Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2010

Napp eller inte napp...

Av Maria - 21 augusti 2010 05:48

Igår var jag och gubben in på apoteket och inhandlade en del av det jag behöver till BB-väskan (så nu ska jag äntligen börja packa denna väska!) Men det är ju så pass mycket man inte kan packa en strax innan.. tycker jag. Så som kamera, telefon/laddare, saft, tandborste/tandkräm, shampo/tvål.. m.m Men nu ska jag åtminstone packa det jag anser att går att packas nu (närsomhelst). I vilket fall som helst var det inte BB-väskan jag skulle skriva om utan besöket på apoteket. När gubben och jag står där och tittar så kommer han på och tycker att vi även ska införskaffa nappar till liten.. hm.. han säger att nappen är minst lika viktig som blöjor (t.ex.) Medans jag argumenterar emot och säger att det inte alls är så viktigt första tiden utan tvärtom, att man ska försöka vänta första tiden med napp tills amningen har kommit igång eftersom napp och amning är två helt olika sugtekniker så bör bebisen komma igång med amningen före napp. Och gubben håller inte alls med, utan säger att napp hjälper till när det gäller sugtekniken även för amningen + att han tycks minnas något han läst att napp även ska minskar risken för plötslig spädbarnsdöd. Hm.. så nu vakna jag klockan fem imorse och tror jag mig kommit på ett namn till liten! (om gubben gillar det vill säga..) Och i samband med detta börjar jag tänka på google och inser vad bra vi har nuförtiden då vi bara behöver knappra in vad vi vill på datorn och vips så står allt där framför, allt vi vill veta om det vi sökt! Och då fortsatte tankarna vidare till detta napp funderingar.. så nu har jag googlat mig fram för svar om vem som har rätt.. och det visar sig att vi båda faktiskt har rätt! Detta måste vara det gubben läst, eller likande --> länk och HÄR står det om det jag ansåg var rätt. HA!


Så nu har jag fått skrivit av mig lite.. inatt drömde jag att jag träffade syster och att jag väntade trillingar, men att jag bara skulle få behålla två av barnen, det tredje skulle någon främmande människa ha.. (?)

 
ANNONS
 
Vicke

Vicke

21 augusti 2010 06:18

det är bra att du är förberedd nu

http://vickesblogg.bloggplatsen.se

 
Jenna

Jenna

21 augusti 2010 13:07

Sv: Tack så mycket! :D

http://jennaerika.blogg.se

 
Fru Y

Fru Y

21 augusti 2010 16:33

haha..du å dina drömmar ;-)

http://ysven.bloggplatsen.se

 
Emma - Theos mamma

Emma - Theos mamma

21 augusti 2010 20:10

Jo jag googlade runt lite och insåg att jag inte hade ätit supergiftiga bär ;) funderar på att plocka hem lite och göra nåt gott :) Ang napp så fick theo sin första dagen efter att han föddes och den har sedan dess varit hans älskling. Har inte skapat några problem med varken sugteknik eller annat. Han hade ett sånt extremt sugbehov så utan den så hade jag aldrig kommit u soffan hehe. hoppas att allt är bra med er :)

http://littletoddler.blogg.se

Maria

21 augusti 2010 21:13

Min morfar brukade alltid frysa in tranbärssaft som han gjorde som i små iskuber, sedan la man en sån i ett glas med vatten så blev det en jätte god vitamin "drink". :) När det gäller napp, så är/vill jag extra försiktig eftersom amningen har varit ett rent helvete för mig.. mycket värre än själva förlossningarna. Så jag ska försöka låta bli att ge denna lilla napp allt för tidigt. :)

 
Ingen bild

Gubben

22 augusti 2010 11:28

Jag har då aldrig sagt något om sugteknik,glöm det så jag hade BARA rätt,,sådeså...

Maria

22 augusti 2010 15:40

säkert.. du säger en sak, sedan har du glömt vad du sagt dagen efter..

 
Emma - Theos mamma

Emma - Theos mamma

23 augusti 2010 09:49

ja det är verkligen hemskt :(

http://littletoddler.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se