Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under september 2011

Av Maria - 22 september 2011 09:26

Ingen lugn stund.. idag är det min tur att firas då jag fyller 27 (sägs det).. men någon tårta kommer jag inte bjuda på, eventuellt att jag slänger ihop en kladdkaka eller nåt enkelt, fast gott, som jag kan bjuda på om det kommer över någon som vill gratta mig. I morse blev jag väckt med födelsedagsfika, sång och presenter. :)

                     

                    Fikat                    

   

                                          Present!how do you make gifs

ANNONS
Av Maria - 20 september 2011 11:33

Detta recept hittade jag inne på Söta saker, en blogg som jag följer och jag bara måste testa göra det, perfekt present ju! (till dom som dricker te vill säga).


 

Höstte med smak av citrus & kanel.

2 apelsiner

1 citron

3-4 kanelstänger

några stjärnanis

1 hg svart te utan smaksättning.


Skrubba citrusfrukterna under kallt vatten och torka dem noga.

Skala av det yttersta skalet från dem med en potatisskalare och lägg ut jämt på en plåt med bakplåtspapper.

Torka skalen i ugn på 75 graders värme (beroende på storlek tar det en till ett par timmar). Rör runt bland skalen då och då.

Hacka det torkade skalen i mindre bitar.

Krossa 2 av kanelstängerna i en mortel till mycket små bitar.

Varva te, citrusskal och kanelkross i en teburk med lock. Toppa med en eller två kanelstänger och några stjärnanis.

Låt stå några dagar för att ta smak innan användning.


Lycka till! :)


ANNONS
Av Maria - 20 september 2011 11:23

På morgonen blev det sång, fika och paket på sängen.

    Det trillade in gäster titt som tätt och tårta och annat gofika fikades och paket öppnades. Vidar hade nog en kanonbra dag! :D

     

I söndags fyllde ju även Yvonne år och hon var ju hit och grattade Vidar igår, så då fick hon sin present ifrån oss, jag hade gjort eget te till henne.


Höstte.

Med smak av citrus & kanel.

  Hon testade det redan igår kväll så efter hennes bedömning vet jag att teét är gott. :) Recept kommer...

Av Maria - 19 september 2011 13:05

Vidar för ett år sedan. Historian om när han kom till världen kan ni läsa HÄR.

 


Vidar ett år idag! :) Grattis till mitt lilla hjärta! :)

  27 juli 2011

Av Maria - 18 september 2011 09:03

I dag ska jag ta och baka då Vidar blir ett i morgon. Det ska självklart firas med tårta och paket. Som det verkar nu så kommer han vara sjuk på sin egen födelsedag. :/ Stackars min lilla pojke. Jag hoppas han är lite kryare i morgon, men det återstår att se. I dag är han väldigt hängig, lite feber och inte alls sig själv. Just nu sover han. Så här borde jag inte sitta utan det är ju nu jag ska passa på att springa runt som en tok och börja med bakandet.. jaja, jag ska!


Och en sak till...


    


Av Maria - 17 september 2011 19:40

Den här dagen har verkligen gått jätte fort! Och det sjuka är väl att jag inte har gjort något!? Jag + familjen har ränt runt och letat efter en "grej" som tydligen inte var så enkel att hitta, så enkel som jag hade trott det skulle vara.. :/ Men till sist fann jag det jag sökte, tack och lov! :)

Imorgon fyller Yvonne år! Vi ska inte upp och gratta.. jag trooor att hon kommer ner på måndag då Vidar blir ett, så varför åka upp då man inte har bensin till det, då hon ändå kommer ner och då man kan passa på att gratta henne?!

Nu måste jag gå ut och plocka in lite muggar och annats smått och gott som inte hunnit blivit intaget. Sedan blir det nattning av de två större barnen (Vidar "sover" redan). Och därefter blir det film och skagen-mackor tillsammans med gubben.


 

Av Maria - 16 september 2011 18:25

 

Av Maria - 14 september 2011 11:58

I dag är det höstigt! Hipphipp hurra! Eller njä.. just i dag hade jag vilja haft ett torrt väder, helst lite solksken också, vårat nya objektiv kom hem i går! :D Så som sagt nu vill man att det ska vara lite torrare väder (och lite sol). Ett vidvinkelobjektiv, Tokina AT-X 116 Pro DX (AT-X 11-16/2,8) är det gubben beställde hem, ett objektiv som han har vilja haft ända sedan vi införskaffade kamerahuset. Så ja, ge oss väder för fotografering, typ, NU! :)

Igår var jag och barnen över till Marie och grattade henne, hon blev hela 29 år och tårta hade hon även gjort även fast hon inte var helt kry, febrig och sjuk, stackarn. Sjuk på sin egen födelsedag. :( Presenten jag hade gjort till henne fick hon alltså i går, jag tror hon gillade den. :D


Färgerna på bilden överstämmer väl kanske inte riktigt med verkligheten, men det brukar ha en tendens att bli så när (man) jag skannar in bilder.. dom blir lite för ljus i färgen, jag försökte fixa till färgerna lite i elements, så ungefär så här såg bilden ut som hon fick som present. :)


 

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se