Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under oktober 2011

Av Maria - 11 oktober 2011 19:55

Men åh! Jag ångrar redan att jag la ut alla de där bilderna från min fotopromenaden, varför gjorde jag det? jag är ju inte nöjd över hälften utav dem. :/ Skräp bilder! Vissa har ingen skärpa, andra är i rörelseoskärpa och.. blä! Okej, jag ska plocka ut de bilder som jag faktiskt är någorlunda nöjd med och som jag kanske kan tycka att är värd att spara, här kommer dom;


         

Plus denna som jag glömde ladda upp i förra inlägget;

 

ANNONS
Av Maria - 11 oktober 2011 19:09

Den här dagen har väl inte varit den roligaste.. det har inte hänt något speciellt allt. Eftersom vi redan hade grattat Mollan i helgen var vi inte över till henne idag. Så jag har väl mest bara suttit och lekt i elements och kollat bloggar, fotosidan och fb hela dagen. När Vidar har sovit och Thor tittat på teven har jag suttit i sovrummet vid datorn, när Vidar har varit vaken har jag tagit in datorn till köket och suttit där medans pojkarna har lekt på golvet. Jag har inte haft någon ork till något idag.. lite nytta/måsten har det väl blivit.. diskning, en maskin tvätt tvättad och hängd och matlagning.. det vanliga måstena.

Imorgon är det dagis för Thor igen, hoppas den dagen kommer kännas/bli "roligare" än denna dag.


Några bilder från min fotopromenad jag tog i går.


                               

ANNONS
Av Maria - 11 oktober 2011 10:31

I dag är det Mollans dag! Hon blir hela 7 år just i dag. Hoppas hon får en jättebra dag!

Grattis Molly!


 

Av Maria - 10 oktober 2011 11:14

Jag var lite osäker ifall jag skulle ta med kameran imorse då vi skulle gå till dagis, men beslutade mig tillsist att ta med den. Vilket jag är tacksam över, då det var så fint fotoväder på vägen hem! Dimmigt och mysigt. Och hör och häpna när jag gick runt och fotade med makrot kände jag att jag faktiskt saknade vidvinkelobjektivet (jag som inte har vetat vad jag ska knäppa på med det tidigare och varit smått tveksam till det) till vissa motiv som jag hade vilja knäppt på, men inte riktigt kunde på samma sätt då jag hade makrot på. Men jag hoppas jag har lyckats knäppt några fina bilder. Nästa gång då jag verkligen ska ta mig en fotorunda måste jag nog försöka gå utan barn ink. Vidar. Jag kunde liksom inte gå precis där jag hade vilja nu när han var med. Annars går det rätt bra att ha han med sig.


Vidvikelbild

 

Makrobild

 

Det blir ju en viss skillnad då man byter från vidvinkel till makro.

Av Maria - 9 oktober 2011 10:50

Förra veckan testade jag på något jag inte har testat förut, jag blev nog rätt så nöjd över det slutgiltiga resultatet, smakade bra. Det jag testade var att jag bakade kanelbullar med Dr. Oetkers jäsblandning. Fördelarna med denna påse är att man inte behöver värma vätskan till någon speciell temperatur och att degen bara ska jäsa i 15 minuter en gång innan man ställer in bullarna i ugnen! Kanske jättebra om man har bråttom, eller inte har tid att vänta på jäsningen. Den ända nackdelen med detta var (som jag kunde tycka) var att degen lätt "gick sönder" då jag hädde på smörblandningen (smör som jag bara rört om med kryddorna). Men värmde jag smör-/krydd-blandningen så gick det lika bra som vanlig vetedeg som jäst på vanligt sätt.

Jag bakade efter receptet på jäsblandningen.


 

Jag hade självklart med min hjälpreda, han höll sig mest på golvet och lekte, men han var ju i samma rum. ;)

 

 

Först skulle man blanda mjöl och jäsblandningen (även sockret om man valde att ha socker, vilket inte jag gjorde utan tog sirap istället och blandade i det i samma väva som smöret).

 

Finfördelar smöret (häller i sirapen) i mjölblandningen.

 

Fyllningen.

MIN fyllning innehåller; Kanel, malen kardemumma, socker, vaniljsocker och smör såklart!

Jäsa 15 minuter!

 

Varit i ugnen ca. 10 minuter. KLART! :)


Receptet hittar ni på baksidan av jästpåsen, jag har väl ändrat lite i det, men det är väl sånt man gör.  

Av Maria - 7 oktober 2011 14:49


5 oktober 2011

 

Av Maria - 2 oktober 2011 18:33

 


Det var bra länge sedan som jag verkligen satt och "lekte" i elements, testa på allt möjligt.. jag menar jag vet typ inget av vad man kan göra där. Men nu har jag börjat komma igång igen, både med fotande och elementspysslande. :D Även om jag inte är någon höjdare, varken som fotograf eller redigera/"leka" med bilderna i elements är det i varje fall väldigt roligt att hålla på och kul att sedan få se resultatet man åtstakommit.


   

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se