Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 26 december 2008

Massor har hänt!

Av Maria - 26 december 2008 12:13

Oj oj oj... nu har det hänt en massa sen jag skrev sist. Den 20 åkte vi upp  till fru y och stannade där över natten. Dagen efter drog jag och gubben in till staden och handlade julklappar medans barnen var kvar hos fru y.

På vägen hem från staden var det tänkt att vi skulle varit in till fru l och gratulerat henne, eftersom hon fyllde år då. Men tyvärr blev det allt för sent för att änns varit in en snabbis.. vi skulle ju upp och hämta barnen hos fru y var det ju tänkt också.. och när vi svängt ut på storvägen så börjar ju självklart bilen låta jätte konstigt..

Men som tur var tog vi oss hem.. väl hemma då gubben gått in så ringde telefonen.. det var fru y och herr e som ringde för att säga att dom skulle köra hem barnen. tack!

När barnen väl kom hem snöade det massor ute!

Förutom alla klappar vi köpte inne i stan så fick jag faktiskt ett par jeans också! :) 199 kr på lindex. *lycklig*

Den 22 fyttade jag på borden som skulle flytas på..

Den 23 var barnen på dagis på dagen och jag var hemma och stressade på för fullt.. dammsög golv och skura.. paketisera in alla klappar.. diska.. plocka.. och när jag sen hade varit till dagis och hämtat barnen och var påväg hem så mötte vi på fru l och herr a med kusin s i bil. Dom hörde om det var okej om dom kom in en sväng och hälsade på.

Så när vi väl var hemma igen kunna jag tyvärr inte bjuda på nåt kaffe åt dom eftersom allt kaffe var slut.. men som tur var hade dom nyss varit och fikat kaffe och bullar. Barnen fick lite saft ivarjefall och nån pepparkaka.

Fru L tyckte vi skulle hjälpas åt med nåt om jag hade kvar med att göra innan julafton.. så ärligt talat så lagade hon och herr a ljus kola som inte allas var ljus.. vet inte varför dom änns skrivit så i receptet..

Chokladtryffeln gjorde fru l.. jag rullade bara bollarna sen. Och kolan satt jag i papper. Och nu är allt slut..

Sen var fru y och herr e in en sväng också.. lämnade klappar och så.

Och då fick jag även hjälp med att få in granen, tusen tack till alla som gjorde det, herr a, herr e och fru y!

Gubben var på jobb hela denna dag. Och när allt främmande sen åkt så satte jag upp belysningen i granen. Sen blev det till att göra all jul mat som skulle göras i tid. Janssons, skinkan, köttbullarna..

Fullt upp har vi haft med andra ord.

Sen blev det julafton! Jul frukost med tomte gröt och skink mackor.

Vi gjorde lite mer julgodis, chokladdoppade marsipankulor.

Sprejade en massa fejk snö på alla fönster.. nästan alla.. ja.. försökte ta det lungt.. sen blev det stress igen när vi skulle hinna äta innan kalle i år. När vi väl satte oss vid matbordet var kl. kvart i tre.. oj.. försökte äta lungt.. men det var inte det lätaste.. barnen fick flytta sig till teven så dom inte skulle missa kalles jul.

Efter en stund efter maten så dök gamm-folket upp och var kvar här när tomten kom. Barnen fick en massa klappar! OCh även jag fick en del.. två tatueringsmaskiner.. av gubben.. vi som inte skulle byta nån julklapp i år.. hm.. fast jag blev ju självklart glad över klappen! :)

Men jag hade jätte gärna villa gett honom nåt också!


Sen blev det inte så lungt.. barnen rev upp alla klappar så vi har ingen aning om vad som är ifrån vem.. vem tack för alla klappar!

Så barnen var fullt upptagna med att sen titta på alla sina nya saker.. vi åt julgodis och tittade på karl-bertil .. sen blev det natti natt för barnen som var jätte trötta. Sonen somnade så fort jag lagt honom i sin säng.

Dottern låg vaken en liten stund men somnade efter ett tag hon med. Själv gick jag också och la mig.. tittade lite på teven.


Igår hade vi besök av min vän J och hennes sambo M, gubben som inte mådde nå bra alls och trodde att han eventuellt hade magsjuka låg uppe och tittade på teven. Jag bjöd på kaffe, bullar och julgodis till vårat besök.

Efter dom sen gått igen så satte jag mig vid symaskinen och sydde en klänning jag tänkt att ha på mig idag på kalkonmiddagen som är hemma hos fru E och herr l varje år på annandan. :)


Nu måste jag ta reda på sonen som springer runt överallt!


Snart är det nyår!!!!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skapa flashcards