Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under maj 2010

Av Maria - 20 maj 2010 10:59

Jaha, idag tycks alla ha strålande solsken förutom vi... och dessutom tycks alla ha mycket varmare än vi också.. avundsjuk!   Men inte sitter jag inne för det, nej då! Envis som jag är sitter jag ute med datorn (och fleecejackan på) och bloggar och surfar runt på nätet. Sonen leker snällt med de få ute leksaker vi har. Dottern är på förskolan och gubben är på jobbet. Vi har det lungt och skönt med andra ord. Vi har åtminstonde fått lite grön ute, äntligen! Det sa bara poff och så blev det grönt, så jäkla skönt!   Nu går jag runt på gården varje dag och tittar på alla växter/blommor och buskar och ser hur allt utvecklas dag för dag. Och jag blir så lycklig när jag faktiskt får se att det händer mer och mer för var dag som går. Den 1 juni då är sommaren äntligen här, hoppas jag! Den brukar vara det.. den brukar komma sådär två dagar innan den 1/6.


Ja, alltså jag hade ju inte tänkt bloggat nu egentligen, jag skulle ju bara lägga upp lite bilder jag har knäppt. Men nu blev det lite text också.. för den som orkar läsa.


Nu bilderna!


  Ödlan dottern och hennes pojk kompis räddade från en av våra kattor.


                        20/5 Sandra tycker det är alldeles lagom värme när det är +18 grader ute.


 

ANNONS
Av Maria - 19 maj 2010 11:48

Imorse strax innan sju väckte sonen mig eftersom han hade ont i magen, ner på toaletten för att kräkas, men inget kom upp. Så istället satte vi oss vid frukost bordet med dottern. Men det blev ingen långvarig frukost för sonen, han blev tyvärr tvungen att springa till toaletten igen och denna gång kom det nåt. Dottern fick gå själv till förskolan idag, men glömde tyvärr sin gympa väska som hon packade så fint igår kväll. Hon ska även gå hem själv. Sonens spyattacker slutade vid 11 halv 12 tiden och sen dess har det inte kommit upp nåt mer, även fast han ätit 4-5 små djup tallrikar med fil och socker. Skönt! Hoppas det bara var nåt tillfälligt. Det känns så hemskt när han står böjd över toaletten och vrider sig tillsammans med kräkset och säger; "-Mamma hjälp mig.." Jag menar vad kan jag göra??.. Förutom att vara med, klappa på honom och ge honom vatten. Min stackars lilla pojke!  


I vilket fall som helst tänkte vi att vi ska gå ut nu så han får lite luft, skönt med lite frisk luft när man suttit inne i instängd luft och mått dåligt.

ANNONS
Av Maria - 17 maj 2010 17:19

Jahapp..  idag har jag fått lite gjort trots allt, även fast det känns som om jag har suttit framför fb över halva dagen.. Men för det första har jag klippt sonen, så nu är han sommar friserad! Och han blev väldigt nöjd och glad! Efter det blev det ett bad för honom för allt kli-hår som hamnat i nacken. För det andra har jag haft besök till och från idag av fru y som var in och lämnade tillbaka dotterns skor som vi hade glömt hos dom.. sen kom hon igen efter hon hade varit och handlat i grannbyn å. Så nu har barnen lite nytt att ha på fötterna och även jag! Super duper tack igen, fru y! + att hon hade dammsugit och skrurat här hemma hos oss + plockat ihop lite medans jag och dottern var på utvecklingssamtal. (sonen är och var hos gamm-offa).. TACK Y!  


Jag har även gjort såpbubblor enligt ett recept jag hittade på nätet idag.. funkade helt ok.. förutom att dom blev lite tung..


   


Hm.. ja, sen har jag även gjort ett par stövel-sandaler-skor till dottern av hennes gammelstövlar. Hon blev väldigt nöjd och vill ta med dom till skolan imorgon.


     


Och en bild på ett par av mina skor som jag fick av fru y!

 

Av Maria - 16 maj 2010 16:14

Hemma igen då.. i fredags åkte vi, hela familjen till fru y och herr E och sov kvar. Sen blev det en natt till efter det.. som det vanligtvis brukar bli när vi bara har planerat att stanna en natt.. i vilket fall som helst så har vi haft en helt underbar helg på naggen tillsammans med Y och E. Igår var det verkligen sommarväder ute, och det tog vi också vara på, vi var ute HELA dagen! Satt i solen och myste. På kvällskvisten blev det grillat till middag som vi åt ute. Gott som FAN!   


Nu lite bilder från helgen och den varma dagen!


                           


Av Maria - 13 maj 2010 17:54

Imorgon går jag in i vecka 22.. och det märks verkligen att det är en liten där inne, han sprattlar på som bara den till och från. Just nu håller han nog på att vända sig.. gör en kullerbytta eller nåt.. obehagligt.. men strax är han nog klar.


Jag har upptäckt att fjärkontrollen får ett eget liv när jag lägger den på nedre delen av magen när jag ligger ner. Det är skoj.   Än kan inte gubben känna några rörelser, men han har som sagt sett när zappen har sitt egna liv.


 


Namn till lilla, grubblar vi på för fullt.. inte det lättaste måste jag säga.. svårt när det ska vara pojknamn.. flicknamn har jag ju haft klart sen låååångt innan jag änns blev gravid... men nu är det ju pojknamn som behövs, så vi får grubbla vidare.. och försöka bli överens om nåt namn.


Imorgon beger vi oss iväg till fru y och herr e, det ska bli trevligt. Skönt att få komma bort från hemma och komma till trevligt sällskap.. få se 'om jag kommer ihåg att ta med filmen till fru y imorgon också.. vädergubbarna har ju lovat regn hela dagen imorgon, men vad skulle det göra, vi har ju som sagt trevligt sällskap trots allt!   


Idag har graderna legat på +17 ute.. men det har varit mulet hela dagen.. och snart kommer det nog regn också.

Av Maria - 12 maj 2010 08:56

Jag passar verkligen inte i ljus gult.. eller vitt..   


 

Min fotograf denna gång var Thor.

Av Maria - 11 maj 2010 14:45

Jag längtar så förbannat till att det blir grönt ute!.. Grön fin gräsmatta, gröna fina löv på träden.. "grönt, grönt, grönt är mössan på mitt huvud, grönt, grönt, grönt är dräkten som jag bär, allt som är grönt, det tycker jag är vackert, för min vän det är ju SOMMAREN!"


--Längtar--


31 maj 2009

   Av Maria - 10 maj 2010 12:33

Idag har det bara varit jag och sonen hemma.. Eftersom gubben har börjat praktisera så kan ju inte han skjutsa sonen till dagis hur som helst och jag vet inte hur jag ska klara av att gå fram och tillbaka och fram och tillbaka till hans dagis. Så istället blir han tyvärr hemma. Men eftersom hans sommarlov börjar om ca. 2 veckor så spelar det väl inte så stor roll om han är hem även dom två veckorna. Vi försöker hitta på allt möjligt skoj när vi är hemma bara han och jag.. även fast det inte alltid blir super skoj. Idag var fru y in en sväng, lämnade tillbaka motorsåg och tog tillbaka sina skor som jag lånade på ch och f:s bröllop. Tyvärr glömde jag att jag hade hennes film.. igen.. en med Robert Gustafsson. Så nu vet du det fru Y... så kanske du kommer ihåg att den är här när du hälsar på nästa gång..   


 


Igår vid halv tolv ungefär så gick jag och barnen till farfar Lasse och Eva, vi gick tuben så barnen fick gå lite själva, springa och hoppa.. vi blev kvar hos dom till klockan 16:30-17:00.. Barnen var ute och lekte hela dagen, medans vi vuxna satt på altan och myste i solen.


..middag för någon dag sedan..
   


  ..idag är det grått, trist och kallt ute.. 

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se