Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 25 september 2010

När Vidar kom till Världen!

Av Maria - 25 september 2010 14:32

Söndagen den 19/9 började jag känna sådan hopplöshet när det gällde att Liten skulle komma ut, känslan att han aldrig skulle komma fanns där (även om jag självklart visste att han skulle komma), men jag var så trött på att vänta, längta och hoppas på att snart, snart kommer han... och så gjorde han inte det... den var så ansträngande, jobbig, påfrestande!.. Så den 19/9 satt jag som vanligt framför datorn inne på fb och spelade något skit spel, om och om och om igen, jag lyssnade på (17/9) fredagens morgonpasset i p3 och fnissade åt deras diskution om att sjunga något fint fult. Sedan kom tårtana.. och dom gick inte att stoppa.. jag var som en fontänn, tårana sprutade på mig! Jag tyckte så synd om mig själv, jag hade även skrivit ett inlägg på fb att denna dag skulle vart en perfekt dag att få en liten bebis, regnigt, och höstigt väder.. jag var så less på att vänta, jag längtade något fruktansvärt på att Liten skulle komma så man äntligen skulle få träffa och se honom OCH hålla honom! Längtan var stor! Efter allt gråt gick jag ner med sonen som kommit upp och berätta att han och storasyster hade plockat äpplen så jag skulle kunna baka en äppelkaka, sagt och gjort. Så när äppelkakan blivit inställd i ugnen känner jag mig ashungrig, så jag slänger i två rostmackor i rosten, sätter mig ner på stolen och POFF, så gick vattnet!.. Jag sprang till toan hojtade på gubben som undrade vad fan det var.. värkarna satte igång på en gång. (ca.kl. 15:45). Av med ugnen och in med barnen i bilen, BB-väskan var redan färdigt i bilen. Värkarna blev kraftigare.. vi lämnade av barnen hos deras farfar och begav oss iväg (ca.kl.16:15) till förlossningen. Jag bara kände hur värkarna blev kraftigare och kraftigare.. och ljudet av blinkersen lär nog inte glömmas.. tick ticktickticktickticktickticktick.... så lät det nog hela vägen in till stan. "En grön ambulans", bråttom bråttom.. satan vad trafik det var, PÅ EN SÖNDAG! Väl framme vid förlossningen fick gubben köra ända fram till akuthuvudingången  där han lämnade mig i bilen och sprangt in och meddelade att vi var där och att jag absolut INTE kunde gå själv. Ut kom två killar med en ambulansbår och en kvinna som meddelade oss att barnmorskor var påväg. Så barnmorskorna tog över och rullade in mig i hissen då gubben kom springandes.. (han blev ju tvungen att parkera bilen innan han kom). Väl på plats (ca.kl.16:45) lyssnade vi på Litens hjärta och kollade att han var ok. Jag var öppen 3 cm.. strax därpå var jag öppen 8 cm.. sen kom våran lilla Vidar till världen! (kl.17:24).


  Vidar  

3992 gram, 53 cm lång



 
ANNONS
 
Fru Y

Fru Y

25 september 2010 15:21

Jo, ibland går det undan. Det blev ju inte 9/9, men väl 19/9...nästan lika bra ;-)

http://ysven.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annelita

25 september 2010 15:23

Awww, vilken berättelse :) När han väl bestämde sig för att komma så kom han med superfart :)

 
Eva

Eva

25 september 2010 15:24

Oj!!? Men du, liten hade bråttom när han väl bestämt sig! :) Skönt att det gick bra för er!
Ett vackert underverk ni har fått

http://www.kvarnvagens.blogg.se

 
Anna

Anna

25 september 2010 18:54

Stort grattis till er!!!!! kram

http://septemberbebis.blogg.se

 
Cassandra

Cassandra

26 september 2010 14:37

Grattis Maria, och Henrik!
Liten var ju så söt :)

http://lummisinlife.blogg.se

 
Ingen bild

Isabelle

26 september 2010 21:24

Grattis till lilla pojken!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se