Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under mars 2011

Av Maria - 20 mars 2011 10:01

Snurrar i huvudet.. eller snurrande huvud tro?.. Det är en del jag ska hinna få gjort idag och sånt jag vill göra. Och allt detta görande snurrar i huvudet på mig så att jag ska komma ihåg allt, men det gör jag inte, vilket slutar med de dära listorna som vanligt istället. Och då blir ju allt så mycket jobbigare av någon anledning, för då känns allt verkligen som ett MÅSTE, vilket det är.. men det känns jobbigare/tyngre konstigt nog. :/


  • DISKA
  • TVÄTTA
  • DUSCHA BARNEN
  • PACKA BARNENS SKOL-/DAGIS VÄSKOR
  • PLOCKA IHOP HÄR HEMMA.
  • DELA UPP KÖTT OCH FRYSA IN.
  • SKRIVA MATLISTA

Några av dagens måsten.. diska känns extra jobbigt då jag blir tvungen att koka vattnet. Tvätta är mest jobbigt för att tvättmaskinen står i källaren vilket betyder att jag bara går dit ner då Vidar sover, om jag vet att jag blir där ett tag. Och duscha barnen blir ju lite jobbigt utan varmvatten, men i kväll hoppas jag att det finns varmvatten så dom är nyduschade rena till skola och dagis.



  • "skapa"
  • gå ut i det fina vädret/ gå med Embla till isbanan.
  • fota/ladda ur kameran.

Några "jag vill göra" grejor, finns ju många många fler men..


Och nej! Jag tycker inte att det är en söndagsjävel! För imorgon är det måndag! :D

ANNONS
Av Maria - 19 mars 2011 12:22

Ja, vår lilla plutt Vidar blir 6 månader idag, helt sjukt vad tiden går fort!


 

ANNONS
Av Maria - 18 mars 2011 16:56

Oj, oj.. blev verkligen full rulle hela dagen, tills nu. I går bestämde jag och Eva att hon och pojkarna skulle komma över efter skolan var slut så barnen skulle få leka och vi vuxna surra lite. Jag vaknade med huvudvärk... :/ och än är den kvar.. (helst av allt skulle jag vilja sova nu, men det går ju inte när Vidar är vaken). I vilket fall som helst så blev det inte bra Eva och grabbarna som kom, utan i morse ringde Malin och fråga om hon, Moa och Matilda fick komma över, hon behövde nåt annat att tänka på (bebisen är ju beräknad den 20:e). Usch jag hoppas inte hon har det så jobbigt jag hade det på slutet bara. Så dom kom över, för jag tackar aldrig nej till sällskap, även om jag har lite huvudvärk. Men hon hann knappt vara här innan dom skulle åka igen, men lite kaffe lyckades jag bjuda på och en kolasnitt själv hade hon med sig "pruppar"(?). :) Så efter dom åkt lyckades jag sova ner Vidar som sov en stund och då även jag försökte vila lite.. huvudvärken blev bara värre. Vid tolv(?) ringde Annelita och undrade om hon och Villner fick komma över, men självklart ville jag det! Dom stannade väl 1½ timme(?), pojkarna tittade väl lite på varann och vi vuxna pratade. Sen blev det till att ta en citodon för mig trots allt.. jag började känna av illamående också nämligen.. och än var ju inte dagen slut. När Annelita och Villner precis skulle gå kom Eva och pojkarna. Full fart på pojkarna och Embla och massa surr för Eva och mig. "- Men Eva! Jag glömde ju bjuda dig på kaffe!!!"


En bra dag med andra ord, :) om man bortser från huvudvärken då.

Nu måste jag försöka vila...

Av Maria - 17 mars 2011 15:30

Hittade en omslags(bilds)tävling via en vän som också tävlar med sin son. Gå in och rösta på söta Vidar vettja!!! :D


Bara klicka på bilden och du kommer in till vi föräldrar (där tävligen är) där du kan rösta! :D


 

Av Maria - 16 mars 2011 16:59

Sämsta bilden på väldigt goa kakor.

  Jättegoa' kolasnittar

25 kakor


100 g smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2 1/4 dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 tsk malen ingefära


Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper (hade inte jag, men det funka bra utan också..) och platta till dem lite. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.


Receptet är taget ur Leila Lindholm "a piece of cake".

Av Maria - 16 mars 2011 15:35

I dag inväg jag våren! Jag "kastade" ytterbyxorna och vinterjackan, och gick bara i jeans (mammajeans visserligen, men ändå) och fleecejacka. Små kyligt påvägen till dagis, men på hemvägen var det "fett nice"(skulle nog tagit ett par vantar trots allt).

I kväll blir det mästerkockarna tillsammans med gubben, håller tummarna för Jennie!

Och sedan blir det Grey's Anatomy! :)


Nu måste jag diska så det blir nån middag idag också.

Av Maria - 16 mars 2011 11:04

Jag har något jag måste berätta, en bekännelse rättare sagt. Idag efter jag lämnat Thor på dagis och börja traska hemåt så inser jag att jag har en låt i huvudet.. inte speciellt ovanligt med det, nej, men det var en låt som jag avskyr, eller, nja, avskyr och avskyr.. det är väl själva gruppen och personen som sjunger jag inte gillar. Juni juli august... helvetesjävlafan.. Jag avskyr Gyllene tider! Så, nu är det sagt! Och ni får tycka vad ni vill om den saken! Blä!


 

Av Maria - 15 mars 2011 14:11

                 

            ingen ordning alls på bilderna, men det får gå ändå. :)

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se