Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under december 2008

Av Maria - 17 december 2008 10:03

Jag är less! Känner att det är förskylning på väg för min del.. perfekt.. jag lär väl ha feber och vara dålig denna jul också. Förra året mådde skit och frös så inåt helvete jag låg under ett täcke i soffan även fast det var minst 25 grader varmt inne. Och dåligt samvete fick jag för att jag inte orkade vara med barnen och titta på deras julklappar tillsammans med dom förens dagen efter då jag kände mig bättre.

Och inte bara det.. det ser för jävligt ut här hemma igen.. grejer ligger överallt! Jag som har hållt det ganske rent och snyggt i fler veckor.. och nu när det snart är jul så ser det ut som ett bomb nedslag.. :(

Och + grader är det ute också.. så det droppar bara en massa ute och snön bara smälter bort.. de tär nästan så man får lust att gråta.. det lär väl bli jul utan snö i år.. det lär väl vara slask och is.. blä!

Min släkt tycker väl att jag är knäpp dom som inte har någon snö alls. Tack och lov bor jag här jag bor så lite snö, ja ganska mycket har vi ivarjefall haft. Och jag hoppas verkligen att den inte försvinner helt till jul! Jag vill ha en vit jul!!!


Jag  känner mig så stressad! Vi har inte inhandlat en endaste klapp ännu.. men gubben sa att vi eventuellt skulle åka ner till Fru L och gratta henne när hon fyller år och även passa på att handla klappar till barnen då. Vilket betyder att barnen inte ska få följa med och gratta Fru L och träffa sin kusin S. Trist.. men vi får se hur det blir med allt.. det är ju ingenting bestämt om att vi ska åka ännu.. men jag hoppas.. (fast jag lär väl vara sjuk då så vi ändå inte kan åka.. ) :(

Och inte har jag fått allt bak klart som jag ville.. eller julgodiset jag vill göra. :(


Nu måste jag gå och hämta upp köttfärs så vi kan göra hamburgare till middag idag och även skriva en lista på vad vi ska handla hem.


Idag är en pissdag! Blä!ANNONS
Av Maria - 14 december 2008 10:38

Det blev aldrig några bilder på barnen i går när det var lucia.. fast jag kan ju eventuellt knäppa några idag, om dottern orkar och har lust vill säga.

Fru Y och Herr E var in en sväng igår också innan dom skulle fortsätta sin resa vidare till grannbyn Å och fira herrn från byn som fyller år på tisdag. Och fru Y knäppte nåt kort på dottern ivarjefall.. kanske man skulle kunna få tigga åt sig nån bild av henne?...


Snart är det jul!!! Helt sjukt!

Idag har vi tänt det tredje ljuset när vi satt vid frukostbordet i morse.

Nästa söndag är det redan fjärde advent och inte bara det, även fru L fyller år. Förmodligen kommer vi inte ha råd att åka och gratta henne, men det finns ju telefoner så det får väl bli en grattning igenom en sådan.Idag är det -11,7 grader ute.. och snöar.. väldigt småflingor som dalar ner från den ljusgrå himlen. Och pellets måste jag väl hämta in och fylla på också.. vilket snart är slut med..

Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på annars idag .. gubben ligger i sängen på övervåningen och tittar på film och är jätte förskyld.

Barnen sitter nere och tittar på teven. .eller ivajefall dottern.. sonen går runt och leker och stannar väl till framför teven då och då och tittar lite.


Jag har lust att rita.. men har ingen aning om vad.. ge mig gärna nåt tips.. om ni har några.

Det känns som om jag inte har hunnit med nåt julbak riktig än heller.. och snart är ju julen här.. :S

Pepparkakas deg skulle vi nu eventuellt få av fru y som hade fått över lite efter sitt pepparkakas bak. Det är snällt! :)


Jag behöver städa.. men har inte så stor lust med det... :S

Men man är väl så illa tvungen att plocka lite ivarjefall om man inte vill ha en jävla massa att städa dagen innan jul.. :S Då man dessutom har fullt upp med annat.


Hm... det är väl bäst jag börjar plocka lite då.. hmz..


ANNONS
Av Maria - 13 december 2008 17:01

Så igår blev det inte någon lugn kväll vilket jag hade förväntat mig. Just för att gubben var iväg på julbord och när barnen väl sov skulle jag bara kunna ta det lugnt.. men så blev då inte fallet..

För när vi väl satte oss vid middagsbordet för att äta kring 18 tiden så kom jag på att jag glömt tummen på dagis!!!!!! (alltså sonens mjukis gosenalle)

Och det märktes mycket väl att det var ett stor problem att vara utan honom för sonen. Sonen var lessen och grät jätte länge när han skulle sova.. och frågade efter tummen hela tiden.. till sist.. jag hade inte vågat berättat för honom tidigare att jag glömt honom på dagis, men när jag väl gjorde det sen så blev det ännu värre.. han riktigt grät för att han var lesse och ville ha sin tumme. Han grät och skrek tills han kräktes..

Och sen var han lugn en pytte liten stund innan han började skrika och gråta igen.. slutligen hörde jag bara små snyftningar ifrån honom.. och i nästa stund sov han. Då var väl kl. närmare 23 tiden skulle jag tro.. strax innan gubben kom hem somnade han.

Men efter man fått sovit några timmar vaknade jag av att han låg och var lessen i sin säng.. kl. 2:30 ungefär.. och när jag väl hämtat honom från sin säng så frågade han efter tummen.. och så blev han lessen igen när jag sa att tummen var på dagis.. men han somnade faktiskt sen igen.. sen vet jag inte exakt när han vaknade igen.. men det var väl kring 7 tiden skulle jag tro för bolibompa hade börjat när jag slog igång teven.


En sån lugn och skön kväll fick jag.. :S

Så idag tog jag reda på telefon numret till en av dagisfröknarna för att kunna ringa och höra om hon eventuellt skulle kunna komma till dagiset och låsa upp åt mig. OCh som tur var gick det bra.. vi mötes vid dagiset vid 10:30 och tummen satt så fint i sonens mugg när han brukar sitta när han är på dagis. Sen var det bara för mig att traska hem igen i det kalla vädret, i dom -13 graderna.. När jag väl kom hem igen så kom sonen och tog emot mig i hallen och frågade genast efter tummen (jag hade nämligen berättat att jag skulle hämta hem honom).


Annars har vi inte gjort så mycket idag.. gubben har legat på övervåningen och spelat lite och sovit. Medans jag och barnen har suttit inne i teve rummet och tittat på film och ätit chips.. Sonen somnade i min famn efter halva filmen.. och han sover fortfarande..


Nu måste jag nog göra nån middag..

Av Maria - 12 december 2008 17:11

Idag efter jag lämnat barnen på dagis och var på väg hem så ringde mobilen. Det var min vän M som ringde för att höra vad vi gjorde och undrade om vi hade lust att komma över, men eftersom barnen var på dagis så hörde hon istället om jag hade lust att komma över. Herrn från byn var ju ändå bara några hus ifrån oss och skottade upp gården åt en vän (med snöslunga ) Och han skulle hämta deras dotter på dagis vid elva..

Så vi bestämde det.. att han skulle hämta upp mig.

Väl hemma hos vännerna i byn så lagade M lite ischoklad och microknäck. Gott! Lunch bjöd dom även på.. frysepizza, även det, gott! :)

Och kaffe gjorde dom också.. för det var inte bara jag som kom och hälsade på utan även någon granne. Men tyvärr glömde jag dricka nåt kaffe, just typiskt!

Tiden när jag var där gick ivarjefall väldigt fort måste jag säga.. för plötsligt var kl. 14 och då hade vi bestämt att herrn från byn skulle köra hem mig.


Väl hemma gjorde jag mig i ordning för att åka iväg med gubben och titta på barnen när dom var lucia. Kameran kom jag ihåg.. faktiskt.. men gissa vad jag glömde som gubben upptäckte när vi väl satt på dagiset och väntade på lucia tåget.. minneskortet till kameran!!!!! Morr!! Less, man kan bli.. jaja.. det var ju inget att göra åt det.. det är ju faktiskt (riktiga) lucia imorgon.. :) och huvudsaken var väl att vi var där och tittade på dom.

Barnen var ivarjefall jätte duktiga! Dottern sjöng med i dom flesta låtar dom sjön.. medans sonen satt tyst och tittade på alla föräldrar och syskon som satt och stirrade på dom.. men han satt kvar och still! :D

Efter dom sjungit så var det dags för fika.. men tyvärr kunna vi inte stanna kvar för det.. gubben måste hem och göra sig i ordning eftesom han skulle iväg på julbord med jobbet. Så nu har han åkt iväg..


Och jag sitter här hemma själv med barnen.. godis gott har jag.. men bara för att jag får äta gott på fredagar är jag inte så jätte sugen..

Ikväll tänkte jag titta på idol.. det är väl final idag, tror jag.. men om jag ser hela vet jag inte.. det började även nån film på 3:an kl. 21:30.. jaja får se hur ja gö.


Bara på några dagar har jag pratat med pappa, mamma och lillebror på telefon. Det händer inte så ofta.. mamma är det väl jag brukar prata mest med i telefon.. annars brukar jag skriva på msn med alla andra och prata med pappa via videosamtal på msn.

Saknar dom, allihopa!

Jag satt och tänkte på släkten jag har längre ner i svergie för någon dag sen.. brukar göra det då och då.. på mammas syster och barn.

Och så slog tanken mig att mammas systers dotter som är jämnårig med min lillebror.. dom är alltså 18 år. Att hon eventuellt skulle skulle kunna ha bdb.. så varför inte leta och se om man skulle hitta nåt.. och mycket riktigt.. till och med utan hennes efternamn lyckades jag hitta henne.. + att jag inte hade någon aning om var hon bor. Men när jag väl pratat med mamma och fått bekräftat att det troligtvis måste vara hon så kändes det ju lite kul.. jag har ju inte sett henne på as länge.. sist jag såg henne var hon väl max runt 10 års åldern om änns det. Men hon var sig lik och inte bara sig själv, fruktansvärt lik mor sin. Hon har vuxigt upp till en väldigt vacker kvinna! Jag kan inte fatta att hon är så stor.. och inte min lillebror B heller.. dom växer ju så fruktansvärt fort!


Oj, tiden går fort.. nu måste jag slänga ihop lite mat till barnen.. får se om jag orkar äta nåt själv..
Av Maria - 10 december 2008 09:19

Av Maria - 10 december 2008 09:00

Igår var det jätte vackert väder ute hela långa dagen, blå himmel med solsken och en hel del minus grader som trängde sig in igenom ytterkläder och skor. Brr.. men mysigt! Jag gillar vintern och kylan!


Det jag bakade, som jag skrev om i mitt förra inägg finns inne på min tårtblogg, om det är någon som missat det och är nyfiken. :)


Så nu på fredag, den 12 är det lucia på barnens dagis kl. 15. Jag ska dit och titta på ungarna även gubben skulle hinna komma och kika på dom efter jobbet.. få se om jag jag lyckas få några kort knäppta också. Isåfall lär dom väl hamna inne på min bdb sen. Jag vet inte riktigt vad sonen ska vara för nåt.. hade vait enkelt om han var en tomtenisse.. om man hade en sån "dräkt"..vilket vi inte har då, med andra ord.. så jag tänkte istället stjärngosse.. men då kom jag på att jag inte hade nåt bra linne åt honom.. och lakanet jag fick av fru Y tror jag är så gott som slut.. hm.. jag måste komma på någon lösning... jag lär väl även göra det, hoppas jag.


Jag vill baka mera.. expremintera mera! Men gubben gillade inte min ideé att jag ska ändra i recepten.. men men..


Nu måste jag gå och ta hand om sonen som är lessen..


Av Maria - 8 december 2008 12:57

Så iförr går fick vi besök av gubbens bror. Redan innan jag visste att han skulle komma kände jag verkligen för att baka lite.. gärna cupcakes.. och när jag sen fick höra att han skulle komma blev det som ett + i det hela.. då hade jag ju nån jag skulle kunna bjuda dessa cupcakes jag ville göra.

Men bilden på cupcakesen jag hade i huvudet gick tyvärr inte att göra.. det saknades nämligen grejer jag hade behövt.. men men.. Bror A tyckte ivarjefall att cupcakesen var goda. Själv gillade jag inte alls hur konsistensen på själva cupcakesen, dom blev för smuliga.. frostingen blev väl rätt ok.. och även dekorationen. Även fast det inte blev som jag hade tänkt mig. Dom finns att kika på i min tårtblogg.

Och bror A hade även med sig två xbox spel.. simpsons och gta. Vi lånade simpsons utav han, medans han fick låna hem vårat panda kung fu spel.

Så nu spelar jag bara simpsons när jag väl spelar.. lego indiana jones suger!

Det var väldigt trevlig med bror A's besök även fast jag inte pratade så mycket med han.. men lite pratade vi.


Igår tänkte jag att barnen och jag skulle sticka över till min vän J på lite kaffe och bara hälsa på lite. Men tyvärr var dom förskylda där.. så karln i huset ville inte ha nåt besök.. det förstår man ju. Så vi skulle ta och hälsa på någon annan gång när dom är friska och krya istället.

Så när det inte blev till att gå över till dom så bakade vi lite pepparkakor (på köpt deg). Det blev en liten hög faktiskt.. och det finns faktiskt kvar utav dom!!!

Och förutom pepparkaksbak blev det även saftiga saffransbröd.. som receptet hette.. lussekatter & Saffranmandelmassebullar med andra ord.

Bild och recept på dessa finns även inne på min tårtblogg.

Själva har jag inte smakat på saffranbrödet eller bullarna.. eller pepparkakorna för den delen.. jag försöker verkligen att låta bli sött nu igen.. men vi får se hur det går..

Men gubben som åt en saffranmandelmassebulle sa att dom var goda.. så jag får väl lita på hans ord.

Igår kväll var herrn, frun och lilla M från byn in en sväng.. resten av barnen låg i bilen och sov. Dom var bara in en snabb sväng.. men det var trevligt! :)

Det var väldigt längesen vi var och hälsade på dom.. så jag hoppas det blir så småningom igen.

Jag vet inte hur det blev med mitt och M's julbaka.. det hade ju varit väldigt kul att göra nåt litet julbak tillsammans.. jag måste nog prata med henne om det.. om vi ska ha nå eller strunta i det.


Idag har jag bakat lite.. och donat. Är inte  klar med baket ännu.. men jag räknar med att bli det idag ivarjefall.


Nu ska jag ut i snö vädret en sväng och sen blir det raka vägen tillbaka till köket och baket! :D


Av Maria - 5 december 2008 09:37

Idag snör det faktikst inte ute.. men där emot så är det kallare ute idag.. -10 grader. Vitt och vackert! :)

Så idag ska vi åka till grannbyn Å, dotterns tid på bvc. Vi ska även passa på att handla på ica när vi är där.


På söndag är det redan 2 advent!!!! Tiden går fort!!!!


Jag funderade lite på min baka lista som jag skrev i tidigare inlägg.. jag tänkte att jag skulle stryka Radiokakan.. och jag hade även gjort det på pappret jag hade skrivit listan.. men då var de visst nån som hade skrivit RADIOKAKA!!! efter där jag hade strykigt över.

Så tydligen måste jag väl göra radiokaka då.. jaja..

Så det jag vet och absolut vill göra från listan är då..


  • Lussebullar
  • Ljus kola
  • Marsipangodis med choklad
  • egen pepparkaksdeg
  • Radiokaka
  • Pepparkakshus
  • Chokladtryffel!!! (vill absolut.. sååå gott!!!)
  • och ev. Fudge

Jag hade jätte gärna villa testat göra polkagrisar.. men jag får väl ta det nästa år.. eftersom jag aldrig har gjort det tidigare så skulle jag villa ha med mig en vän när jag gör det.. lite extra händer så att säga. Och inga barn i närheten!


Idag ska jag väl även plocka ihop lite här hemma.. för gubbens skull.. han brukar villa att det ska vara fint när han kommer hem på fredagar.. så ja.


Jag avslutar detta inlägg med en bild på dotterns så kallade lillskog!

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se