Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2010

Vart tog tiden vägen?

Av Maria - 18 augusti 2010 08:12

Helt sjukt! Tiden har verkligen sprungit iväg, vi fick ju nyss lilla Embla och igår började hon första klass!!!! Om det hade varit Embla som var i magen nu skulle hon redan kommit ut, dagen innan första dagen i ettan närmare bestämt, alltså i måndags. Jag kan inte fatta att hon är så stor som hon är! (När fattar man det?)


8 augusti 2003, v.35+3

ca.06:00 Jag vaknar av att jag har haft en obehaglig dröm, där jag var något fruktansvärt pinknödig, men det som blir ännu obehagligare är att det är något som rinner ur mig när jag vaknat och eftersom jag haft denna dröm far ju min tanke direkt till att jag håller på att pinkar på mig, men det går INTE att sluta, det är helt omöjligt! Men jag inser snabbt vad det är (inte pink, utan fostervatten) och väcker då gubben som ligger brevid och snarkar, han fattar ingenting, nyvaken som han är.. Efter att gubben har väckt min syster och mamma som var och hälsade (och som skulle hemma just denna dag..) ringde jag till förslossningsavdelningen och hörde med dom vad jag skulle göra. Det ända dom sa var att jag skulle ta på mig en binda och och lägga mig och sova (jag var ju bra i v. 35+3). SOVA?! tänkte självklart jag, det var ju omöjligt att göra något sådant när man vaknat av vatten som forsat.. och hungrig var jag. Så jag tog en frukt och började ta tiden, värkarna hade nämligen satt igång i samband med att vattnet gått. Jag ringde igen och denna gång bad dom oss komma in så dom kunde kolla hur allt låg till. Väl framme vid förslossningen så minns jag inte så mycket.. lite av en dimma. Efter några timmar kom hon, 14:18 närmare bestämt. En liten tjej på 49 cm lång och 3000 g tung. Vår lilla Embla! 


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Eva

18 augusti 2010 20:41

Och tänk, tänk om hon hade kommit en vecka tidigare! Då hade hon varit född i Kiantajärvi! Tur att vi hann åka hem... =D Men vi hade en mysig semester då, visst hade vi?!

Maria

19 augusti 2010 08:33

Ja, tänk om hon hade kommit då!!! Läskigt! Vi hade en jättebra och mysig semester! Jag önskar vi kunde göra om det någon gång. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se