Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under augusti 2010

Av Maria - 13 augusti 2010 16:54

Idag gick jag in i vecka 35.. så om det hade varit dottern som jag väntade skulle hon komma om tre dagar. Men nu är det inte dottern jag väntar och jag hoppas jag att denna lille kille väntar tiden ut så jag verkligen vet att han är klar, när han kommer.


Jag ställde mig på vågen idag.. jag vägde 92,1 kg det ni! Haha, slå det om ni kan! Men jag har faktiskt inte gått upp så mycket tror jag.. jag tror jag vägde kring 85 kg när jag blev gravid så då skulle det betyda att jag bara gått upp 7,1 kg.. men vad vet jag. Och det är väl egentligen inte bara och bara.


Nu bjur jag på en bild, sen måste jag kila ner och göra lite middag, varma mackor med svampstuvning.. mmm.. hungrig.


 

ANNONS
Av Maria - 13 augusti 2010 10:20


Hur fan skulle det se ut i detta hus om inte JAG gjorde allt det jag gör här????


Nu ska jag gå upp och bädda rent i sängen, sen ska jag väl ta hand om disken.. efter det blir jag väl tvungen att städa ihop på ungarnas rum, igen och "gubbens" teverum/säng. Kanske att jag slänger i en maskin tvätt också.. för hur ska alla kläder annars bli rena???? (om inte jag gör det, menar jag!) Dammsuga skulle behövas också.. få se vad jag orkar.. Fast jag hade ju även tänkt börja packa BB-väskan idag...


Åh, skönt nu släppte irritationen lite efter att jag fått skrivit av mig en skvätt. 

ANNONS
Av Maria - 12 augusti 2010 07:57

Kul! Nu finns det en ny funktion här på bloggen som ni kanske ser i höger spalt mellan min presentationsbild och "gravid". Där ska man kunna ställa en fråga till mig.. om vad som helst.. och så besvarar jag frågan så fort jag ser den och anser att den är lämplig (om jag inte anser frågan lämlig så finns risken att "frågan" blir slängd.)


Helst sjukt vad tiden flyger iväg! Jag blev ju nyss gravid och sonen var ju nyss en liten bebis och nu är han 4 år och dottern 7 (hon ska börja skolan, på tisdag!!!!!)!!! Själv går jag in i vecka 35 imorgon! Sjukt snabbt! Dottern kom ju i vecka 35+3.. medans sonen tog vara på sin tid och stannade till vecka 39(+6?), dagen innan beräknat datum. Vi får väl se när denna lill kille tittar ut. Han får gärna stanna tiden ut så att jag vet att han är helt klar. Jag var på vanlig rutin på mvc igår och allt såg bra ut. Fast det är inte mycket dom gör där uppe... kollar blodtrycket, känner hur han ligger och lyssnar på hans hjärtljud. Klart!.. Allt var bra. Han hade inte fixerat sig ännu, men huvudet hade han neråt. Den 30/8 har jag ny tid där uppe.. få se om han har fixerat sig då. Idag tänkte jag att jag skulle packa BB-väskan så den står redo och klar + att jag slipper gå och tänka på att jag måste se till att packa den. Tänkte även att det kanske vore skönt om man slängde in bilbarnstolen till lill killen i bilen, bara i bagarget så man har den med sig den om man hastigt måste åka in, så är det bara att spänna fast den när man väl ska åka hem från BB.


Av Maria - 9 augusti 2010 14:16

Helgen som var befann vi oss på naggen och hälsade på fru y och herr e. Och eftersom dottern fyllde år på söndagen så hade vi planerat i förväg innan vi kom upp att vi skulle baka lite åt henne och hennes kalas när vi var där uppe, vilket vi även gjorde. Vi firade även dottern där uppe på söndagen med sång, tårta och presenter på sängen. 

På fredagen när vi kom upp var klockan rätt mycket så det blev till att hälsa lite på hästarna dom har där uppe och sedan middags lagning. God, god mat som vanligt på naggen! Grillat kött, nypotatis, sallad + massor med tillbehör.

   

Det blev väl en rätt så sen kväll på fredagen tanke på att vi kom sent och ungarna ville prata, busa och leka. (tror jag.. jag känner mig halft senil efter helgen.. det som man helst vill glömma eller inte minnas minns man ju självklart bäst..men jag kommer till den händelsen snart..). På lördagen åt vi en dunder frukost, massor och jätte gott!!! Sedan var det lek och bus. Jag minns inte riktigt vad som hände mer på lördag morgon, men efter ett tag kom det fika gäster, en mamma med sina två barn. Så våra barn blev jätte glada och alla barnen kom överens med varann på en gång! Och vi vuxna satt och pratade och fika lite. Vi bestämde sedan att vi alla skulle åka ner till stranden så barnen skulle få bada lite tillsammans, som också gick jätte bra! Små killarna lekte jätte snällt och länge, även tjejerna.   Till middag denna dag blev det kycklinggryta med ris och sallad. Som var jätte gott!!!! Vi bakade sedan på kvällen, det blev mockarutor och tårta. Negerbollarna sparade vi till dagen efter och kolakakorna jag hade tänkt att vi skulle baka skippade vi tanke på att vi hade så mycket annat redan. På söndag morgon vaknade jag av att sonen satt och gnuggade sig i ansiktet och var ledsen, näsblod.. så det blev att kliva upp och fixa det klockan fem tiden.. och det kändes som det bara rann och rann i evigheter.. sen skulle han börja spy och ha sig också, men då kom gubben med vatten åt honom, och allt blev mycket bättre. Så då var det bara till att gå och lägga sig igen och hoppas på att somna, vilket vi båda gjorde. Nästa gång jag vaknade var när gubben kom in och väckte mig, tårtdekorering i köket.

Sedan när tårtan var helt klar och allt annat gick jag och hämtade sonen och gubben så vi kunde sjunga för dottern.. Ellert sjöng.

Sedan var det paketöppning för hela slanten. Hon fick ett Nintendo DS lite av mig, gubben och sonen, så det har hon spelat en hel del med nu.. och då när hon fick det spelade hon bra mycket också.

Sedan blev det dunder frukost igen, med ägg, bacon, korv, stekt potatis, mackor med massor med olika tillbehör. Mums! Tyvärr fick kockarna inte sitta still, precis när vi skulle sätta oss kom dom som skulle hämta en av hästarna som skulle flytta. Efter ett tag så kom mamman med barnen som var över dagen innan som vi hade bjudit över på tårtkalas, så då åts det tårta och gullades med kattungar (som även finns där uppe..). Lite fyrhjulings åkning blev det också.

  Sedan ville dottern rida tillsammans med sin nya kompis. Och nu kommer vi till det som inte glöms bort..

Det är mest minnesbilder och tankar på hur hemskt det kunde ha gått som skrämmer, fruktansvärt otäckt! Barnen fick rida, men det blev utan både sadel och hjälmar, bara snören runt häst halsen att hålla i och ben och rumpa att balansera på hästen med och någon som följde/höll i hästen. Allt gick jätte bra och barnen var jätte duktiga! Sedan kom dom till en nerförs backe, vilket också gick superbra.. tills en stor traktor kom till mötes. Precis när traktorn kom stannade den till lite (eftersom han som körde såg att vi kom med hästar).. Han pekade åt vilket håll han skulle och brummade sedan till med traktorn så att ena hästen med dotterns kompis på vart jätte rädd och slängde runt så dotterns stackars kompis som höll i hästen allt vad hon kunde, men tappade sedan taget om snöret hon höll i och hamnade under hästen!!! Jag har nog aldrig någonsin varit så rädd som jag blev då.. (fy, jag blir tårögd bara av tanken och minnesbilden som ligger kvar i huvudet, det var så hemskt och otäckt!). När jag sedan tittar framåt ser jag att dottern är ledsen!? Så jag springer fram till henne och undrar vad som hänt eftersom inte hon heller satt på hästen utan stod på backen med tårarna rinandes längs kinderna på henne. Då visar det sig att hästen hon red på förmodligen hade blivit brydd på vad som hände med andra hästen och då vänt sig för att titta och dottern hade då glidit av "sin" häst som då råkade kliva henne på foten! Så hennes fot är nu blå och svullen. Dottern red sedan sista biten hem (så hon inte skulle bli hästrädd för alltid). Men hon tycks ha tagit det hela rätt så bra och hon är inte hästrädd, men å andra sidan såg hon inte vad som riktigt hände hennes kompis eftersom hon red framför, vilket jag såg, det var fruktansvärt otäckt!


Sedan blev det hastigt ihoppack på våra grejor och hemresa för våran del, vi skulle ju hem och fortsätta fira dottern som fyllde 7 år. Hon var glad och kalasade för fullt hemma, det var som om hästhändelsen var som bortblåst, så jag tar det som något positivt.


några övriga bilder från helgen..

     

Av Maria - 2 augusti 2010 14:26

Idag var tanken att jag skulle stor städa hela nedervåningen.. igen.. men jag råkade komma av mig efter vi ätit lunch då jag blev extra trött och satte mig framför datorn en sväng för att piggna till. Så då tänkte jag att jag lika gärna kunde blogga lite. Så nu gör jag det.


I lördags var vi på "stor" loppis som det så fint hette.. fast stor kan jag nog inte påstå att loppisen var, men vi fyndade i varje fall. Dottern hittade en docka man själv fick klä på, docka + kläder kostade sedan 5 kr. Gillade ideén! Fast rätt som det kommer det väl någon som tycker att dom ska klä dockan jätte mycket, lager på lager.. nåja, dottern blev jätte nöjd, hon hittade även en bärsele till dockan som hon köpte för 1 kr. Sonen eller det var väl egentlien gubben som fyndade en skateboard, en riktig riktig för bara 100 kr, den fick sonen + en kalle tidning för 1 kr. Själv fyndade jag två jätte fina tallrikar som kostade en krona styck och två skålar/formar, fem kronor styck + en fin stol för en krona. Mer än så fyndade vi nog inte, men alla var nog nöjda och glada.


   


Igår fixade jag och gubben barnvakt till barnen och åkte själva in till staden och handlade presenter till dottern som, som sagt fyller år på söndag. Vi köpte inte många leksaker (inte en ända från oss faktiskt), men jag hoppas hon blir glad över det hon får, hon får nämligen en dyrare sak istället för en massa små saker. Så hoppas, hoppas att hon kommer gilla sin dyra present! Vi handlade även present till henne från lille Margit också, men då blev det leksaker.När vi ändå var inne i staden, vilket vi inte är så ofta passade vi på att köpa något nytt klädesplagg till lill killen i magen, eftersom alla våra andra barn har fått det när dom varit ny. Vi köpte en liten luvtröja och ett par byxor till honom.. sen ska jag leta fram någon body och ett par strumpor här hemma så har han åtminstonde något att ta på sig när han väl är här/ute. På vägen hem från staden passade vi på att svänga in på ica en sväng för att handla lite som fattades hemma och påvägen ifrån ica hittade gubben en annons angående två små hermelin kaniner som var bortsänkes! (bur och allt ingick.. gratis!) "Gratis är gott" sa gubben och så ringde han och hörde om vi kunde komma och kolla på dom. Så nu har vi med andra ord skaffat oss två kaniner till hit hem, fast denna sort är liiiite mindre än vår lilla Sandra. Men dom är så söta!


Låt mig presentera;

Molly & Polly 

(syskon och av någon konstig anledning är Molly mycket mindre än Polly även fast dom är jämnåriga, 3 år).


   

     

Polly hälsar på Sandra. Båda lika nyfikna på varandra.

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se