Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2010

Helgen...

Av Maria - 9 augusti 2010 14:16

Helgen som var befann vi oss på naggen och hälsade på fru y och herr e. Och eftersom dottern fyllde år på söndagen så hade vi planerat i förväg innan vi kom upp att vi skulle baka lite åt henne och hennes kalas när vi var där uppe, vilket vi även gjorde. Vi firade även dottern där uppe på söndagen med sång, tårta och presenter på sängen. 

På fredagen när vi kom upp var klockan rätt mycket så det blev till att hälsa lite på hästarna dom har där uppe och sedan middags lagning. God, god mat som vanligt på naggen! Grillat kött, nypotatis, sallad + massor med tillbehör.

   

Det blev väl en rätt så sen kväll på fredagen tanke på att vi kom sent och ungarna ville prata, busa och leka. (tror jag.. jag känner mig halft senil efter helgen.. det som man helst vill glömma eller inte minnas minns man ju självklart bäst..men jag kommer till den händelsen snart..). På lördagen åt vi en dunder frukost, massor och jätte gott!!! Sedan var det lek och bus. Jag minns inte riktigt vad som hände mer på lördag morgon, men efter ett tag kom det fika gäster, en mamma med sina två barn. Så våra barn blev jätte glada och alla barnen kom överens med varann på en gång! Och vi vuxna satt och pratade och fika lite. Vi bestämde sedan att vi alla skulle åka ner till stranden så barnen skulle få bada lite tillsammans, som också gick jätte bra! Små killarna lekte jätte snällt och länge, även tjejerna.   Till middag denna dag blev det kycklinggryta med ris och sallad. Som var jätte gott!!!! Vi bakade sedan på kvällen, det blev mockarutor och tårta. Negerbollarna sparade vi till dagen efter och kolakakorna jag hade tänkt att vi skulle baka skippade vi tanke på att vi hade så mycket annat redan. På söndag morgon vaknade jag av att sonen satt och gnuggade sig i ansiktet och var ledsen, näsblod.. så det blev att kliva upp och fixa det klockan fem tiden.. och det kändes som det bara rann och rann i evigheter.. sen skulle han börja spy och ha sig också, men då kom gubben med vatten åt honom, och allt blev mycket bättre. Så då var det bara till att gå och lägga sig igen och hoppas på att somna, vilket vi båda gjorde. Nästa gång jag vaknade var när gubben kom in och väckte mig, tårtdekorering i köket.

Sedan när tårtan var helt klar och allt annat gick jag och hämtade sonen och gubben så vi kunde sjunga för dottern.. Ellert sjöng.

Sedan var det paketöppning för hela slanten. Hon fick ett Nintendo DS lite av mig, gubben och sonen, så det har hon spelat en hel del med nu.. och då när hon fick det spelade hon bra mycket också.

Sedan blev det dunder frukost igen, med ägg, bacon, korv, stekt potatis, mackor med massor med olika tillbehör. Mums! Tyvärr fick kockarna inte sitta still, precis när vi skulle sätta oss kom dom som skulle hämta en av hästarna som skulle flytta. Efter ett tag så kom mamman med barnen som var över dagen innan som vi hade bjudit över på tårtkalas, så då åts det tårta och gullades med kattungar (som även finns där uppe..). Lite fyrhjulings åkning blev det också.

  Sedan ville dottern rida tillsammans med sin nya kompis. Och nu kommer vi till det som inte glöms bort..

Det är mest minnesbilder och tankar på hur hemskt det kunde ha gått som skrämmer, fruktansvärt otäckt! Barnen fick rida, men det blev utan både sadel och hjälmar, bara snören runt häst halsen att hålla i och ben och rumpa att balansera på hästen med och någon som följde/höll i hästen. Allt gick jätte bra och barnen var jätte duktiga! Sedan kom dom till en nerförs backe, vilket också gick superbra.. tills en stor traktor kom till mötes. Precis när traktorn kom stannade den till lite (eftersom han som körde såg att vi kom med hästar).. Han pekade åt vilket håll han skulle och brummade sedan till med traktorn så att ena hästen med dotterns kompis på vart jätte rädd och slängde runt så dotterns stackars kompis som höll i hästen allt vad hon kunde, men tappade sedan taget om snöret hon höll i och hamnade under hästen!!! Jag har nog aldrig någonsin varit så rädd som jag blev då.. (fy, jag blir tårögd bara av tanken och minnesbilden som ligger kvar i huvudet, det var så hemskt och otäckt!). När jag sedan tittar framåt ser jag att dottern är ledsen!? Så jag springer fram till henne och undrar vad som hänt eftersom inte hon heller satt på hästen utan stod på backen med tårarna rinandes längs kinderna på henne. Då visar det sig att hästen hon red på förmodligen hade blivit brydd på vad som hände med andra hästen och då vänt sig för att titta och dottern hade då glidit av "sin" häst som då råkade kliva henne på foten! Så hennes fot är nu blå och svullen. Dottern red sedan sista biten hem (så hon inte skulle bli hästrädd för alltid). Men hon tycks ha tagit det hela rätt så bra och hon är inte hästrädd, men å andra sidan såg hon inte vad som riktigt hände hennes kompis eftersom hon red framför, vilket jag såg, det var fruktansvärt otäckt!


Sedan blev det hastigt ihoppack på våra grejor och hemresa för våran del, vi skulle ju hem och fortsätta fira dottern som fyllde 7 år. Hon var glad och kalasade för fullt hemma, det var som om hästhändelsen var som bortblåst, så jag tar det som något positivt.


några övriga bilder från helgen..

     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skapa flashcards