Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 23 april 2011

Familje-svammel.

Av Maria - 23 april 2011 10:21

I onsdags så var det final i sveriges mästerkockar, till det åt jag och gubben räkmackor som jag hastigt slängde ihop strax innan. Gott! Vi höll på Jennie, men tyvärr blev hon inte sveriges mästerkock. Men jag vet att det har gått bra för henne efter programmet eftersom jag följer hennes blogg.


 


I torsdags gick Embla med en klasskamrat på en påskkärrings-rundtur här på byn. Det blev bägges första gång att gå själva (utan mammor/pappor). Vilket dom nog uppskattade. Efter dom kom hem packade Embla väska och följde med kompisen och sov kvar hos henne. Jag och Thor hade mys med lite ostbollar och påskmust och tittade på en film jag hade lånat av grannen. En film om myror, Ant bully, den var bra. :)


 

Så igår när Embla fortfarande var hos kompis gick jag och pojkarna till lekparken så Thor skulle få göra nåt roligt han med, när storasyster fick vara med/hos kompis. Men när han är själv i parken gör han typ ingenting.. han vet inte riktigt vad han ska göra. Så det första han ville göra när vi kom fram var att fika, jag hade tagit med lite marie-kex, äpple och saft. Vidar fick fruktyoughurt och vatten och smaka på mitt äpple. Men Thor fick lov att leka lite innan, så några åk i kanan och sedan var det dags för fika.


 


Gubben hämtade Embla medans vi var i parken så efter ett tag dumpade han av henne med oss. Hon blev glad, en stund.. sedan började hon och Thor tjafsa som vanligt, bråk och gnäll. Skitungar! Så då valde jag att vi skulle gå hem igen! Vilket inte uppskattades, men det sket jag i! När vi var hemma gick barnen in medans jag tog med mig Vidar och plocka lite maskrosblad till Sandra borta vid skolan.

Vid fyra-fem startades grillen, hungriga jag! Gubben fick leka grillmästare, medans jag satt inomhus med Vidar och vid datorn. Jag fixade potatisen, kroketter. Gott med mat/grillat, vi åt utomhus!


 


I går kväll lades det hattar under sängarna. Gubben tyckte även att jag skulle lägga en hatt under sängen och kolla om tuppen skulle lämna ett ägg till mig också. Så jag fick låna Thors keps att lägga under sängen. Thor vaknade sex i morse och skuttade ur sängen för att kolla om tuppen hade varit hit, och jajemen! Där låg ett ägg i kepsen han hade fått lånat av gubben. Efter ett tag vaknade även Embla och tittade under sängen och jepp även hos henne hade han lämnat ett ägg, fast i fel hjälm.. hon hittade ingen hatt och tog då istället sin ishjälm, men tuppen hade lämnat ett ägg i hennes cykelhjälm, haha! Embla hade även lämnat en halv hårdbrömacka under sängen åt honom och skrivit en lapp så han verkligen skulle se att den var till honom, hårdbrömackan var kvar imorse, men lappen var borta! XD Jaja, tuppen är väl av ett manligt kön, så vad kan man säga?! :D

Efter att alla barnen kollat efter ägg och även provsmakat på innehållet frågar gubben om jag har kollat efter om tuppen har varit till mig också.. det vet jag inte, jag har itne kollat.. Så Embla fick kolla åt mig, och japp där låg ett ägg, fullproppat med godis! :D


 

tyvärr fick jag aldrig nån bild på Embla den här gången.


Mitt ägg.

 

That's all folks!

 
ANNONS
 
Fru Y

Fru Y

23 april 2011 12:11

Oj vilka fina bilder, och Vidar fick ägg med och ser jätteglad ut.

http://ysven.bloggplatsen.se

Maria

23 april 2011 15:04

Tack, jo, Vidar fick också ett ägg. Som innehöll majskrokar och två nappar. Han blev nog rätt nöjd. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se