Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under juli 2011

Av Maria - 7 juli 2011 22:13

På bvc gick det bara bra! Läkaren (som dessutom är samma läkare som jag försöker få en tid hos) tittade på Vidar och bad mig berätta allt, sedan lyssnade hon på hjärta och tittade i öronen. Allt lät bra och såg rätt bra ut, han var väl lite små rodnad i öronen, men inte mer än så, prickarna/"utslagen" trodde dom att hade nåt samband med febern. Dom bad mig ringa om en ny tid för vaccination då han är frisk igen, och skulle han inte vara frisk på onsdag eller torsdag nästa vecka ville dom i vilket fall som helst att vi ska komma upp med honom så dom får titta på han igen. Så så var det med det. Bra. Skönt, nu kan man andas ut igen.

  Min lilla plutt!    

ANNONS
Av Maria - 6 juli 2011 20:50

Idag hade Vidar tid på bvc för vaccinatoner. Vi åkte upp, men inget vaccin denna gång heller, men däremot fick vi en ny tid imorgon så en läkare skulle få se på hans öron som han tydligen var röd i, se om han behöver medicin eller om han klarar sig utan, kanske där febern kommer in?.. Stackars min lilla Vidar. Men idag tror jag han har varit feberfri, han har inte känts nå varm så jag har inte tagit tempen på honom. Däremot har han inte ätit så bra idag.. hoppas på förbättring inom det området imorgon. Pisser och skiter gör han som vanligt, så det är nog ingen fara med det.


Innan vi stack iväg till bvc så gick jag och pojkarna över till Marie på en kaffe, ja nå, Vidar fick ingen kaffe, men jordgubb fick han smaka och några smulor kanelgömma. Thor tog ingen kaffe han heller, men kanelgömma smakade han och ett glas saft. Embla som redan var där fikade självklart också (inge kaffe).

:)


Vidars vikt och längd;


3 månader: vägde 6700 g & var 64 cm lång.

5 månader: vägde 8050 g & var 68,5 cm lång.


Dagens;

9½ månad: vägde 9300 g & var 74,3 cm lång.


 

ANNONS
Av Maria - 5 juli 2011 19:03

Idag är andra dagen som Vidar är febrig och sjuk. Snorig och förkyld har han varit länge nu, men så är det ju med förkylningar, dom håller i sig i evigheter. Mina misstankar är att det är tredagarsfeber han åkt på, men sen är ju inte jag någon expert.. google.. så att.. jo. Imorgon har han tid på bvc för vaccination, nej vi har inte avbokat eftersom jag vill att dom ska titta på honom, även om det inte blir nåt vaccin, vilket det knappast blir. Jag känner mig så låst när lillplutten är sjuk, och självklart vill jag och kommer jag på så mycket saker jag vill göra just för att jag inte riktigt kan det göra dom, antar jag.. 


På tal om något helt annat;

I lördags kom Malin med barn över och hälsade på, det hela slutade med att vi, hela familjen, åkte hem till Malin och Johan och övernattade där. Jag och Malin hyrde film från telia, Life as we know it, bra film! Till filmen fikade vi chips och drack dricka. På söndagen åkte vi till näset eftersom gubbarna ville fiska lite. Så medans badade barnen lite, vissa med lite eller inga kläder och andra med alla kläder. Rätt som det var tyckte gubbarna att vi skulle sticka iväg till naggen, så dom skulle få fiska lite mer. Sagt och gjort! Det blev strålande solsken på naggen så barnen sprang lite i vattenspridare och låg och "sola". Nu bilder... en bild säger mer än tusen ord.


                                   


Efter vi kommit hem från naggen skulle jag och gubben ha mys, med film och gott.. gott, var gott, men filmen var bajs. Vi hade hyrt Hereafter, skit film! Jaja, det var inte ens den vi ville se, jag hade valt ut en annan, men den fanns inte, eller den var tydligen trasig.

Nu måste jag gå och kolla under Vidars säng, Thor påstår att det ligger skit där under!?.. Och Embla sover borta ikväll, hos Johanna.

Av Maria - 2 juli 2011 09:26

För någon dag sedan fick Embla kompisförbud, ingen kompis på hela dagen. Och jag lyckades hål fast vid det! Fast jag tror nog att det var jag som led mest eftersom jag inte kunde umgås med någon vuxen/vän, för alla mina vänner har ju barn.. När dagen nästan var slut säger Embla glatt; "-Det har varit kul att vara utan kompis, får jag vara det imorgon också?!" wtf! Visst det är väl bra att hon och lillebror lyckades hålla någorlunda sams och att hon tyckte det var kul utan kompis, men.. jaja. Jag är beroende av andra människor! Jag måste ha någon vuxen (väninna) vid min sida typ jämt för att jag ska må bra, och trivas. En dag utan kompis för min del så blir jag deppig och less... oftast.

Igår var jag och barnen över till Malin, Leos hade blivit stor! :) Och Mollan hade ny färg på håret, hennes hår hade blekts i solen så istället för mörkbrunt hår hade hon nu mörblont. :D Jättefint! Matilda hade lockigt hår, sötis! Och Moa var så duktig, som vanligt, vad kallas det, lillgammal? Hon är fyra fast man skulle kunna tro hon är åtta. :) Hon tog med Thor till hönsen och hämtade ägg. Malin var solbränd, vitklädd, blond och sommar-snygg! :) Vidar kröp runt i hela huset och kolla läget, fast han var mest nyfiken på Tyson, men han hann aldrig ifatt honom, tur var väl det antar jag. Vidar river tag i allt i hans närhet, hårt, och släpper inte i första taget, det hade knappats uppskattats av Tyson. :/ Embla och Mollan tog hand om en skadad fluga, hämtade brö´smulor och matade den med. Leo sov mest och jag beundrades åter igen över hur en människa kan vara så lik en annan. Vidar = Lill-Henrik och Leo = Lill-Johan! ;)


        

Av Maria - 1 juli 2011 20:05

28/2-11

Av Maria - 1 juli 2011 15:53

Läslusten börjar komma smygandes, som jag tidigare har skrivit, jag är bok/ läs-periodare. Och under en lååång period nu så har jag inte haft det minsta lust eller intresse av att sitta ner och läsa en bok, men nu börjar lusten som sagt komma smygandes igen. I går satte jag mig med en bok skriven av Ben Elton, Nattgästen, jag har läst den tidigare, väldigt bra bok! I vilket fall som helst hann jag inte läsa många rader innan jag blev avbruten av mina egna tankar.. hm.. vart är mina "böcker" om "sagan om valhalla"? Och undras om man har råd att beställa hem den nya Marina krönikan nu?.. Undrar om Marie har läst klart böckerna hon lånat? o.s.v "Sagan om valhalla" böckerna har jag nog liggandes här hemma någonstans.. men vart???? Jag har letat på bokus, adlibris och cdon efter dessa böcker i pocket, men har tyvärr bara hittat igen första boken.. dom andra är slutsålda eller finns inte.. :( Blocket!!! Japp, där hittade jag igen dom, alla tre! Så jag hoppas vi kan beställa hem dom, innan någon annan får för sig att göra det. Billiga var dom också, 100 spänn för alla tre!!! (+ frakt som tillkommer då), men ändå, jag tyckte det var billigt för tre böcker, en inbunden och två i pocket.

Men tills vidare får jag väl nöja mig med Nattgästen. Om jag har koncentration nog för att läsa fler än bara några rader...


 


  


Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se