... eller nä, dottern!

Och så får vi väl även hoppas att det kommer komma nån tomte nisse och lämnar en varsin klapp till barnen som dom brukar göra utanför ytterdörren. Nissen bankar på och när man väl öppnar är han redan borta.. dom är ju så snabba dom där nissarna! ;)


Så igår hängde jag alltså upp julgardiner också.. och jag fick även ihop en julduk till rundbordet. Hade tänkt sytt den till köket, men kom fram till att det skulle bli så besvärligt varje gång man ska äta.. jag hoppas vi kan köpa någon billig julvaxduk eller likanade istället. En röd eller grön sådan tror jag skulle passa bäst till gardinerna jag hängt upp.

 

Snart är det dags för mig att komma på vad jag ska hitta på för lunch också.. igår gjorde jag köttbullar, spaggetti och gräddsås när by mor och barn var här.


Idag skulle dottern varit till dagis för hon och ett barn till skulle ha varit iväg och simmat i badhuset, men imorse vaknade jag av att dottern kom gåendes från sitt rum och beklagade sig över att hon hade ont i örat igen.. och ja, jag tror nog hon hade det..hon började nästan gråta. Dagen innan hade hon nämligen sagt att hon inte ville åka och simma.. men jag tror inte det var därför hon hade ont i örat.. fast nu verkar det ha blivit bättre.


Ja, just det.. nu måste jag nog börja fixa lite här hemma innan gubben kommer hem.. hade tänkt stor städa massor.. men jag får se vad jag hinner med.


Jag vill ju sy nu när jag har symaskinen hemma igen.. tänkte sy om lite kläder jag har liggandes i en hög. Men jag får se vad jag hinner med. :) 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se