Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under april 2011

Av Maria - 14 april 2011 12:17

Undras om Vidar är på väg att bli förkyld... Han är inte alls sig själv idag, bara ledsen och maten(purén) ville han inte ha, han som annars kan klämma i sig en hel burk med mat fick bara i sig några skedar. Han var bara upp i anskitet med ena handen hela tiden och gnuggade sig på näsan så det blev mat i hela ansiktet och så blev han ledsen. :( Jaja, det är väl inget att göra åt än att pyssla om, det är ju förkylningstider nu så det är väl bara att accepterat´.


I dag efter vi hade lämnat Thor på dagis så promenerade vi genom parken på hemvägen, väldigt najs nu när snön är borta! :) I går bestämde Malin och jag dejt i just lekparken så vi skulle få träffas och barnen leka. Och kaffe och fikabrö´ hade Malin med sig, gott med kaffe! :) Det är som godare i lekparken på nåt vis. :) Barnen lekte otroligt snällt, bra länge! Tills strax efter Malin sagt att dom just leker snällt.. så blev det ju självklart nåt bråk, men ett litet annars rullade de på riktigt bra. Som Malin sa påvägen till parken; "- Dom som ser oss gå här nu lär väl tro att vi är från nåt dagis." tanke på att vi har några barn tillsammans, sju stycken. Fast två utav dom är ju vagnliggandes än (lättsamma). ;)


Jag satt nyligen och tittade på lite bilder inne på bdb, hur ofta är man där inne???? Typ, aldrig! Jag var ju jämt där förut och laddade upp bilder, men nu var det ett tag sen.. typ två år sedan. Man började åtminstone längta massor till sommar!.. Tänk att få vara uppe vid Pher-Lars och fixa, längtar tills vi bor där!


   

Av Maria - 13 april 2011 12:09

För er som inte röstat än, Ni har väl inte missat att ni fortfarande kan rösta på sötnöten?! :)

Tänk er denna sötnöt på omslaget!

 

Av Maria - 11 april 2011 21:16

Det var ju inte alls trean jag skulle titta på, det var ju femman! Total blackout. LoL Jag garvade så tårarna rann, sant! XD




Av Maria - 11 april 2011 19:39

 

Tänk att det såg ut så här ute för tre veckor sedan! Helt sjukt! Och idag blev gräsmattan så gott som helt fri från snö. Skönt! Nu är det mest bara blött och lövigt.. men det torkar väl så småningom så man kan ta och kratta lite (utan att gräset följer med själva krattan).

Om åtta veckor fyller Thor 5 år! Och då är det sommar! Shit vad allt går fort jämt.


Det blev förresten inget skapande eller sytt igår.. men kanske det blir nåt i kväll?!. Nåja, jag ska kolla på trean klockan åtta också.. tror det var på trean. Sen får vi se hur det blir med syandet.

Av Maria - 10 april 2011 17:40

Jag känner mig så sugen på att skapa/göra något. Jag sitter och skissar upp olika ideér hela tiden, lite här och där. Men lusten släpper lite när jag väl tänker att jag ska börja, då blir det jobbigt och det så mycket som måste tänkas igenom eller göras på ett visst sätt eller så är det så mycket man måste ha/använda sig av. Allt blir helt enklet jobbigt och besvärligt.. och då är det ju inte roligt längre. Jag slängde, ja rent av slängde, ihop en kjol till Embla tidigare idag.. ja, den blev ju som den blev den också. Ingen höjdar kjol kanske, kan lätt bli så då man inte tänker igenom hur man ska göra + att man inte gör det riktigt.. jag använde inge mönster utan jag ritade upp på ett ungefär och så blev den som den blev då.. Och nu sitter och skissar upp nya ideér på klänningar och kjolar.. får väl se om jag tar mig orken att göra något senare eller om jag tappar lusten när jag väl tar fram tyget igen.


 

Av Maria - 9 april 2011 20:00



Idag begav vi oss iväg till ånge och kollade på lite kläder till barnen, vi hade blivit tipsade av byisarna att det var rea på ett ställe där som säljer begagnade barnkläder. Och ja, vi fyndade, men insåg snabbt att det inte var så smart att åka och kolla kläder med Vidar som är för tung att gå runt att bära på. Han blev sittandes i en kartong medans jag satt på golvet brevid och tittade igenom kläder Embla hade plockat på sig.. det var en del.. och mycket fick hon hänga tillbaka. Men nåt klädesplagg fick hon med sig hem. Nästa gång, för ja, det SKA bli en nästa gång ska vi ta med cityvagnen till Vidar som han kan sitta i medans vi tittar på kläder. Embla fick med sig två par strumpbyxor och två långärmade tröjor. Thor kom hem med två par byxor och två par långärmade tröjor. Så den här dagen blev väl rätt bra.

Av Maria - 8 april 2011 10:53

Nä, det det gick fan inte "att laga med silvertejp", så skorna är nog trasiga trost allt, så så fort jag har beställt nya skor och fått hem dom åker mina nuvarande håliga skor i soporna.. hm.. om man inte kan komma på nåt man kan göra/skapa nåt med dom.. tåls att tänka på.

Så vart har jag hållit hus de senaste dagarna.. ja, i onsdags hade jag huvudvärk hela dagen, men ingen allvarlig eftesom jag lyckades gå med Thor till dagis och gå en lång promenad runt johannisberg + att jag sedan hämtade Thor också. :) Jag hängde även tvätt ute, årets första hägning ute! Luktade friskt och gott att vika sedan. :) Embla var iväg med gamm-omma till badhuset i onsdags också medans Thor var hos gamm-offa, vilket var jätte behövligt eftersom vid den tiden på dygnet hade min huvudvärk börja förändras mot migränaktigt... :( Så jag sov mesta delen medan barnen var borta och då Vidar självklart sov. Så man kan faktiskt säga att jag har sovit sen i onsdag eftermiddag.. Nackdelen med migrän, förutom att man inte kan ta hand om barnen så som man vill och att det gör asont och man förlorar dagar så är det ju sånt jävla helvete hur det blir att se ut här hemma, att jag har så mycket att ta hand om när jag väl mår bra igen.


Vaknade till snöflingor som dalade ner utanför fönstret i morse.. men nu skiner solen där ute, härligt! Våren är nog på väg trots allt. :)


Vidar

 

Av Maria - 8 april 2011 10:49

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards