Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under december 2008

Av Maria - 4 december 2008 13:05

 


 Idag var jag och barnen ut en sväng efter vi ätit lite frukost och jag suttit lite vid datorn. Det var så mysigt mycket snö ute! Som tur var så var herrn från byn hit i går med sin snöslunga och gjorde lite gångar.. annars hade det blivit väldigt jobbigt att gått i den höga snön. Dottern tyckte det var jätte roligt med så mycket snö. Och det gick faktiskt mycket bättre än vad jag förväntat mig med sonen ute i snön. Fast han ville ju helst stanna där han kunna gå.. alltså där herrn från byn hade gått med snöslungan. Bilder från när vi var ute finns inne på min bilddagbok.

Vi hade tänkt att vi skulle gjort en snögubbe efter som jag tidigare hade varit ut en sväng innan vi allihopa gick ut så hörde jag att det droppade från taket.. men nepp.. det gick inte att göra någon snögubbe.. snön var för kall.. alltså.. ingen kramsnö.

Annars har vi väl inte gjort så mycket idag. Barnen skulle ju ha varit på dagis idag, men eftersom dottern inte alls ville.. hon skulle ha varit till skolgymnastiksalen med dom andra större barnen på hennes dagis och gympat.. men men.. imorgon blir barnen hemma också.. då har vi ju dottern som sagt tid på bvc för vaccinspruta.


Nu snöar det ute igen! Mycket! :D

När vi var ute var det faktiskt som lite upphåll.. lite små flingor kom väl ner dalandes men inte alls så man märkte det speciellt mycket.


Åh, jag vill baka en massa juliga saker..

Jag har skrivit en lista på allt jag skulle villa göra, men tyvärr kommer jag inte kunna göra allt om jag skrivit upp.. jag får plocka ut det jag absolut vill göra istället.. svårt!

Här är listan..


 • Lussekatter
 • Ljus kola
 • Knäck
 • Ischoklad
 • Marsipangodis med choklad
 • egen pepparkaksdeg
 • Radiokaka
 • Pepparkakshus
 • Polkagrisar
 • Chokladtryffel
 • Fudge
 • Liten jultårta/bakelse

Det var nog allt.. som jag har kommit på ivarjefall.. men som sagt jag får nog plocka ut bara några stycken.. :S


Nu är det strax dag sför mig att väcka sonen som ligger och sover.. så innan dess ska jag passa på att kolla om någon har skrivit något nytt i sina bloggar. :)


ANNONS
Av Maria - 3 december 2008 19:21

.. och mer snö kommer ner! :)


ANNONS
Av Maria - 3 december 2008 16:08

Och som sagt i tidigare inlägg.. det har snöat massor idag! Och det håller fortfarande på! :D

Så jag passade på att knäppa några vinter/snö bilder när jag var ut en sväng. Och här kommer några av dom...

 dessa två bilder.. uppe nere.. knäppte jag igenom köks fönstret..


Och förutom att jag har knäppt lite kort idag så har jag och dottern gjort en julkalender. Men innan jag lyckades få den klar så blev jag tvungen att ta han dom sonen som bara grät och grät.. han var jätte arg.. tror han minst höll på i en timme med sitt skrikande.. jag tror det var så att han var trött.. för när jag äntligen fått han att somna och han fått sovit i ca. 2½ timme så var han glad och trevlig igen.


Julkalendern ja.. dottern målade självaste utansid motivet och jag gjorde luckor och ritade även olika juliga bilder i luckorna.. så nu måste jag väl göra en till sonen också.. för han var väldigt nyfiken på den dottern och jag gjort..  Här kommer dagens julkalender! :D


(fler bilder på denna lär jag lägga in på min bdb.)Ja.. nu är det dags för mig att komma på vad jag ska göra för mat!


Av Maria - 3 december 2008 10:34

Av Maria - 3 december 2008 09:56

Här snöar det massor! Det började igår.. och tydligen ska det fortsätta ända tills övermorgon.. tror jag gubben sa. Jag tycker det är jätte mysigt! Men jag vet att det är många andra som tycker det är jätte besvärligt.. men jag ser ju som sagt inte på det negativa.. utan det positiva! :D Jag tycker om snö och kallt! :)

Igår var barnen på dagis.. det var så fruktansvärt skönt att få vara hemma helt själv.. helt själv! :D Och vad gjorde jag timmarna barnen var på dagis då.. hm.. ja.. lite nytta blev det väl gjort.. men inte så mycket.. för jag råkade nämligen fastna framför teven med lite xbox och guitar hero.. och jag spela spela spela.. det värkte i både axlar ena handleden & armarna.. efter allt spelande sen.. :S

Och skönt var det att få komma ut och få frisk luft när jag gick och lämnade barnen på dagis och hämtade! Det känns som om det var evigheter sen jag var ut och gick.. men det var verkligen skönt med luft och få gå!

Imorgon ska barnen till dagis igen.. dom skulle även ha varit dit på fredag, men eftersom dottern har fått en ny tid igen till bvc.. så ska vi se till och ta oss dit den här gången.. första gången vi fick tid tog vi oss inte dit... andra tiden vi fick ringde dom och "avbokade".. för läkaren dottern skulle fått träffa hade varit och brytit armen och hade själv läkartid den dagen. Så nu tredje gången gilt.. brukar man säga va..


Den 12/12 ska dottern vara med i lucia tåg på sitt dagis.. så imorgon måste jag kolla upp vilka tider det var nu igen.. så jag kan höra med gubben om han hinner och vill följa med. Men jag tror inte tiderna stämde med hans tider..

Och så är det utvecklingssamtal på dagiset för dottern och sonen.. så där måste jag bestämma tid och datum som eventuellt passar gubben då.. tror det fanns tid nån fredag.. och tiden var 15:10..


Jag hoppas jag hinner få besked från csn den här veckan så jag får veta om det blir nåt pluggande..


Nu ska jag ta och se vad ungarna håller på med.. skriker och bråka.. morr!

Av Maria - 1 december 2008 16:43

Dagen innan lilla jul åkte jag och gubben iväg  för att se om vi skulle kunna hitta några bra lilla julklappar (barnen var hos gamm-folket) . Det gick inget vidare att hitta nåt.. vi var in på leksaksaffären i första grannbyn F och där hittade vi inte nåt.. jo det fanns ju massor, men gubben tyckte vi skulle köpa likadana grejer.. inte docka till dottern och bil till sonen.. det tyckte gubben blev för tråkigt..

Så istället åkte vi vidare till nästa grannby, Å. Där var vi in på affären och handlade mat som vi skulle ha till lilla jul + tillbehör. Det blev dyrt!

Men vi hade en bra lilla jul med god mat + tillbehör på självaste lilla jul ivarjefall! :)

På lilla juls morgonen fixade jag lite lilla jul frukost med tomtegröt och mackor. Sen blev det en lugn stund och barnen tittade på teven och lekte medans kag diskade och fixade. Sen var det dags för lite pepparkaksbak. (bilder finns i bdb ). Till pepparkakabaket så drack vi lite glögg med russin och mandel.

Efter det var färdigt bakat fick barnen gå till teve rummet och leka. Medans jag städade undan vårat bak.. och skurade upp lite kladdig glögg som sonen råkade spilla ut på golvet. Sen blev det apelsinpyssel för mig och dottern. Vi pillade in nejlikor i apelsinerna så dom skulle lukta gott och bli fina. Dom hängde vi sen upp i dörren in till dator rummet.


Paus i lilla jul stöket..


Och så blev det dags för mig att börja med maten.. hemma gjorda köttbullar, prinskorv, potatis,vitsås och ägghalvor. Prinskorven hjälpte dottern mig att göra.. en del. Och medans maten stod och puttrade på spisen passade gubben på att ta med barnen ut och tända marsaller. Sen var middan klar!

Till alla mat serverade jag även lite segkakor, smör och ost. Och självklart julmust!

Alla åt.. nå nästan alla sonen var inte speciellt förtjust i självaste maten.. hm.. nåja när vi alla sen var mätta och belåtna gick alla från bordet förutom jag då.. som städade undan allt.

Jag och barnen myste lite i soffan en stund och plötsligt bankade det på dörren!!! Vi går och öppnar.. eller jag öppnar.. dottern vågar inte.

Men det är ingen där.. och inte några julklappar heller????...

Men då kommer gubben och säger att vi måste ju gå ut och titta ifall dom har lagt julklapparna någon annanstans än på bron.. och mycket riktigt.. julklapparna längst upp på takstegen!

Och ipaketen fanns det en varsin film. Dottern hade fått en rudolf med röda mulen film och sonen en musse firar jul film.

Så sen blev det till att titta på film, fika pepparkakor, ischoklad, clementin och dricka lite glögg med russin och mandel.


Ja, så såg våran lilla jul ut! :)


På söndan fixade jag skjuts till grannbyn, F till julskyltningen. Där skulle vi möta min vän M + två av barnen, minsta och älsta döttrarna. Mellan dottern hade M lämnat med pappan.

På julskyltningen var det väl så gott som ingenting.. som vanligt.. inte mycket ivarjefall.. så vi gick raka vägen till ica där det var gratis ridning. En liten ponny och en stor "vanlig" häst fick barnen välja på. Dottern tvekade först till att rida på den stora, men när kusin M skulle göra det ville hon ju självklart också göra det! Så flickorna red på båda hästarna! :) Så stolt! Det var första gången för våran dotter som hon red. Så jäkla synd man inte hade kamera med sig! *morr* Sen var vi även till fiskedammen som dom också hade på icas parkering. Och sist men inte minst var vi in till leksaksaffären.. sen var det hem som gällde!

Inget vidare väder att gå ute och vandra ivar det heller..   men mig gjorde det inte nåt alls.. det var så skönt att få komma ut och få lite frisk luft! :)


Barnen har även fått nya dagis tider nu!!! :)

Så nu går dom/är dom på dagis på.. tisdagar, torsdagar och fredagar från 9-14. :) Så imorgon ska dom till dagis och ishjälmarna ska vi försöka komma ihåg att ta med oss. :)


Nu ska jag strax springa till teven och kika lite på årets julkalender.. den brukar väl börja ca 15 över 18..


Så det var det det.. lite uppdatering blev det..
Av Maria - 1 december 2008 16:32

Jo, idag testade jag att göra Chokladgröt på mannagryn.. kommer så väl ihåg att jag själv brukade få sån gröt när jag var liten.. men hur den blev att smaka när jag gjort den har jag ingen aning om.. jag testade inte själva nämligen.

Barnen tyckte om den till en början, sen vet jag inte.. dottern sa att den smakade för mycket choklad.. hm.. jaja..


Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se