Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under oktober 2011

Av Maria - 15 oktober 2011 14:12

Någon promenad blev det inte.. men jag tror nog att det skulle behövts, speciellt efter allt fika som jag åt hos André och Simone, gott var det!

Tyvärr blev det inte så lång visit då Vidar inte hade sovit något i dag och behövde hem och sova för att orka med resten av dagen, men en stund var vi ju där och Embla lämnade vi kvar så att tjejerna ska får leka lite mer innan André och Simone ska åka till stan.

Min tanke i dag var även att jag skulle hinna hem till Annelita och ta en kopp kaffe och lite surr, men som det ser ut nu vet jag inte om det kommer hinnas. :/ Vi kanske får ta det en annan dag istället.


På måndag är det fotografering för Thor på dagis så då måste jag leta fram några rena hela kläder (gärna fina/snygga) åt honom. Få se hur det går. Blyga lilla Thor.

ANNONS
Av Maria - 15 oktober 2011 09:28

I dag ska vi, hela familjen gå till Johannisberg. Kusin Simone ska ha kalas och brist på bensin för oss blir det alltså en promenad över till henne. Få se hur det går, gå är väl inte något större problem (om man bortser från min jävla tå som gör ont då och då). Problemet är väl att barnen förmodligen kommer gå mig/oss på nerverna innan vi kommit halvägs. Embla var med till dagis i torsdags och hämtade Thor (ångrade detta, jo) det gick bra på vägen dit, då hon var själv, men på vägen hem höll jag på att få nåt jävla nervsläpp då Thor och Embla tjafsade och bråkade om allt och inget.. grrrr! Tillsist ignorerade jag dom, jag orkade inte. Bajsungar! Nåja när vi kom hem såg nog Embla att jag var less på dom och kom och sa förlåt, stor tjejen. Så med andra ord, det blir ju "intressant" att se hur det går idag, när gubben är med också. :S


Barnens "Kusinvitamin" Simone som blir 6 år imorgon.


 

ANNONS
Av Maria - 14 oktober 2011 15:15

Jag har varit rätt sugen på att baka cake pops eller snarare testa på nåt nytt, cake pops har jag ju gjort tidigare, även så kallade cake balls. Men i dag bestämde jag mig helt enkelt för att göra några cake pops i hopp om att dom skulle bli god, då jag improviserade. I receptet jag har ska man ha philadelphiaost, vilket jag inte hade hemma.. hmm, alltså behövde jag något kladdigt för att kunna göra dessa.

Så först blandade jag ihop en "fin sockerkaka" (som den så fint hette). Medans den stod i ugnen geggade jag ihop lite chokladglasyr med florsocker, perfekt ju! Så när kakan var någorlunda avsvalnad smulade jag ner ungefär en 3/4 av kakan i en bunke och hädde i chokladglasyern, blandade ihop någorlunda med en gaffel först sedan med händerna tills massan var i ungefär samma konsistens som play-doh deg. Sedan rullade jag bollar av massan och ställde dom i frysen, där fick dom stå ett tag och bli kall. Fram ur frysen och doppa i choklad smält i vattenbad, i med dom i fina chokladformar, lite strössel,


"tada"

 

Av Maria - 14 oktober 2011 10:57


 

Av Maria - 14 oktober 2011 10:42

Vilken sorts disktrasor föredrar ni? Själv har jag alltid avskytt dessa tjockare trasor, Wettex, tror jag dom heter.. men nu använder jag bara dessa trasor fast jag tål inte storleken på dom, dom är för stor ju! Stor och klumpiga och börjar lätt lukta illa då, så nu har jag börjat.. eller jag har väl gjort det ett bra tag nu, jag klipper mina disktrasor på mitten.


Och ibland måste man väl få "skoja" till dom. ;)

 

Jag med min disktrasa.

Av Maria - 13 oktober 2011 21:48

Jag fick plötsligt ett starkt behov av att teckna i dag.. men då jag har lyckats ritat slut på alla papper i ritblocket för ett bra tag sedan så fick jag helt enkelt ta ett litet anteckningsblock med olinjerade tunna sidor. Jag måste ju ändå påstå att det faktiskt kan vara rätt kul att sitta och rita snabbskisser (ca. 15 sekunders skisser) på fb vänner! Det kan bli rätt.. ja.. vad ska man säga.. annorlunda bilder. :P Vissa kan man nog ana vem det ska föreställer medans andra iär rent av omöjliga att se vem det föreställer.


Finns kanske Du med?


  Från vänster, övre raden; Eva, Annelita, André & Henrik. Nedre raden från vänster; Jenny, Linda & KG.

Av Maria - 13 oktober 2011 11:23

Jag hade med mig kameran när jag gick till dagis idag igen, precis som igår och i måndags, men det var bara i måndags som jag faktiskt tog fram kameran och knäppte bilder. Både i går och i dag lång kameran kvar i väskan hela vägen till och från dagis. Jag orkar inte! Alltså, knäppa kort orkar jag ABSOLUT! Men att behöva ta upp kameran och knäppa på naturen, växter, blad, blommor, träd, landskap, vattendroppar m.m blä blä blä... jag är så less på dessa naturbilder jag knäpper och makro, usch jag måste byta objektiv! Jag vill fota människor!!!! Åtminstone vore det trevligt att få göra det ett tag. När jag går igenom parken ser jag alla dessa fototillfällen och verkligen önskar att jag hade någon (gärna Malin) med mig så att jag skulle kunna fota denna bild jag har i huvudet just då. I dag såg jag minst tio olika bilder jag hade vilja knäppt... men modell-lös som jag var blev det lite svårt och lät istället kameran ligga.


Människor!


                       Av Maria - 13 oktober 2011 09:46

I dag är det sån där dag igen... :/ Blä säger jag bara. Efter jag hade lämnat Thor på dagis och kommit hem plockade jag det vanliga och vek lite tvätt och när jag står där och viker tvätten kommer jag och tänka på hur bra gubben egentligen måste ha det! Han går till sitt klädskåp plockar ut RENA kläder, skitar ner och slänger ner dom för källar trappen (för det mesta, annars på golvet eller i nån hög någonstans). I källarn blir hans skitiga kläder magiskt rena! Poff, och så ligger dom skitiga kläderna åter igen, rena och vikta i hans skåp! Han kommer hem från jobbet, får för det mesta inte mat förens sent på kvällen, Poff, så finns det mat i köket att hämta, på magiskt rena tallrikar, bara till att äta! Han använder toaletten, men av någon konstig och magisk anledning blir den aldrig riktigt skitig! Förlåt gubben att jag gnäller, men jag är på det humöret, rent allmänt bara. Jag och Thor "bråkade" eller tjafsade hela vägen till dagis också, men när vi nästan var framme blev vi åter igen vänner + att han fick veta att han skulle tills skolan idag tillsammans med alla andra femåringar och titta på nån teater där, då blev han glad. Snart startar datorn om, om ca. 10 minuter och 10 sekunder.. windows update. Sååå.. det blir inget mer gnäll just nu.

Have a nice day!

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se