Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 27 september 2010

ÄNTLIGEN!

Av Maria - 27 september 2010 12:24

Äntligen mår jag och Vidar bra!


Vi stannade på BB natten mellan 19:de och 20:de för att jag kände att jag behövde stöd när det gällde amningen. Men tyvärr visade det sig att lilla Vidar inte alls ville ha någon mat då, han mådde mest bara illa och kräktes av allt fostervatten han svalt under förlossningen vilket är helt normalt det första dygnet. Men vi bestämde att vi skulle åka hem den 20:de trots att han inte hade ätit riktigt en ända gång. Jag ville absolut komma hem, få vara med barnen + att jag trodde att matningen nog skulle gå mycket bättre bara vi kom hem där man känner sig trygg och hemma. Barnmorskorna på bb ville inte släppa iväg oss.. så dom tjatade länge om att dom tyckte att vi skulle stanna kvar så jag och Vidar skulle få hjälp med amingen. Men jag kände att absolut ville hem! Och det gick inte att ändra på mig.. så när vi äntligen tog oss från bb var klockan sent. Vi var hemma sent.. och Vidare vägra äta.. han åt bara en gång på hela natten! Och han var inte ledsen.. han bara sov, och sov.. så den 21/9 på morgonen försökte jag självklart mata honom, men han ville inte ha.. då jag även upptäcker att han var gul i ögonvitan. Så jag ringde till barnmorskan på hemvården och berättade om natten och att han inte ätit alls sen han föddes och att även var gul i ögonvitan. Så det blev en sväng till bb igen. Och jag och lilla Vidar blev inskrivna pånytt. Jag hoppades på att få åka hem samma dag, jag ville ju som sagt vara i hem miljö. Efter att gubben och Thor hade lämnat av mig på bb åkte dom in till bisrta för att handla leksakt till Thor som han blivit lovad. Så jag och lille Vidar blev kvar själva.. och då menar jag själva.. ingen barnmorska syndes till någonstans. Så det kändes ju väldigt meningsfullt att åka ner och få lika mycket hjälp som jag kunde få hemma.. ?.. Ingen alls!.. Skit BB! Nåja, när gubben och Thor äntligen kom tillbaka ringde vi på att någon skulle komma. Jo, då det kom någon.. och meddelade att jag skulle få en viss barnmorska som skulle ha hand om mig, sen gick hon. Och vi väntade  och väntade... tillsist kom barnmorskan, vilket visar sig vara samma hon som var med på förlossningen. BRA, någon vettig! Och efter gubben hade muttrat lite på dom och så, så blev det en väldans fart på alla! Det rände barnmorskor in och ut i rummet stup i kvarten och skulle fixa och mixtra med Vidar och amningen. BRA! Äntligen kände jag, äntligen fick man någon hjälp! Vi blev kvar över natten och barnmorskor sprang ut och in var tredje timme och kollade att jag amma. Vilket jag självklart gjorde!


När vi väl var hemma igen den 22/9 och allt var bra med amningen och Vidar som hade fått lite gulsot, men som nu var påväg bort. (eftersom han åt som han skulle). Så började självklart jag må dåligt!..(24/9) Jag frös så jag hackade tänder och gruvade mig för att behöva kliva upp och gå på toa för att det var så satans kallt. Fy för feber! Lite värktabletter och jag svettades som en gris ena stunden och frös andra stunden hela natten lång.. och eftersom jag hade fått något fruktansvärt ont i äggstockarna dagen innan (23/9), men bara en snabbis så visste man ju inte vad man skulle tro. Så det blev ett till samtal till barnmorskan på hemvården, hon tyckte självklart att jag skulle komma in för en koll eftersom det kunde vara en infektion. Men vi avvaktade.. och dagen efter mådde jag bra igen, förutom att jag fortfarande hade ont i huvudet, vilket jag hade haft sen förlossningen. (det var nog mjölkstockning jag hade haft kom vi fram till.) Så igår när jag mådde riktigt bra (bortsett från huvudvärken) så kommer Embla ner och har jätte ont i halsen, vilket även hörs.. senare på kvällen när hon gått och sova vaknar hon och gnäller till.. jag går till henne och hör hur det är, men får inget riktigt svar.. jag tog ju för givet att det var halsen som var ond. Men när jag lämnar rummet för att ropa på gubben för att fråga en sak så hör jag hur hon börjar kräkas för fullt inne på rummet.. jaha..hon sov nere med gubben resten av natten så han tog hand om henne hela natten.


Idag mår hon bra. BRA!


Nu hoppas jag att vi slipper nåt mer av denna skit! Så idag ska vi försöka ta oss ut en sväng med lille Vidar som inte änns har fått varit ut något sedan han kom till världen.. bara legat inne i blä!.. Nu måste jag ner och tvätta!

 
ANNONS
 
Cassandra

Cassandra

27 september 2010 19:44

Hehe vad roligt att du gillar korten! :) Hehe ja, hade tänkt att göra nåot kort åt lilla Vidar, får se om jag hinner med! :)

http://lummisinlife.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se