Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under januari 2009

Av Maria - 19 januari 2009 16:12

Så nu var helgen över.. och nästan en hel måndag har lyckats gått.

I fredag kom min vän J och hennes sambo M över och drack några öl.. stort misstag! Det var jätte trevligt att dricka och umgås med min vän J och hennes sambo.. problemet var det att jag drack. Aldrig mer! Jag ska verkligen försöka hålla det jag nu skrev, aldrig mer!.. Jag mådde så jävla skit dagen efter så det inte är riktigt jävla klokt.. jag tror inte jag mått så dåligt någonsin när jag har varit bakis. Ja, jag har mått riktigt jävla skit flera gånger, men jag tror inte jag mått så skit som jag gjorde i lördags.. och då hade jag inte druckigt speciellt mycket enligt min åsikt. Fast rökingen var ju knappast någon höjdare.. i samband med alkoholen.. :S Så jag får ju faktiskt skylla mig själv!


Fast på (lördags) kvällen började jag må lite bättre och tog mig ner till gubben som hade satt ihop min tatueringsmaskin + nål (vi fick hem nålar + andra grejor i torsdags som gubben beställde för ett tag sen). Så jag satte mig med lite pelikan tusch och några lime och övade lite.. det kändes inte speciellt svårt. Men det som är svårt är att veta att man inte kör för djupt eller tvärtom. + mycket mer!

Min inspiration till mina motiv på frukten kommer mycket från en bok jag fått ifrån herr L, tack för boken föresten! :) En rysk tatueringsbok med motiv + rysk text. (Men inte alla motiv är inspirerade från boken.. )
Idag har jag varit till grannbyn Å och haft engelska A. Det gick bra!

Imorgon är det tidig morgon.. första lektion är 8:00.. vilket betyder att jag måste åka med bussen som går 7:05.. vilket också betyder att jag måste lämna barnen i tid på dagis så jag hinner med bussen, som ibland kommer förtidigt.. :S


Men nu måste jag gå och fixa lite middag..

ANNONS
Av Maria - 16 januari 2009 15:53

Smarta jag glömde ju skriva varför det hade blivit kallt.. som fru Y kommenterade.. "det ska väl inte bli kallt om ni kör pellets" väldigt sant!

Problemet var det att all pellets i behållaren var helt slut.


Tummen är nu hittad!!! :D

Jag vände barnens rum upp och ner så gott som när jag letade efter han.. jag ville ju inte missa nåt ställe där han kunnat lega.

Jag vände även upp och ner på hela  min och gubbens säng.. men näpp, ingen tumme..

Så jag bestämmde mig faktiskt för att gå ner och söka.. han var ju inte upp då borde jag ju hittat honom. (jag som var så säker på att han var uppe..).

Började leta i köket.. och kom att tänka på att han nyss, för inte så många dagar sen ivarjefall såg sonen stå vid mitt bakskåp och titta.

OCh japp, där låg lilla tummen! Skönt att han är hittad!

Det hade gått bra på dagis med "ny" tummen.


Jag som hade tänkt haft datorkunskap idag.. vilket det tyvärr inte blev..  jag blev/blir ju tvungen att vänta på lösenord och grejor som tar sin lilla tid att komma. Till veckan borde väl engelskaboken dyka upp på bokhandeln också.

Så jäkla synd att datorskivan man ska använda sig av när man pluggar dator är så jävla dyr, annars skulle man köpt den och kunna  suttit hemma och pluggat.


Det är iskallt här hemma.. det var det redan när vi kom hem vid kl.14 Då var det ca. 14 grader inne och -21 grader ute.Nu är det 13,8 inne och -20,4 ute. Väntar så på värmen.. jag kan ju inte göra något utan den.. eller visst det går säkert, men jag har ingen lust att hålla på att värma vatten eller likande. Jag bar ivarjefall in 4 säckar med pellets och när gubben kom hem hade även han med sig en säck. Så om han nu fått den att gå så hoppas jag han satt på mycket värme!


Vi får se om min vän J och hennes sambo M dyker upp.. dom tyckte väl att det inte kändes allt för roligt att gå hit i kylan och sen hem. Det kan man ju förstå.. speciellt J förstår jag som inte har några överdargsbyxor/täckbyxor (som man säger här.. där jag kommer ifrån säger man "minssan" ytterbyxor).


Usch nu börjar det kännas att det är kallt.. jag har nämligen knappt suttit still sen jag kom hem så jag har inte hunnit känna kylan förens nu. Så nu börjar den komma smygandes in igenom kläderna.. brrr..


äh, nu måste jag ta och hitta på nåt..Och inte blev det någon bild ivarjefall...


ANNONS
Av Maria - 16 januari 2009 07:03

Jag blir så satans förbannad!!!

Igår var vi som sagt hemma och då lyckades sonen tydligen slarva bort tummen.. han är spårlöst försvunnen. Så inatt har vi testat med ny/extra tummen vi köpt som inte är lik hans egen tumme det minsta lilla. Det gick faktiskt bra.. även fast han såg att det inte var hans tumme. Så det var skönt. Får se hur det går på dagis idag också. Fast i onsdags hade jag ju glömt att lämna tummen på dagis.. han låg fortfarande i min jackficka när jag var uppe i grannbyn Å och plugga. Men det hade gått bra ändå + att dom hade haft han ute (vilket han inte brukar göra) och sova eftersom dom hade haft brandövning.Snart måste jag klä på barnen då vi kan gå till dagis, och det är inte lite kläder dom ska ha på sig.. där nämligen hela -26,3 ute. Om det inte vore så att jag har tänkt haft data idag (har inte haft det tidigare) och hjälpt min vän J bära lite grejer så skulle stannat hemma för barnens skull.


Det är fredag idag ivarjefall.. det känns faktiskt riktigt skönt! Längesen man fick känna den känslan en fredag.

Men nu måste jag gå och klä på barnen.. kanske jag lyckas slänga in någon ny bild i nästa inlägg.
Av Maria - 15 januari 2009 11:38

Idag är jag hemma eftersom sotaren skulle komma. Nu har han varit här och även dom som skulle komma med vårat hemma gym har varit hit med det.. och förutom det har vi faktiskt fått hem pellets också! :D


Det har gått jätte bra den här veckan och plugga, tack vare J skulle jag gissa. Man känner sig trygg när man har någon med sig som vet hur allt går till och på ett ungefär vart lektionerna ska hålla hus, busstider, tågtider.. o.s.v

Matte som jag hatar, känns faktikst inte alls lika jobbigt och hemst som det gjorde när jag gick i skolan. Samhällskunskap har dom inte börjat undervisa, första lektionen är kl 13 den 26/1.. och då kan inte jag vara där..tror jag.. dagis är stäng pågrund av planering.


I morgon ska min vän J och hennes sambo M komma över och dricka nån öl. Jag hoppas vi kommer ha råd med nån corona.. vill ha! Men jag tänker inte dricka mycket. Vill inte bli packad och må skit en hel lördag.


Snart lär jag väl få hem mina tatuerings grejer också som gubben har beställt efter. Nålar, färg och likande grejor som behövs för att öva på frukt och så. *längtar*


Men nu måste jag nog fixa lite lunch åt barnen. Dom har ju blivit vana att få lunch 11:30.. så hoppas det finns något jag kan laga.. men dom lär ivarjefall inte äta.. dottern brukar äta bra på dagis oftast, medans sonen mest bara brukar peta i maten för det mesta så han lär väl göra det samma här hemma.


Jag har även skaffat lånekort på biblioteket så nu har jag lånat en hög med barnböcker till barnen. Och även några "vuxen" böcker åt mig.


Lunch var det jag skulle göra ja.. ps nu är har jag plockat undan julen.. SKÖNT!

Av Maria - 12 januari 2009 15:49

I lördags gick jag över till min frisör, Fru E och blev klippt (tack för klippningen, jag blev jätte nöjd!) och i fredags blekte jag håret. Så nu är jag korthårig och blond. (kika in på min bdb om ni är nyfiken på hur jag nu ser ut i håret..).

Idag lämnade jag barnen på dagis vid åtta tiden och sen traskade jag vidare i snöslasken hem till min vän J. Vi pratade lite och så innan vi begav oss vidare till kiosken där vi väntade på bussen och pratade.

Bussresan gick bra.. men det var nog bara just för att jag hade min vän j med mig.


Och snälla J bjöd mig på kaffe eftersom jag hade glömt alla små pengar hemma i min andra jacka. Tur var det.. jag glömde nämligen att dricka något morgon kaffe innan jag gick hemifrån i morse. Imorgon ska jag ha med små pengar så jag får bjuda tillbaks. :)

Vi hade bara engelska a idag, men det gick rätt bra. Jag fick göra något test så engelska läraren skulle få som någon liten upp fattning om vad jag kan och inte kan. Jag och J var in till bokhandeln och beställde en bok jag behövde till just engelskan så förhoppningsvis så kommer boken att komma den här veckan.

Innan engelskan så var vi även in på bokhandeln också så jag fick köpa ett anteckningsblock och två pennor.

Vi tog tåget hem sen. Så allt gick bra idag med andra ord! :)

Imorgon börjar min första lektion kl. 8:00.. vilket betyder att jag måste lämna barnen på dagis 6:30 för att hinna. Jag hoppas jag kan tigga åt mig skjuts till dagis av gubben så vi inte behöver kliva upp så tidigt på morgonen. Bussen går sen 7:05..


I lördags fick jag även hem en massa frukt utav gubben, det var jätte,jätte snällt! Och jätte, jätte mycket frukt!!! Vi har fortfarande massor kvar, men det har ändå gått åt bra mycket måste jag säga. Gott med frukt!!!

Dessa frukter hade han köpt..;

(hel) Ananas, (hel) honungsmelon, päron, gröna och röda äpplen, bananer, passionfrukter, kiwin, clementiner, en carambola, lime, litchi(sar), physaliser, Sharon/Persimon/Kaki.. tror det var allt..

Och + att jag fick en ganska stor påse med oskalade jordnötter. :)Nu måste jag nog gå och plocka ihop lite.. det ser fortfarande för jävligt ut här hemma.. det har inte blivit något städat alls.. och all jul är fortfarande kvar.. även om det inte är mycket jul vi haft gemför med andra.. men ändå.. vore skönt att få bort städat.. byta gardiner och sånt.


Tidig morrn i morrn då.. svenska a..

Av Maria - 10 januari 2009 10:39

Igår var jag iväg på mitt "möte" med rektorn där jag ska börja plugga.

Så nu är allt till fixat, jag börjar plugga på måndag och ska då ha engelska.

Lite nervös är jag.. men eftersom jag har min vän J som varit där ett tag och vet hur allt går till känner jag mig trygg + att jag även kommer åka buss tillsammans med henne.. dom dagar vi båda ska upp och har samma tidet så att säga.

Förutom att jag var på "möte" igår så var min vän J över på lite kaffe på dagen medans barnen var på dagis. Sen gick vi hem till henne och satt och pratade en stund innan jag gick och hämtade barnen på dagis.

Nu hade jag tänkt höra med gubben om jag eventuellt skulle kunna fått gå ut och gå en sväng, men jag är väldigt tveksam.. för nu grinar och tjurar sonen för allt.. båda barnen är förskylda och hostiga.. igen..


Av Maria - 7 januari 2009 09:01

Så idag skulle jag ha börjat plugga, trodde jag ivarjefall. Men när jag rang till dom som har hand om utbildningarna så att säga så påstår dom först att jag borde ha fått hem tid och schema, för dom har skickat till alla + att det var upprop kl. 11 idag.

Men självaste rektorn ber om mitt nummer och lovar att återkomma om en stund. Så jag behöver faktiskt inte vänta så länge innan hon ringer igen och har kollat "papprena" på mig. Och tydligen stod i dom att jag skulle redan ha gått hösten 2008, alltså pluggat då.. öhh.. smått konstigt, för det var väl i oktober förra året jag kontaktade dom.. då bestämde vi även att jag skulle börja det här året för bästa möjlighet för att få det högre bidraget från csn. Men men.. jag fick ivarjefall en tid hos rektorn nu på fredag så vi skulle kunna reda ut misstagen dom nu ställt till med.

Så jag får se vad dom säger på fredag.. jag menar jag måste ju börja plugga nu.. så är det bara!


Nu vill jag rita, men jag vet inte vad... hm..

Av Maria - 4 januari 2009 10:35

Fan vad less jag är!!!!!!!!

Jag vill ha körkort och bil, och det nu!!! Jag är så jävla less på att fråga gubben om han han skjutsa mig och ungarna överallt hela tiden när svaret oftast blir ett nej + att bilen är på väg att gå sönder, nu igen!.. så vi får sitta hemma och tråka ut, ungarna sitter framför teven hela dagarna och jag bara vandrar runt och gör ingenting, suckar.. visst det finns massor att göra här hemma.. men jag har tappat all ork till att göra någonting. Så ja, jag behövs tankas.. typ.. alltså åka iväg och träffa folk, komma hemifrån ut ur huset ett tag. Sen brukar det oftast bli och kännas bättre.

Som gubben sa när han hörde jag ville åka till byn idag så att ungarna skulle få leka lite och jag få komma ut ur huset ett tag, gå då...

Visst om det bara var jag som ville dit själv så.. då kunna jag gått även fast det är runt -24,4 grader ute.. Men jag dottern orkar inte gå ända till byn och så är det för kallt för barnen.. Men det han menade var att jag skulle gå själv.

Jag får väl ringa och höra med gamm-folket om någon utav dom har lust att skjutsa oss dit. tveksamt.. det är nog inte så många som har någon lust alls att ta fram bilen i den kyla det är nu..


jaja... nu har jag beklagat lite så nu känns det lite bättre, men inte så mycket.. måste gå och leta tjocksockor.. kallt om fötterna!!!! Brr..

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se