Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under september 2010

Av Maria - 6 september 2010 08:50

Teven:

I kväll börjar det en ny säsong med "halv åtta hos mig", fy fan vad nice! Äntligen något att titta på igen, och imorgon börjar "Idol".. få se hur länge man orkar följa det innan man tröttnar på ett. Jag tänkte även kika lite på biggest loser sverige och se om det är något att se, jag har ju ledsnat på det amerikanska biggest loser för evigheter sedan... få se om detta är nåt bättre, när det är svenskt. Skönt i varjefall att ha nåt att slö titta på, på kvällarna igen.


Gravid:

Min söta syster hade lämnat en kommentar till mig i mitt förra inlägg, att jag ska ta vara på denna sista tid innan liten kommer ut... njuta... fast jag vet inte hur det ska går till, även fast jag vet att hon har mer än rätt i det hon skriver. Jag känner mig som en stor klump/invalid som knappt kan röra mig.. jag längtar tills jag kan krama om mina barn igen, riktigt krama om, hålla om! Tänk att slippa behöva be barnen att plocka upp saker från golvet som JAG har tappat.. eftersom jag inte kommer åt dom själv. Och tänk att kunna tvätta min vänstra fot ordentligt igen! Ta på mig strumporna som folk!.. Igår klev jag i nåt klibbigt på hall golvet, men jag kunde inte titta under min egen fot.. (vänster) så istället fick jag använda luktsinnet.. som tydligen inte var nåt bättre.. för jag kom aldrig fram till vad det kunde varit..


Årstiden:

Idag är det sol ute igen, skönt! Jag och sonen ska väl ut något och plocka lite mer äpplen så "vi" kan göra lite kräm. Jag kan inte förstå att jag hinner glömma varje år hur mycket jag faktiskt tycker om hösten, den friska luften, dom färgglada löven, den svala luften och INGE mygg! Det ska bli mysigt att få ett höstbarn! Jag gillar hösten! Tända ljus en doft att äpple och kanel, nybakt brö. Mysigt!


Av Maria - 4 september 2010 20:12

Det är omöjligt att förklara känslan eller rättare sagt väntan och längtan jag känner just nu. Varje dag som går väntar, längtar och känner jag efter hela tiden... ska det sätta igång snart?.. Är det kanske dags idag.. eller blir det i natt?... Det är ju omöjligt att veta. Mina drömmar gör det inte lättare eftersom dom oftast handlar om att det sätter igång på något sätt.. värkar eller vattenavgång... Denna väntan håller på att göra mig tokig och då har jag inte änns gått tiden ut!.. Bf är den 23/9.. Men efter att jag hade mina första förvärkar (någonsin) så har jag bara väntat och väntat... och ja, jag jag blir ju galen på denna väntan!!!! Jag måste ha något att göra hela tiden för att få tiden att gå och för att jag inte ska tänka.. "- är det dags snart.. sätter det igång när som helst? Blir det nästa timme eller om en kvart?.."  denna tankegång snurrar runt i huvudet på mig dag in och dag ut... mitt tålamod, vilket tålamod???... Det har jag nog glömt eller tappat någonstans... fast det skulle behövas, mer än någonsin just denna tid! Åhhhh.... kan han komma nu!!! Längtar!!!! Väntar!


 

Av Maria - 4 september 2010 14:32

Jag har funderat på en grej och kommit fram till detta....


Eftersom dotterns födelsedatum är den  8/8 och sonens den 6/6.. dååå borde ju denna lilla kille komma den 9/9, eller vad tycker ni?!.. Det vore ju lite små roligt om han kom den 9/9 faktiskt.. tycker jag.


Men det är väl bara att vänta och se... och den 13/9 har jag tid på mvc igen..

Av Maria - 4 september 2010 13:49

Här kommer receptet jag lovade inne på fb.


Enkel Äppelkaka! ca.1 tim.


sockerkakan:

100 g smör

2 dl strösocker

1 ägg

2 stk bakpulver

4 dl vetemjöl

1½ dl mjölk


Fyllningen:

2-3 äpplen (jag hade nog 5-6 äpplen plockat från eget träd).

2 msk strösocker

½ msk kanel

 
Låt smöret bli rumsvarmt. Smöra och bröa en form, ca. 22 cm i diameter.
Gör sockerkakan: Vispa smör och socker, tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan vetemjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smorda formen.
Gör fyllningen: Skala äpplena och skär i lagom stora klyftor, strö över socker och kanel på klyftorna i en skål och blanda. Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan.
Grädda i 175-200 grader i nedre delen, ca. 45 min.

   
Av Maria - 3 september 2010 11:51

Jag bloggade imorse, men efter att jag hade skrivit klart ett helt inlägg raderade jag alltsammans.. jag orkade inte publicera det.. så jag sket helt enkelt i att göra det.

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards