Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 20 september 2011

Höstte.

Av Maria - 20 september 2011 11:33

Detta recept hittade jag inne på Söta saker, en blogg som jag följer och jag bara måste testa göra det, perfekt present ju! (till dom som dricker te vill säga).


 

Höstte med smak av citrus & kanel.

2 apelsiner

1 citron

3-4 kanelstänger

några stjärnanis

1 hg svart te utan smaksättning.


Skrubba citrusfrukterna under kallt vatten och torka dem noga.

Skala av det yttersta skalet från dem med en potatisskalare och lägg ut jämt på en plåt med bakplåtspapper.

Torka skalen i ugn på 75 graders värme (beroende på storlek tar det en till ett par timmar). Rör runt bland skalen då och då.

Hacka det torkade skalen i mindre bitar.

Krossa 2 av kanelstängerna i en mortel till mycket små bitar.

Varva te, citrusskal och kanelkross i en teburk med lock. Toppa med en eller två kanelstänger och några stjärnanis.

Låt stå några dagar för att ta smak innan användning.


Lycka till! :)


 
ANNONS
 
Sugar Mania

Sugar Mania

24 oktober 2011 16:28

Owh, vad gott det låter! Passar bra nu när det är lite kyligare.

http://sugarmanias.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se