Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under juni 2011

Av Maria - 14 juni 2011 19:51

Ikväll blev det Emblas tur att sova hos granntjejen. Så med andra ord är jag ensam tjej här hemma med killarna. Vidar vägar sova, Thor tittar på en film och jag och gubben ska titta på nån film med Bruce som han har hyrt. Få se om Thor somnar inne i spelrummet/Emblas sovrum, (vilket jag tvivlar) men om så är fallet får han sova där. Nu har Vidar somnat.


 

ANNONS
Av Maria - 14 juni 2011 09:15

Äntligen kan man lägga upp bilder i ordning sina blogginlägg här på bloggplatsen.se utan att behöva klicka in en och en för att få rätt ordning kan man nu lägga in alla på en gång! Nice!


         


Inatt har tandfeén varit på besök, men tanden hade hon glömt/lämnat och ett guldmynt hade självklart lämnat i glaset tillsammans med tanden.

Imorse vaknade jag som vanligt av Vidar som lekte och gnällde då och då. Efter gubben stuckigt iväg på jobb klev jag upp eftersom Vidar blev en gnällis + att Johanna var vaken, men inget annat barn. Så jag gjorde morgon för Vidar och slog igång morgon teve till Johanna ifall hon ville titta, hon satt kanske (max) 5 minuter framför dumburken. Istället kom hon in till mig och Vidar och lekte lite med honom tills att Embla och Thor vakna, då gick dom upp och lekte. Ingen frukost skulle dom ha.. först, men sedan ändrade dom sig + att jag hade gjort rabarberkräm till dom, så dom åt varm rabarberkräm med socker och mjölk till. Nu är det full fart på dom, tjejerna byter skiva efter skiva i Emblas stereo, lyssnar, sjunger och dansar. Thor har fastnat i teven och Vidar sover.

Funderar på om jag ska ta och baka kärleksmumsen idag.. men först måste jag få undan all disk jag har lyckats samlat på mig.


That's all folks!


ANNONS
Av Maria - 13 juni 2011 22:57

Ikväll har Embla granntjejen här och sova över. Hon kom väl över vid sex-sju tiden nån gång.. och vid åtta la dom sig och tittade på en film dom valt ut tillsammans, Anastasia. Till filmen åt dom popcorn och dumleklubbor och drack vatten och cola. Så stora och duktiga tjejer! När deras film var slut hade jag satt mig framför en egen film, jag hörde hur dom stökade på och fixade och rätt som det var kom dom in och berättade att Johanna hade tappat tanden hon tidigare på kvällen visat att hon hade lös. Och tanden hade dom lagt i ett glas med vatten inne på rummet redan. Dom borstade tänderna, startade saga på stereon och drack vatten (själva medans jag satt och tittade på film). Vid halv elva hör jag att dom bytt saga och lampan var tänd så då var jag och sa till dom att det var dags att sova, inge lampor eller böcker med andra ord. Och duktiga tjejer lyssnade första gången!!! Johanna får mer än gärna sova över fler gånger! :) Detta har varit en ovanligt lugn kväll!

 

lånad bild.

Av Maria - 13 juni 2011 19:43

I lördags åkte vi, hela familjen upp till naggen och övernattade där som vi planerat. Trevligt och god mat och dryck som vanligt! :)


 

           

               

               

Av Maria - 10 juni 2011 23:45

  Lika fint varje år!

Av Maria - 10 juni 2011 22:52

Har varit väldigt varmt utomhus (och inomhus) idag. Jag, Thor, Vidar och Gamm-omma var och tittade på Emblas skolavslutning i morse, det var varmt och tyvärr syndes inte Embla där dom hade placerat henne utan hon var gömd bakom några killar. Trist. Men nåt foto hoppas jag blev bra som jag tog när dom tågade fram för att sjunga. Vidar sov igenom hela "föreställningen", efteråt såldes det fika för de som hade råd och ville ha.. medans vi traskade hem och fixade vårat eget fika, cupcakes med rosa frosting (förstås, såklart!)


 

             

Innan vi fikade väntade vi först på André och Simone som vi bjudigt över på fika, förutom de bjudna gästerna fick vi även ett par extra gäster, vilket alltid uppskattas, det var familjen Sjödin som var ut och fördrev tiden (dom väntade på att få åka och hämta Molly från ett kalas, så hon var alltså inte med). Dom stannade ett litet tag innan dom åkte igen medans André och Simone stannade ett bra tag, det gillade barnen, speciellt Embla! :) Mycket pool badande har det blivit för tjejernas del.. Thor har hållit sig på det torra av nån anledning.(?)

Våga vägra kläder! Det har jag kört med Vidar idag, det var alldeles för varmt att ha några kläder på sig för en sån liten som han tyckte jag så.. alltså, våga vägra kläder! Visserligen hade han blöja på sig när vi satt ute i skuggan, men inomhus var det naket. Så det blev lite pink här och lite pink där.. men skurhink och mopp så är det inga problem. :) Men gu vad jag svammlar!!! Nåja det var ju ett tag sedan jag satt här och skrev nåt, men ändå.. Efter alla små pölar han efterlämnat sig tog han sig ett litet dopp. ;)

 

Imorgon blir vi kattlös.. för kattens bästa ska han få "åka till katthimlen". Sedan ska vi inte skaffa katt förens vi bor uppe vid Per-Lars.


Nu, bildbomb... strax...


Blixt och dunder, magiska under.. båda pojkarna somnade och sov när det åskade som värst. Och Embla.. ja, Embla är Embla. :)


Sol och pool med glada barn.

 

Av Maria - 6 juni 2011 21:49

Igår gick jag och barnen iväg till parken en sväng. Jag hade skit trist, men barnen hade nog rätt roligt. Det var rätt mycket folk i parken, det gick folk och kom folk den halvtimmen vi var där.. fast sen fanns det ju ett gäng som jag tror hade "bosatt" sig där.


 


Idag har vi firat Thor hela dagen! Min lilla pojke blev hela stora fem år! Vi började dagen med sång, födelsedagsmorgon fika och paket. Sedan har allt rullat på i "sin takt"...Thor har nog haft en jättebra dag och han har lekt med alla saker han fått. När alla gäster hade varit hit och grattat honom kom han skuttandes in i köket där jag stod och frågade; "Mamma, när kommer det mer gäster?" Min söta pojke! :)Det blev en sen kväll för båda barnen, Embla somnade i soffan och Thor somnade nyss... fast han är ju ledig imorgon, vilket inte Embla är.


                   

Dagens middag, grillad hamburgare, gott! :)

 

Av Maria - 5 juni 2011 20:05

Jag har varit väldigt lugn idag trots att jag har JÄTTE mycket att göra... har jag gjort allt som ska ha blivit gjort? Nej, jag har som sagt tagit det lugnt! Fast än är ju kvällen "ung", så jag lär väl få nåt jävla ryck och springa och runt som en galning. Men jag tänker faktiskt inte stressa ihjäl mig så som jag brukar göra bara för att det är kalas (imorgon), dom som kommer får fan ta det som det är! Jag ska ta hand om det viktigaste.. i mina ögon, men resten får vara.

Jag har fått tårtbotten gjort och lagt ihop tårtan, så det är bara garneringen kvar, som jag fixar imorgon.


Nu sover Thor så nu ska jag ta och slå in paket.. + allt annat jag vill hinna göra innan natten.. och jag vill ju gärna sitta ner framför teven innan det är natt och sitta och slö titta på nåt.

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se