Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under augusti 2009

Av Maria - 16 augusti 2009 11:40


ca. 668 g svartvinbär

2 dl vatten

7 dl socker


Koka sönder svartvinbären tillsammans med vattnet, när de är sönder kokta, häll i sockret.. när sockret är i låt koka i ca. 10-15 min.


Gör sedan ett marmelad test.. häll upp lite av marmelad på ett svalt djupt fat och kyl i vatten bad, dra sedan en sked igenom marmeladen. Om marmeladen hålls åt sidorna där skeden har dragits är marmeladen klar. Om inte.. koka i ca. 3-5 min. till. Klart!


Av Maria - 16 augusti 2009 10:52

Jaha.. vad var det nu jag skulle skriva.. det regnar ute idag. Igår var det sol.. så igår var barnen ute och lekte nästan hela dagen. Själv satt jag ute ett tag och måla och snora. Jag känner mig helt slut.. jag gillar inte att vara förskyld! Och nu är det inte bara jag.. sonen var ju förskyld först här i huset och nu är även gubben jätte förskyld. Imorgon ska jag börja plugga igen.. upprop eller var det nu var, men det finns ju en risk att jag inte lyckas ta mig upp pågrund av förskylningen och så fick jag höra att våra barnvakter är bortresta. Så då har vi ingen att ha dottern hos.. hon börjar på förskolan på onsdag, håller tummarna att inte hon blir förskyld. Det vore inte så kul om hon missade dom första dagarna.


För några dagar sen fick jag nåt ryck och kokade marmelad. Svartvinbärsmarmelad, *mums*!



Hm.. nu vet jag inte vad jag mer ska skriva.. "host, harkel, snörvel"..


Det jag målade igår hittar ni inne på min målarblogg.. klickar på bilden nedan så kommer ni dit.



Av Maria - 11 augusti 2009 12:18

Jag blir så jävla less och förbannad! Allt bara jävlas hela jävla tiden..

Micro jävlen är trasig.. och tydligen är även tvättmaskin också trasig nu.. jag hade slagit igång en maskin tvätt med sonens kalsonger innan vi gick iväg med sonen till dagis (eftersom dagis personalen beklagade sig över att han inte hade några kalsonger på dagis och då istället måste ha blöja?!.. ) Suck!


Nu är fan "diskmaskin" också trasig!!!! Aldrig att jag ställer mig och diskar nåt mer.. varför ska jag göra det???? Det blir ju bara ny disk.. om nån ska ha nåt får den i såna fall diska det själv!


På måndag börjar jag plugga igen också.. och nej, det ser jag absolut inte fram emot!.. Fy fan! Usch, usch, usch, usch... !!!


Snart måste jag väl gå och hämta sonen också.. okej.. om ett tag.. vid halv två kan jag gå.. så jag slipper stressa.


Nä, nu vet jag inte vad jag ska göra..

Av Maria - 9 augusti 2009 13:59

Så igår var det fullt hus till sent på kvällen. När alla gäster hade varit här, ringde vi min vän J och hennes sambo M och bad dom komma över på lite tårta och sånt. Så dom kom gåendes, M:s dotter W var även med så dottern och sonen lekte med henne. Dom blev kvar ett ta.. kl. var väl kring elva tiden på kvällen när de begav sig hemmåt igen.


Då gick jag och barnen upp och la oss. Jag och dottern började titta på Harry potter medans sonen sov. Vi åt lite krokar och drack coca-cola, men dottern blev så trött så hon somnade. Så istället tittade jag själv klart på harry potter.. så klockan var väl närmare två när jag la mig för att sova.


Sen sov vi gott resten av natten.


Nu har jag laddat upp lite bilder på bdb...


klicka för att komma till tårtbloggen.


Av Maria - 8 augusti 2009 14:43

Idag fyller dottern 6 år!!!! Tiden går såååå fort! Hon har redan haft en massa gäster och snart kommer det fler.

Imorse fick hon present utav oss, en kanin! Hon döpte henne till Sandra.


Grattis Embla!

Av Maria - 6 augusti 2009 16:29

Igår på vid fyra halv fem tiden på kvällen så åkte vi iväg till byn och grattade fislisa som fyllde 23 år. Jag hade bakat en jordgubbspaj åt henne. Men innan vi stannade och fikade paj och tårta med henne så lämnade vi barnen hos henne en snabbis och medans jag och gubben stack iväg en snabbis och kollade på en present åt dottern och handlade vaniljkräm åt fislisa till pajen.


Idag har jag städat hela dagen.. heeela lååååånga dagen... jag har sååå ont i fötterna. Jag har även lämnat och hämtat sonen på dagis. När jag hämtade sonen på dagis stannade dottern hemma själv, helt själkv för första gången. Det hade gått jätte bra, hon hade suttit och kollat på barnprogram hela tiden.


Nu måste jag fundera lite på vad det ska bli för mat idag.. hm..

Av Maria - 5 augusti 2009 13:32

Idag fick sonen börja små starta på dagis igen.. eftersom han har haft ledigt så länge tyckte vi att det var bäst att han började lite förre jag börjar skolan.. och som jag misstänkte, när jag lämnade honom i morse var han väldigt mammi och inte ville att varken jag eller dottern skulle gå. Men efter vi följt med in till bilrummet hade han sen inte tid änns att säga hejdå.. jag och dottern fortsatte sedan hem till gammfolket, där jag lämnade kvar dotter som planerat. Väl hemma igen fixade jag lite frukost och kollade lite på nätet. Och då kom min vän J över på kaffe och ville ha lite paj.. som jag också planerat att baka.. vilket jag gjorde. Sen har hon varit här ett bra tag och nyss hem... och nu måste cjag nog gå och hämta hem sonen från dagis.. han slutar kl.14

Av Maria - 1 augusti 2009 13:21

Jag har nu laddat upp nya bilder på bdb.

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards