Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under november 2010

Av Maria - 17 november 2010 11:16

Ja, att vara mig är jobbigt! Jag sitter och skriver lista på listor jag måste skriva så jag inte glömmer allt!?.. Hur vore det om jag kanske införskaffade mig en... så, nu har jag beställt en sån här ---> länk!

ANNONS
Av Maria - 15 november 2010 10:29

Ny dag! Ny äventyr!..?

Nåja, jag borde ju inte sitta här framför datorn egentligen nu när bara jag och Vidar är hemma själva.(jag borde städa och fixa istället) Eftersom jag sitter här vid datorn sover han, vilket ni kanske redan hade listat ut.. och jag sitter och googlar på "2 månader sömn" eftersom jag började fundera på om Vidar verkligen ska sova så mycket som han gör nu när han är 2 månader. Men efter att ha googlat lite upptäcker jag att han är en helt normal liten 2 månaders bebis! :)


"Bebisar och sömn

Bebisar behöver mycket mer sömn än vuxna i början. I genomsnitt sover bebisar under tre månaders ålder dubbelt så mycket som sina föräldrar, men hälften av detta under dagtid.


Eftersom små bebisar behöver vakna ofta för att äta, sover de inte i långa perioder som vuxna gör. Fram till tre månaders ålder sover bebisar i sömn/vakenhet-cykler under dagen och längre sömnperioder under natten. Hur lång sömn/vakenhet-cykeln är varierar enormt från barn till barn, men i genomsnitt sover barn två timmar åt gången på dagen och fyra till sex timmar åt gången på natten."


hämtat från, länk.ANNONS
Av Maria - 14 november 2010 14:13

Så här delar vi upp hushållsgörat i detta hus..


Jag gör ALLT förutom; vattnar blommorna, matar djuren, håller igång pelletsbrännaren, betalar räkningar och ringer viktiga samtal. Har jag glömt något???.. Nää.. tror inte det. (Eller?) (hade glömt; handlar..)


Hur delar ni upp husgörat?

Av Maria - 13 november 2010 16:18

Ja, uppdatering på förra inlägget kommer här. Allt löste sig såklart tillslut. Efter att jag hade samlat på mig tillräckligt med tålamod gick jag upp till honom och kramades och pratade med honom och så löste vi det hela denna gång. Och sängen eller madrasserna löste vi på det sättet att vi hjälptes åt att bädda den.

I dag har han varit som vanligt.. busat, mycket, som vanligt. Och låtit mycket, som vanligt. Men vi har mest varit ute i dag också så nu när vi är inne igen är han ganska så lugn, än så länge. När vi var ute var vi iväg och åkte lite pulka vid skolan, sedan lekte barnen lite hemma på gården medans jag skottade gångar runt huset.


Nu ska här tillverkas lite middag.. när de saknade tillbehören kommer hem vill säga.

Av Maria - 12 november 2010 15:10

Idag har jag inte gjort ett jävla skit!.. Eller, jag var ut nån timme med pojkarna och gick till skolan och väntade på Embla som vi sedan gick hem tillsammans med. Annars har vi inte gjort nåt alls!.. Jag känner mig värdelös, fast en maskin tvätt har jag ju haft i förstås, men jag har inte hunnit hämtat upp den och hängt den ännu..

Nyss slängde jag ut Thor utan ytterkläder eftersom han skrämmer livet ur våra stackars kattor. Han jagar dom, skriker på dom, är allmänt elak emot dom.. och jag vet inte varför, han tycker det är kul!?.. Så jag tappade helt enkelt tålamodet och ställde ut honom på avkylning, fast det blev en väldig kort stund eftersom han började slänga runt allt han kunde hitta ute och därmed var nära på att slå sönder ett fönster med en sopkvast + att han skrek allt vad han hade. Så ja.. kul kul.. inte! Nu är han uppe och skriker allt var han har.. jag var nyligen upp och tänkte att vi skulle bli vänner.. men vad hittar jag då!? Jo, madrassen som tidigare låg i hans säng låg nu på golvet tillsammans med tillbehör och Vidars spjälsäng hade han puffat in mot Emblas rum.. så han får tamefan ligga där uppe och tjura bäst han vill.. tills jag har samlat på mig tillräckligt med tålamod för att klara av att  gå upp och prata med honom.

Av Maria - 11 november 2010 14:14

I dag har jag haft Malin och Matilda på besök, mycket trevligt! Jag och Malin har pratat pyssel, kollat i julpysselböcker o.s.v Jag meddelade även Malin om att vi MÅSTE fota henne nu med hennes gravida kropp, vacker! Än har hon inte så stor mage, men den blir nog större med tiden! :D Vackra Malin!


 Modell: Malin Sjödin, Fotograf: Maria Sjölund


Thor var hemma idag också så han och Matilda har lekt, uppe, nere.. häran och däran. :) När Malin och Matilda kom så stod jag och bakade en kladdkaka, alltid gott! Till kladdkakan serverade jag grädde, kaffe och mjölk som dryck. Det var gott! (Allt blev uppätet).


Så efter att jag haft Malin här är jag ju så grymt sugen på att pyssla, jag skulle vilja sy MASSOR med olika grejor! Och julpyssla är jag väldigt sugen på, men jag törs inte riktig börja med något juligt ännu.. jag vill ju helst inte ledsna på julen innan den änns börjat.. så jag får nog ta och hålla mig ett tag till. Nästa helg kanske är ok!? Jag menar det är ju lilla jul den 27:de(?) denna månad om jag förstått rätt. Och eftersom vi alltid firar det, (eftersom jag alltid gjort det) så vill jag ju ha det juligt här hemma då. :)


Kanske dags att ta tag i disken, eller gå ner med grejor till källaren, eller tvätta toan uppe.. eller.. pyssla?.. Måste fixa knappnålar!

Av Maria - 10 november 2010 10:50
"Det är kanske sån där bråkhosta som Johan sa."

Thor 4 år


AJ!

Av Maria - 9 november 2010 16:07

Jävla hals!!!! Trodde min förkylningsperiod var över, men så var tydligen inte fallet, men hur kunde jag änns tro det???.. Nåja, känner mig väl inte så förkyld, utan det är min hals som är fucked up, men bara ena sidan av halsen, tonsillen är svullen och gör (as)ONT!..


Idag har jag nästan städat helt klart på övervåningen!!! :O Dom som inte sett hur det har sett ut där uppe vet inte vad jag har haft att göra med.. puh! säger jag bara... och nu kommer Thor ner och har hämtat ett par byxor ur sin garderob.. alltså slitit ut allt, gissar jag.. ja, säger han... *gråter snart* SNYFT!


Ny header har jag ÄNTLIGEN fått till, jag har så länge vilja fixat en ny, men inte känt att jag har haft till eller ork.. idag hade jag ingen tid heller.. men..


Måste väl fixa lite middag nu...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se