Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under februari 2009

Av Maria - 22 februari 2009 11:39

Aha.. nu var det ett tag sen jag skrev igen..

Det har väl inte funnits nåt riktigt vettigt att skriva om.. och det finns det väl inte nu heller.. men skit samma.. jag skriver några rader ändå.


Igår hade jag och gubben funderat på att gå bort till en grillplats i "skogen" och grillat med ungarna.. men först blev jag tvungen att gå dit själv och kolla så att det fanns ved. Öhh.. det var inte bara ved som fattades.. hela grill "staden"(?).. (säger man så..??? ) jaja.. hoppas ni fattar ändå.. Det var i vilket fall som helst helt översnöat där.. det har nog inte varit någon där nu under vintern alls.. det tyckte jag var synd.. det hade varit mysigt att få gått dit och grillat med ungarna. Nästa helg om det är nån fin dag så kanske man kan ta med ungarna och bara gå där på stigen och sen över isen till herr L och fru E och hälsa på.


 Skit dålig bild, jag vet.. men äh..


Något mer har nog inte hänt under helgen.. jag målade en liten målning igår.. men ja.. den blev väl som den blev..( ...Art By Maria... )Nu ska jag gå och byta blöja på sonen innan jag fixar lite lunch.

Imorgon ska jag upp och plugga lite engelska och samhällskunskap.. om nu läraren är där imorgon, vilket jag verkligen hoppas!

ANNONS
Av Maria - 17 februari 2009 16:31

Igår var jag upp till grannbyn Å och trodde jag skulle ha Engelska A och Samhällskunskap.. hade jag det tro.. NÄ!.. Engelska läraren var hemma med sjukt barn och samhällsläraren var borta och plugga. Just typiskt när man själv dyker upp, dyker inte lärarna upp istället. Inte fick jag nåt gjort då heller.. kanske ett matte tal, men det var väl så gott som allt.

Jävligt irritersamt.. jag kom även fram till att jag får mycket mer gjort när jag stannar hemma.

Så idag stannade jag hemma, barnen skjutsade gubben till dagis.

Så, så fort jag hade ätit frukost så började jag plugga. Så nu har jag skrivit klart bokrecentionen.. om den blev nått bra har jag ingen aning om.. jag får väl se vad svenska läraren har att säga om den.

Annars hann jag räkna ett matte tal också innan jag måste hämta barnen på dagis.
Bokrecentionen tog nämligen sin tid + att gubben var hem på lunch tiden och då passade jag på att bära in lite pellets/diska och äta..


Så ja, mer fick jag ivajefall gjort och mer hinner jag få gjort innan kvällen är slut.. om jag vill. Imorgon ska jag upp och plugga lite matte har jag tänk. Det är skit trist, men det måste ju bli gjort.. hmz.. :/


Nu måste jag börja med middan.. gubben ville äta när han kom hem så.. så det är väl bara att sätta fart!


Tatuerade grisskinn 16/2, det gick lika dåligt som sist! Blä!


ANNONS
Av Maria - 15 februari 2009 18:38

 


Det har väl inte hänt sååå jätte mycket i helgen, på fredagen så minns jag inte vad vi sysslade med.. hm.. ja just det.. det har jag väl redan skrivit om kom jag på.. nåja..

I lördags åkte vi iväg till våra vänner i byn.. det var meningen att vi bara skulle vara där, jag och barnen, medans gubben åkte iväg med herrn från byn till grannbyn Å för ärende. Men så blev det inte..

När dom kom tillbaka hade gubben dessutom köpt vita tulpaner åt mig! :)

Alla hjärtans dag.. det var väl därför jag fick blommor skulle jag gissa, glad blev jag ju självklart. :) Tack igen gubben! Sen hade han även varit och köpt en tattoo tidning till mig. puss på dig gubben! :)


Vi blev ivarjefall kvar i byn.. gubben åkte hem och fick skjuts tillbaka sen.

Sen vart det dricka... själv smuttade jag på lite asti och snapsade sambuca med mina vänner M och C. Det är ju så jävla gott med sambuca så vem fan kan motstå frestelsen???..

Även fast jag snapsade en del och drack lite asti + några snapsar cider så kände jag inte av alkoholen alls.. men väldigt trevlig hade vi, tills kl. blev runt 21.. då var gubben aspackad och ville åka hem.. så han ringde våran skjuts och jag fick gå upp och väcka sonen som låg och sov uppe i soffan, dottern var faktiskt fortfarande vaken.. hon som alltid brukar somna först. Hon satt och tittade på Lilla Sjöjungfrun på disney kanalen.

Våran skjuts kom väldigt fort så det belv att stressa iväg. Väl hemma fick jag lägga mig och försöka natta sonen på nytt som beklagade sig över att han frös och hade ont i tårna.. men han somnade till slut och då var kl 22:30.. jag började titta på nån film, jag sett förut och käkade ostkrokar och drack cola.. jag kände nämligen av lite illamående och just därför ville jag äta och dricka (alkoholfritt). Och ja, illamåendet försvann. Jag orkade inte titta klart på filmen,( men jag måste nog höra med min vän J om jag kan låna den av henne eftersom jag vet att hon har den).


Det var lördagen det.. det belv inge titta på isskulpturer denna helg, men vi kanske kan fara och kolla en annan dag.. eller nästa helg.

Inte ritade eller målade jag något heller.. inte idag heller.. jag tog fram grisskinn imorse för jag hade tänkt tatuerat det nu ikväll, men jag tror inte jag orkar.. kanske att jag tar det imorgon. Sen måste gubben köpa hem mer.. för sen är det helt slut i våran frys.


Trött!.. Imorgon ska vi upp tidigt.. tillräckligt tidigt för min smak.. :SAv Maria - 14 februari 2009 09:13

Nu var det en stund sen jag skrev något igen.. men ja..

Igår var jag hemma igen.. bara för att det kändes som om jag skulle få mer pluggat hemma än om jag åkte upp till grannbyn Å.

Jag gjorde lite Engelska A och Matte.. men det jag borde ha hållit på med mer är nog Svenska A eftersom jag har så gott som kört fast där med referat grejset och bokrecentionen.. orkar inte läsa.. :S men men..

Annars städade jag en del igår också.. försökte städa bort allt med magsjuke bacillusker.. bytte sängkläder.. vädrade.. tvätta toaletter.. dammsög.. o.s.v

Så jag hade fullt upp igår med andra ord.. det jag/vi inte hann göra var att gå ut i det fina vädret som dessutom inte var så jätte kallt.. bara -5 ungefär. Men men.. idag är det fint väder igen.. men jag tror det är kallare ute idag.. jag har inte hunnit kolla vad det är för grader ute ännu.

Gubben hade köpt lite bananer igår också som jag testade tatuera líte på. Det gick väl så där.. det var så liten yta.. jaja.. öva massor mera måste jag ju göra ivarjefall.. "ett tag" till. + att jag även såg att jag nog kan gå lite djupare med nålen.. vilket jag ville, men då såg det ut som om det "grötade" sig vilket betyde att man körde för djupt enligt någon tydligen.

Idag ska vi förhoppningsvis till grannbyn F och kolla på isskulpturer.. där jag en gång kunna varit med och gjort en skulptur.. men jag var tyvärr hemma med sjuka barn.. :(

Dumt!.. Det var verkligen något jag hade villa testat på.

Jaja.. vad kan man göra åt det nu?.. inget.. förutom att kolla på andras skapelser förstås. :)

 ..Bild..

Jag känner för att måla lite i akvarell och tusch idag.. få se om jag tar mig tid till det..
Av Maria - 11 februari 2009 10:49

Störda jävla bloggjävel!!!..


Just det.. jag hade skrivit ett rätt så långt inlägg och så när jag väl ska spara är jag inte inloggad längre.. blä!..


Jaja.. börja om från början, börja om på nytt!...


Igår var vi hemma pågrund av smittorisk för andra skull. Barnen var krya och glada medans jag mådde skit! Jag hade sån jävla huvudvärk så jag visste inte vart jag skulle ta vägen.. jag hade så ont så jag mådde as illa! blä!

Det funkade inte efter 2 ipren så jag bestämmde att vi skulle gå ut en sväng jag och barnen. Det var ändå bara -15 grader ute så.. inte så kallt som det varit tidigare på dagen.. Den friska luften hjälpte nog lite för huvudvärken försvann.. tills jag kom hem och innan för dörren igen.. grr..

Mådde apa!..

 Det var ett tag sen coop la ner nu.. men ..


Så senare på kvällen tog jag 2 brus alvedon och hoppades på att dom skulle hjälpa.. men njä..

Gubben kom hem mitt på dagen igår han med.. hans mage krånglade + att han kände sig illamående.. men innan han kom hem var han först till grannbyn Å och handlade två små gröna askar med "under"(berg).

Man ska tydligen ta/dricka dom om man vill hålla sig ifrån magsjuka.. smakar skit!.. Beskt så satan!.. uscha.. Men för gubben hjälpte dom direkt.. själv har jag ingen aning.. jag mådde ju inte på det sättet som han när jag drack min.. hm.. jaja..Imorse när jag vaknade hade jag fortfarande ont ihuvudet.. så det blev eeze till frukost för min del!.. Nu känns det bra i huvudet igen!!!! :)


Idag fyller Herr E år!!!!! GRATTIS!Imorgon ska vi iväg till dagisar och "skolor".. hoppas jag!..

Men nu ska jag läsa andras bloggar.. om någon har skrivit något nytt.

Av Maria - 9 februari 2009 13:52

Okej.. Jag är hemma idag.. varför?!.. Jo, inatt blev sonen magsjuk.. igen!.. Han kräktes 3 gånger under nattens gång och beklagade sig över ont i magen. Idag på dagen har han faktikst inte kräkts alls, men däremot bajsade han diarré.. och inte lite diarré var det heller.. jag jag ska inte gå in på detaljer. Skura golv fick jag göra ivarjefall.

Dottern är inte helt kry hon heller.

Så jag missade samhällskunskapen igen med andra ord.. jag skulle ha haft tre samhällskunskaps lektioner nu sammanlagt .. men har missat alla pågrund av sjukdom eller stängt dagis. Hm! Jaja.. inget man kan göra åt det. Jag försökte ringa läraren som har samhälle, men där fick jag inget svar. Så istället skrev jag ett mail till henne som jag hoppas hon ser så hon inte tror att jag skiter i samhällskunskapen helt.

Idag har det varit ganska lungt då med andra ord.. förutom ja.. skurning och likande. Men annars har det varit lungt. Jag tog faktiskt ut med barnen också så dom skulle få lite frisk luft, jag tog alltså en liten risk.. eftersom sonen faktikst skulle kunna bajsat medans vi var ute. Men jag hade tur! :)

Skönt var det att få luft, det behövdes!

Jag tror barnen tyckte det var skönt att få komma ut dom med.

Snälla grannar har vi också som erbjuder sig att köra med snöslunga sin på vår parkering så jag ska slippa skotta.. fast då hade jag nästan skottat bort det värsta. Men han fick ju bort mer och bräddade hela parkeringen. + att han råkade köra sönder våran timer som gubben har haft till bilen.. men det var väl skit detsamma hoppas jag.. hoppas den inte var allt för dyr. Den var ju ivilket fall som helst omöjlig att se under all jävla snö!.. + att gubben aldrig använder den.

Nu sitter båda barnen i soffan och tittar på teven. Jag tycker sonen ska sova lite, men jag vet inte om han kommer somna. Dottern vill gå ut igen, men jag sa det att sonen helst ska sova en sväng först till henne.


Idag hade jag även tänkt att jag skulle plugga lite, jag menar det var ju över en vecka sen jag pluggade överhuvudtaget! :S

Jag måste.. och läsa boken som jag ska göra bokrecention på också.. :S

Oj,oj,oj.. böcker har jag som jag måste lämna tillbaka till bibban också.. senast den 11/2 ska en av böckerna vara inlämnad (då även herr e fyller år.)

Men det kanske går att ringa och låna om böckerna via telefon.. om jag har tur.. filmen däremot måste jag få tillbaka på nåt jävla sätt.. hoppas ungarna är friska på onsdag så jag ta mig upp..

Det är så mycket jag borde göra.. och måste göra!..

Diska måste jag absolut göra.. det finns ju inte någt rent porlin eller bestik, ingenting..


Nä nu är det dags att sätta fart!


Av Maria - 8 februari 2009 10:16

Igår körde gubben oss hem till våra vänner i byn. Där blev vi kvar ett tag.. men sen tyckte gubben att det var dags för oss att åka hem eftersom det närmade sig middagstid. Och då hade min vän M redan bestämt sig för att baka en kolapaj.. (sonen hade nämligen springit runt med bullformar och sagt att M skulle baka bullar).

Så jag skrev av samma recept och åkte hem och bakade samma paj, det tog sin lilla tid. Och inte kan jag påstå att den blev jätte god. Jag hade förväntat mig att den skulle bli mycket godare!.. men men..


Idag på dagen har jag massor jag ska hinna göra så jag slipper stressa en massa sent ikväll. För imorgon ska vi upp och iväg till dagisar och "skolor".

Det snöar uta helvete ute.. har gjort det sen ja,  jag vet inte när det började.. men mycket har det snöat och snöar det.. få se om jag får lös vagn underdelen som säkert har fryst fast i backen också.


Jag har även blivit utmanad av fru y..

6 mappen och 6 bilden..


Här är bilden.. som är knäppt av fru Y tror jag minsann att den är också, knäppt för nåt år sen.. hihi..


Och jag utmanar följande personer;

Min vän M, Min vän J, Min nätvän J & Fru E


Nu måste jag börja göra det jag ska hinna med så jag slipper stressa sen!


Av Maria - 6 februari 2009 10:09

Så nu är det ett tag sen man skrev igen.. det kan ju möjligtvis bero på att man inte har varit tillräckligt pigg för att änns sitta vid datorn. Både sonen och jag åkte på magsjuka.. men nu är vi nog så gott som friska igen.

Men vi tyckte det var lika bra att stanna hemma även idag ifall vi fortfarande smittar.. jag tror inte det, men för att vara på den säkra sidan.


Jag har fått hem mina tattoo grejor jag har väntat så på.. men jag har inte testat dom riktgt ännu.. självaste stencil papprena alltså som jag väntat mest på har jag inte testat.. gubben däremot har skruvat isär en av min tatueringsmaskiner.. hm.. jaja.. jag vet att han får ihop den igen.. så han får väl hålla på. Pryl gubbe! :)

Jag har även grisskinn i frysen så det är bara att ta upp på tining om jag känner för att öva tatuera lite mera.. jag har redan testat på en bit som vi slängt.. på det skinnet blev det inte mycket på.. en bamse och lite småkladd.. men gubben kom på värsta ideén! Ifall jag skulle bli nöjd över något att av det jag tatuerar på skinnet.. så skulle vi kunna försöka att bara få lös självaste skinnet och spänna upp det och låta det torka.. det skulle ju vara lite skoj om det går. Och ifall ag lyckas få till nåt snyggt.


Jaja,.. nog pratat/skrivet om tattoo stuff...


Igår fick jag nåt ryck och började städa utav helvete.. jag sprang runt som en.. ja, jag vet inte vad.. jag dammsög alla golv.. även dom uppe! Woho!!!

Tvättade toan uppe, behövdes mycket!!!! Bytte lite sängkläder.. diska.. tvätta.. gick igenom dotterns alla kläder.. så nu har jag typ två ica påsar med kläder åt äldsta M i byn.. om det är nåt dom vill ha. (eftersom det är dottern här hemma som ägt kläderna ett tag så  är det mycket kläder som har fläckar.. hm.. men men.. dom från byn får ta det dom vill ha, mycket rosa..)

.. satan vilken tid det måste ta och städa.. det kändes då mycket mer igår.. men men.. förutom städning klippte jag även sonen.. men jag såg imorse att jag har missat lite här och där så jag får nog fixa till det idag.. för att jag skulle få klippa han fick jag muta honom med lite godisbilar.. :S


Hemma gymmet gubben beställde hem.. vet inte om jag skrivit om det.. men ja,ja... det är nu ihop skruvat färdigt att använda! Så jo..

Nu ska jag väl ta och ta hand om den lilla disk jag lyckats fått ihop igen.. + att jag måste ner till källaren och hämta upp tvätten som ligger i maskinen.. + att jag måste kolla att det finns bra med pellets i pelletsbehållaren.. eller om jag måste hämta in mer..

blablaaladbvdngvkasjfgklajroökaseädsajfgiherjkhtrk
nv............
Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se