Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under januari 2010

Av Maria - 7 januari 2010 09:11

Vi har bara -29,5 grader ute medans alla andra har runt -30-35.. Hmz.. jag gillar ju kyla.. och då har vi "varmast".. typ.. jaja.. kanske lagom nu då.


Idag bär det av till skolan för att få några csn papper påskrivna.. så man får lite pengar nån gång. Barnen dumpar vi av hos gamm-folket, det är nog roligare där för dom än att sitta i en kall bil och vänta.


Jaha.. fick nu reda på att vi inte kan åka någonstans.. batteriet i bilen är dött..

ANNONS
Av Maria - 6 januari 2010 14:52

        är less...

ANNONS
Av Maria - 5 januari 2010 11:48

Jo, ni har rätt! Och Henrik sa faktiskt det också att nästa gång jag skulle dammsuga skulle jag säga till innan så skulle han dammtorka i fönster och databord och så.   

Av Maria - 5 januari 2010 11:03

Efter att jag dammsög igår fick jag mina misstankar varför det blev så stökigt här hemma så vi blev tvugna att ta in Yvonne som städhjälp. För efter jag dammsugit igår fick jag höra att det inte var någon mening att änns dammsuga alls eftersom jag inte hade torkat fönsterbrädorna eller databord.. hm.. så förmodligen var det samma visa innan det blev stökigt här hemma så jag istället för att bara dammsuga eller gjorde någonting så lät jag allt bara förfalla eftersom jag ändå bara fick klagomål på hur jag städa. Men det är bara vad jag misstänker på hur det det hela stöket gick till.


Idag har jag ingen aning om vad jag ska hitta på att göra.. jag vill måla, rita, fota, sy.. o.s.v tvätten ska jag fortsätta med idag. Annars vet jag inte vad det blir av dagen. Eftersom det är -20 grader ute vet jag inte blir något ut och gå, fast det hade varit skönt att få komma ut och röra på sig lite.Av Maria - 4 januari 2010 17:27

Idag har jag lyckats tvättat två maskiner tvätt ink. hängt och vikt!!!! Dammsugit alla golv! Diskat.. börjat plockat undan julen, sååå skönt!.. Men gardiner, dukar och adventsljusstakarna i fönstren för så kvar tills imorgon.. om jag inte får nåt ryck senare ikväll förstås och även fixar det.


Barnen leker snällt. Grannflickan Johanna har varit här ett bra tag nu och det har gått riktigt bra och faktiskt varit väldigt lungt. Dom höll på att bygga en tidsmaskin berättade dom när jag var upp och kollade till dom en sväng. Skönt att även barnen får leka av sig och inte bara bråka hela tiden.


Jag har varken målat eller ritat idag.. och inte har jag varit ut och gått heller.. vilket jag hade planerat och sett fram emot att göra.. jaja.. det är väl en dag imorgon också. Jag måste väl försöka minska på kolhydrater + potioner igen och börja röra på mig mera + inte äta gott (godis, chips,ostkrokar o.s.v.) Då borde väl vikten ändå minska tycker jag.Av Maria - 4 januari 2010 10:26

Så nu har jag pratat med rektorn på skolan. Och jag börjar inte idag! Utan torsdagen den 7 januari (är det upprop). Fy, faa-n vad skönt!


Så idag ska jag väl fortsätta med att plocka lite här hemma och små städa, helst städa bort julen helt. Det vore väldigt skönt att få undan den! Jag har även lust att rita/måla.. som vanligt.. och som vanligt lär det väl inte bli något utav det heller. Tvättar gör jag idag också.. men så är det väl, tvätt tar aldrig slut likaså gäller disk och städning.. det kommer alltid mera.


Idag är det -12 grader ute och några snöflingor dalar ner, men enligt barometern så lär det komma ner mer en bara några flingor idag.


Nu ska jag hämta posten... idag blir det nya tag på livet!


Av Maria - 3 januari 2010 10:51

Det blev ingen pulkbacke igår, men det gick bra ändå. Städningen gick väl inte heller så vidare.. men vi började ivarjefall. Jag fick ju undan det viktigaste (enligt mig), disken!


Jag pratade/skrev med min syster på msn/videosamtal igår också vid 16 tiden tror jag det var. Så nu har jag sett lilla Nova in "action". Världens sötaste lilla tjej! Hon hade blivit så stor! Jag önskar verkligen att jag hade möjlighet, (pengar) att kunna åka ner till dopet. Tänk att få krama om syster och få hålla i lilla Nova. Saknar all min släkt massor!


Efter min pratstund med syster kom familjen från byn, så det vart det full rulle på barnen, som hade väntat på by barnen hela dagen. Jag och Malin drack lite kaffe och åt några kalas kakor och bläddrade i ellos katalogen och så pratade vi självklart massor! Alltid lika trevligt med besök av Malin! Vi kom fram till att vi måste knäppa massa fler bilder på henne igen.. så vi funderade lite på lite ideér.


Idag ska vi ivarjefall försöka ta oss till pulkbacken!


Igår ställde jag mig på vågen.. inte så roligt nej, 81,9 kg!!!!!! jaja.. bättre än det jag trodde det stod först när jag tittade.. då jag såg fel och trodde att jag vägde, 89,9 kg.. gråt färdig! Men sen när jag väl såg rätt resultat så kändes du ju bättre.. fast ändå inte.. fan vad jag väger massor!!!! Fast nu var det här ju med kläderna på.. fast det anser jag inte har så stor betydelse.. jaja, jag kom ivarjefall fram till att jag måste börja röra på mig mera och sluta äta gott varje kväll.. som det nu har blivit igen..


Det snöar ute! Igen.. glad! Jag tycker om snö! Det är väl kring 6 dm med snö ute nu. Härligt!


Vi slängde även ut granen igår, skönt! Den barrade inte lite heller.. hela golvet var täckt av barr där granen stått! Och då skojar jag inte, det är sant! Men den var fin så länge den bodde med oss, nu har den flyttat till Sandra.


            Bilderna blev visst i fel ordning, men äh.. blixten skulle vara sist...

Av Maria - 2 januari 2010 11:09

Julen är över och vi har gått in i ett nytt år!!! 2010, sjukt.. första gången jag skrev det, 2010.. hm.. inte allt för avancerat. Idag tittar solen fram på bergstopparna, mysigt! Och snön dalar sakta ner mot den snöklädda marken. Men det lär nog inte bli att vi går ut så mycket idag, ska väl försöka ta oss ut en gång idag ivarjefall, men det behövs städas här hemma! Diska, tvätta(!!!), dammsugning o.s.v Nu på måndag så börjar skolan igen också, blä! Eller visst det stod i papprena att det skulle vara upprop måndagen den 7 januari, men det är ju lite smått underligt när den 7:de är en torsdag.. hm.. så jag och gubben gissar på att det måste vara den 4:de. 


På julafton ville jag bara gå och dö.. okej då, så illa var det väl ändå inte. Men gå och sova kanske stämmer in bättre! Jag hade sån förbannad huvudvärk så jag inte visste vart jag skulle ta vägen, huset var fullt (kändes det som) när tomten kom och lämnade klappar. 3 extra personer + vi.. allt kändes högt, stökigt och jobbigt!..Men efter tomten gått begav sig även de tre extra personerna hem. 

Så pappan här i huset tog hand om barnen så jag fick gå och vila. Och typiskt pappor med lite alkohol i blodet tänker dom inte så långt.. gubben tog ut barnen för att testa sina nya sparkar, med knappt några kläder på kroppen! jaja.. det gick ju bra, frusna barn, men glada! 


  


Nyårsafton firade vi hemma och tog det lungt, åt tre rätters, typ.. och sen en massa ostkrokar, godis och annat gott. Ingen bra familjefilm på teven heller.. besviken blev jag faktiskt. Så vi klädde på barnen och tog ut dom på en kort sparktur. Gubben satte fast tomtebloss fram i sparkarna.. då sprang barnen i världens fart, dom körde så det gnistra och så fort tomteblossen slocknade stannade även barnen med ett stort; "- Åååååhhhhnej"... När vi var hemma igen somnade dottern i soffan halv tolv.. passligt. Hon fick sova en kvart sen väckte vi henne och gick ut och väntade på raketerna. Vi såg väl några, men nästa år ska vi ha egna!!!! Embla hade även gjort nyårspresenter till hela familjen, som hon delade ut när vi satt vi middagsbordet. Jag fick två presenter!!!! Bara för att jag är bäst ;) Jag fick ett armband och en annan prynadsgrej, gubben fick en gubbe och sonen fick också ett armband, fast mindre och grönt. Mitt är rött. Alla presenter var/är gjorda av toarullar.


    


Igår var vi till pulkbacken två gånger, första gången gick jag själv med barnen och dom åkte för fullt, nej! Inte riktigt.. dom bara gnällde och tjurade.. och åkte kanppt något alls.. men efter ett tag kom en kompis till dottern, då passade det att åka, om och om och om igen!.. Sen vart det bestämmt att dottern även skulle följa med kompisen hem. Så jag fick gå hem med bara ett barn. Väl hemma igen så drack sonen upp all varmchoklad och åt torkade plommon. Efter att vi en varit hemma ca en timme kom Lina och Ville så då blev det pulkbacken igen. Sonen tyckte det var jätte roligt med någon annan med än bara storasyster. Han lekte var smått galen. När Lina och Ville sedan gått hem ville ju inte sonen gå in, nä han skulle sparka han.. eller snarare åka spark.. och vem får då sparka.. hmz..

Efter ett tag ute började sonen berätta att han dansade.. han dansade mambo.. (?).. och sen fortsatte han bara.. "- Elefanterna på teven dansar mambo och har riktiga händer, dom bor i våran källare, jag är rädd.. lyft upp mig.." o.s.v barn och deras fantasi! Det är ju bra att dom har fantasi, bara dom inte blir allt för rädda för sin egen fantasi.


Nä, nu måste jag sätta igång med städningen!.. borde ju finnas varmvatten nu tycker jag.. lite ivarjefall.

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se