Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 30 november 2011

Åtta dagar sen sist.

Av Maria - 30 november 2011 09:07

Åtta dagar sedan jag skrev något inlägg här! Så kan det gå. Sen jag då skrev sist har vi hunnit med lilla jul, första advent, snö och ingen snö.. Lilla Jul fick vi fira utan snö, en grön lilla jul, smått trist jo, men det var bara att försöka hitta på juliga saker att göra inne istället och sen kan man ju vara taskig och slänga ur sig; "-Ska vi gå ut och åka pulka sen?!", vilket jag gjorde då barnen satt och bakade pepparkakor, barnen tjohade och jublade "-JAAA!!!" i kör.. :S Ops.. nåja Embla tyckte att hon visst kunde gå ut och åka fast där inte fanns någon snö, men hon fick tyvärr ett nej på det. Istället blev det godistillverkning; Marsipan/mandelmasse godisar med choklad. Kanske jag ska ta dagen från början; Till frukost blev det tomtegröt och limpmacka med ost, tända ljus och massor mys. (Jag stod i köket så gott som hela dagen, vid diskbänken, diska..) Pepparkaksbakningen tog vi efterfrukosten, Vidar åt upp all sin deg och de andra två bakade för fulla muggar! Dom satt säkert i 3 timmar och bakade kakor! De tre första plåtarna brände vi alla kakor på.. jag vet inte vad jag gjort med degen, men nåt konsigt måste det blivit.. för när dom var klar var dom blekare än blekast, men smakade gott!? Lite lek, rit och diskpaus och sedan blev det godistillverkningen efter denna kläde barnen lilla julgranen, den blev fin! :) Men snart åker den ut.. barr satan.. :/ Barnen fixade prinskorven medans jag tog hand om köttbullsrullningen och stekningen. Middagen bestod av köttbullar, prinskorv, potatis och enkel vitsås. Middagen avslutades med stoj och skoj; "-Tack för maten den var god på vårt bord stod en ko, kon hette Kajsa och hon börja bajsa." "-Tack för maten den var god, hälften spydde resten dog." o.s.v När bordet var avdukat började jag ställa i ordning go´fika vi tänkte ta framför teven med nån film, men rätt i dukningen baknar det på dörren.. men det var ingen där? Fast tre paket låg det minsann ute i gräset! Nissarna hade varit på besök! :D Paketöppning!!!! Vidar fick en liten hot wheels, Thor fick Bilar 2 filmen och Embla fick tre par örhängen i äkta silver. Nöjda och superlyckliga barn kan jag lova! Sedan blev det Bilar 2 och go´fika, glögg med tillbehör, pepparkakor och mandelmassegodis. Och så avslutade vi denna kväll. :)


 


Dagen efter, söndag, första avdvent vaknade vi av att gubben skriker på Thor att han ska komma till köket och där igenom fönstret får vi skåda snö! Som redan ligger och som kommer ner! :D Så det blev mysfrukost och sedan fort ut i snön och ute blev barnen så gott som hela dagen. Vi var även till pulkbacken på kvällskvisten, men det var lite väl mörkt, fast barnen åkte några gånger innan vi traskade hemåt igen. Stackar lilla Vidar hade inte sovit på hela dagen och var jätte trött.. han somnade sittandes i pulkan påvägen hem! Då är man trött! Väl hemma blev det rester från dagen innan, korv och köttbullar med mos.


 


På måndag låg fortfarande snön kvar, mys. Jag skottade lite gånger på ena sidan av huset.. men det var nog bara "bortkastat". Embla kom hem med rött och svullet öga efter skolan, hon hade fått en kvist i öga, iväg till optikern och där fick vi reda på att hon hade en rispa mitt över pupillen, inte konstit hon såg suddigt. Ingen innebandy för henne, bums i säng när hon kom hem vid klockan sex och hon somnade i princip på en gång.


 


Igår fick Embla stanna "hemma" från skolan och vila ögat, hon såg fortfarande suddigt, men inte lika mycket som dagen innan. Jag, gubben och Vidar hade planerat in en stadsresa, snart är det jul.. Embla och Thor fick vara hemma hos gamm-folket. Påvägen hem från stan var det snorhalt, regn och vi hann inte komma långt innan vi mötte på en bil som hade kockat, hela fronten var mos. Vi klarade oss fint hem. Bra med nya vinterdäck! :) Hade vi haft kvar dom vi hade förra året skulle vi nog inte ens tagit oss från parkeringen.


I dag är en ny dag med nya tag.. snöblandat öste nyss ner och snön är så gott som borta. :(


 

 
ANNONS
 
Eva

Eva

30 november 2011 09:55

Vilken härlig dag! :)
Det gick bra ändå utan snö ;) Men lite snö hade inte skadat..

http://www.evislillablogg.bloggplatsen.se

 
Eva

Eva

30 november 2011 09:58

Oj då.. Jag läste visst inte hela inlägget ;D
Rasmus berättade att Embla hade fått en pinne över ögat och hon var röd där.
Hoppas det är bra med hennes öga nu!

http://www.evislillablogg.bloggplatsen.se

Maria

30 november 2011 10:00

Misstänkte att du inte hade läst hela. ;) Idag skickade vi henne till skolan, hon sa att hon såg bra med ögat så det är nog på bättringsvägen. Hade det inte blivit bättre nu skulle hon fått nå medicin utskrivet till ögat.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se