Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under november 2008

Av Maria - 22 november 2008 15:52

Igår testade jag på att göra en mat paj till middag.. ja, jag vet.. jag som tycker det är så äckligt med mat paj!...

Men det paj receptet jag hittade lät rätt okej.. så jag bara måste testa!


Malins tacopaj heter pajen.. och den var jätte god!!!

Ingen äggstanning i denna paj inte! :D Och pajdegen var inte den samma som jag har ätit förut. Mycket godare!


Jag tänkte jag ska slänga in receptet här inne på min kategorier recept, men receptet finns även att hitta inne på Blenda kokar där jag hittade det.


ANNONS
Av Maria - 21 november 2008 12:48

Jag är så fruktansvärt pyssel sugen!!! Och det ända pyssligt jag kan komma på är att sy om nå gammel kläder som bara ligger och dräller. Problemet med det är ju att jag har lånat ut min symaskin till min vän M. Och gubben hade fullt upp med saker att göra efter jobbet idag.. så han skulle inte hinna åka in och hämta min symaskin. Jag ringde till byn nyss för att höra med herrn där om han eventuellt skulle ha kunnat kommit över med den. Men där fick jag inget svar. Så dom är väl inte hemma.


Idag har min vän J varit in en sväng också. Vi satt och pratade lite och drack lite kaffe och åt några kakor.. inte många kvar nu av alla 3 sorter jag bakade. Och nej det är inte bara jag och J som har ätit av dom.. barnen och gubben har hjälpt till rätt bra på nå hörn med kakätandet dom med.


Jag hade tänkt att dottern skulle få gå ut och testa sina skidor lite nu när det är snö och gubben tog hit dom igår.. men eftersom vi fick besök av min vän J.. så blev det bara till att fixa lunch åt barnen så fort hon hade gått till bussen hon skulle åka med. Och sen blev det självklart bums i säng för sonen.. och nu känns det som om det redan har börjat mörkna ute.. så när sonen sovit klart lär det väl vara väldigt mörkt ute och det känns inte som om man har så jätte stor lust att gå ut då.. utan belysning/lampor ute på gårn.


Jag saknar min släkt!


Nu ska jag svepa en mugg kaffe och sen gå ut till postlådan och kolla om vi fått någon rolig post...


Hej då.. eller nå..
ANNONS
Av Maria - 20 november 2008 18:20

.. även knäppta idag..Av Maria - 19 november 2008 09:50

.. just nu! pro marker pennor och papper som funkar bra ihop med dessa pennor!

Så.. ville bara skriva det.. sitter och tänker på dessa pennor hela tiden.

Vill ha!


Och jag vill bli tatuerare!!!! Jag får som fjärilar.. eller ja.. inte riktigt fjärilar heller.. mer som förväntan eller nåt sånt i magen när jag tänker på det eller ser t.ex på Miami Ink. Svårt att förklara känslan jag känner, men det finns där.

Tyvärr har jag även en känsla av att min dröm inte kommer bli verklighet.. det finns ju redan bra många tatuerare.. så det lär ju knappast behövas fler + att jag skulle måsta vara lärling hos nån tatuerare i minst 3 år för att kunna bli det.. och då måste det även finnas en tatuerare som tar emot en som lärling.. + att det inte skulle funka.. det är ju inte så att det finns någon tatuerings studio nära inärheten precis. Den drömmen får jag lägga på hyllan.. och tänka vidare på något annat yrke..  hmz..


Så var det med det!

Av Maria - 18 november 2008 14:22

Igår så kom gubben hem på lunch så vi fick åka iväg till byn och vara med våra vänner där. Symaskin, tyg och grejor tog jag med. Men när vi väl skulle sy.. så stod det helt stilla i huvudet på mig.. jag hade ingen aning om vad jag skulle sy.. så det blev inget för min del. Min vän M sydde gardiner utav en gammal duk. Jag bestämde sen att jag skulle lämna kvar symaskinen.. jag tror nämligen att den blir mer använd utav henne nu än vad den skulle bli utav mig. Visst jag vill sy, men jag vet inte vad.. + att jag inte har några mönster.. vilket jag vill ha.


Idag har min vän J varit över på lite kaffe.. jag hade ingen aning att hon skulle komma, så det var en trevlig överraskning! :)

Vi drack lite kaffe och åt några små kakor av dom jag bakade för någon dag sen. Och plötsligt blev vi både jätte pysselsugna.. men vi hade ingen aning om vad vi skulle hitta på att göra..  Så vi gick runt och tittade om vi skulle hitta nåt.. men tyvärr gjorde vi inte det. Sen efter ett tag så begav sig J hemåt. Och jag började plocka lite här hemma. Diskat och fixat.. tråkigt!


Jag var även ut och hämtade posten för en gångs skull.. jag brukar jämt glömma den. Men inte idag..

Jag hade fått tillbaka mitt test där jag skulle få veta vad jag skulle kunna tänkas passa att jobba med.

Enligt detta test skulle jag passa som;


  • Dekoratör
  • Florist
  • Perukmakare
  • Scendekoratör
  • Stylist
  • Manikyrist

och Inspicient


Jo, hm..

Nu ska jag se vad jag kan hitta på.. orkar inte änns tänka på varken jobb eller utbildningar just nu..Av Maria - 16 november 2008 15:27

Igår mitt på dagen begav vi oss iväg till fru y och herr e.. det tar ju sin lilla stund dit upp, men när vi väl var framme så hade fru y och C precis blivit värdiga med segkakorna dom hade bakat. Så vi blev bjudna på segkakor med olika pålägg, gott! Och självklart kaffe till.

Gubben installerade  photoshop elements 7 åt mor sin. Så nu kan hon sitta och leka med med det ett tag.. när hon får tid över vill säga. :)

Annars pratade vi en del och hade det trevlig.. och som vanligt när man är där och hälsar på vill man inte åka hem. Det är så mysigt hemma hos dom! :)


Denna bild slängde jag hastigt ihop hemma hos fru y efter gubben installerat photoshop elements 7.


Idag har jag diskat lite och efter det fick jag sån lust att göra nåt.. typ sy, baka.. o.s.v Så det blev till att baka.. 3 olika sorts kakor blev det.. alla dessa kakor ligger inne på min tårtblogg för er som vill kika vilka olika sorter det blev..


Jag har även ritat lite idag.. inte mycket.. men lite. Och det hittar ni som vanligt i min konstblogg.


Snö ligger det ute på marken också, men än så länge har jag inte varit ut och knäppt några kort.. hade villa gjort den.. men jag hinner väl..

Till veckan lär nog barnen bli hemma.. dom hostar och snorar som bara den fortfarande.


Nu ska jag se om jag hittar på nåt att göra.. måste hämta upp tvätten som jag har i maskin också..


Av Maria - 14 november 2008 14:10

Så.. inte har jag gjort så mycket sen jag skrev sist.. men lite har väl hänt här hemma på städfronten. Jag fick även besök av min vän J som var in och fick en skvätt kaffe.


Snart måste jag även väcka sonen som ligger och sover..


Gu, jag är så pysselsugen nu.. men jag vet inte vad jag ska göra för något..


Jag hade fått ett mail av mammas man Ove han tipsade om en film han gjort som ligger ute på nätet.. http://www.nyan.ax/pbstest.pbs?play=743

Filmen handlar om shell muesum..  jag tror faktiskt jag har varit någon gång med mamma. Jag kände igen det så väl.

Jag tyckte det var häftigast att det var Ove som filmat! :D


Nä, nu måste jag nog fortsätta med nåt.. vet inte ritkigt vad.. hm.. tål att tänkas på...
Av Maria - 14 november 2008 09:11

Barnen har varit hemma hela denna vecka. Dottern blev ju sjuk på tisdan.. hostig, snorig och allmänt häning.

Igår när vi fikat lite efter att sonen sovit en stund mitt på dagen så beklagar sig dottern över att hon har ont i örat..

Så det blev raka vägen till vårdcentralen, gamm-offa körde dit oss. Och gamm-omma var hemma hos oss och passade sonen.

Väl på vårdcentralen fick vi träffa en sköterska som tittade i dotterns öron och sen bad hon doktorn komma och ta sig en titt. Och ja, hon fick pencilin utskrivet, öron inflammation. Tur hon sa till direkt när hon kände att det gjorde ont.. så vi han fara iväg och kolla upp det och få pencilin. För annars hade det nog blivit en väldigt jobbig natt för henne.


Så igår var första gången hon svalde en riktig medicin tablett. Hon fick redan en och en halv hos doktorn. Men dom tabletterna var större än dom han sen skrev ut. Och hon var jätte duktig!


Redan idag mår hon mycket bättre! Jag frågade henne om örat imorse och hon sa att det var jätte bra nu. Men pencilinen ska hon äta tills den är slut.


Så igår satt jag och ritade på en teckning som tog hela dagen.. + att jag försökte städa och plocka lite.. me det är så svårt när man inte alls känner att man har någon lust.. men lite fick jag nog gjort. Jag ska försöka hinna med lite mera idag. Teckningen tog tid eftersom jag hela tiden blev avbruten.. lägga sonen (mitt på dagen).. fixa fika.. hämta vatten.. åka till vårdcentralen.. laga middag.. diska.. och sen tog det hundra år innan sonen somnade på kvällen..  o.s.v..

*Teckningen ligger som vanligt bland alla mina andra teckningar på min konstblogg för den som vill ta sig en titt.


Idag är det fredag va?!.. Jo det är det nog.. jaha.. vad ska man annars göra idag dådå.. förutom att städa.. hm..

Vägning och mätning orkar jag inte med..


Det är frostigt ute idag.. alldeles vitt! Och nyss kom det ner lite snö.. men för tillfället är det uppehåll. Kallt är det ute.. men inte lika kallt som det var igår.. då var det närmare -10 grader ute. Idag är det runt -5,5.


Imorgon vill jag åkte till fru y och herr e.. men det är ju inget bestämmet.. (vi har äntligen vinterdäck på bilen!) + att vi inte vet hur herr e eller dottern mår imorgon.. eller om dom änns har tid med oss.. men om dom har tid och alla mår bra ska vi väl ta med photoshop 7 så gubben kan installera det åt fru y.


Jag har inte alls lust att städa.. men jag måste väl.. blä!

Jag drömde till och med om att jag måste städa.. uscha.. hatar att städa! Det är inget kul alls.. bara om det är lite stökigt.. då kan det vara kul att se hur fint det blir medans man springer och plockar..


Nu ska jag ut en kortis..  Men ve vet.. jag kanske skriver några fler rader idag..rent av sätter mig och fixar med nån bild på photoshop som jag kan lägga in här.. får se får se.. hej då..

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se