Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under november 2011

Av Maria - 18 november 2011 09:42


Blev en bild på hela vår familj i dag.


 

ANNONS
Av Maria - 17 november 2011 18:04

Snart dags för att att måla golvet igen, sen är det klart! :D Så efter det är det bara sortering och slängning av grejer i Emblas rum som blir nästa, MEN när det är klart så blir det till att flytta in barnens grejor till deras nya rum (några nya tapeter blir det inte innan jul). Sedan ska jag ÄNTLIGEN få mitt hobbyrum!! :) Åh, vad jag längtar!!! :D


Om ni hade en god mörk choklad som ni ska baka med, vad skulle ni baka?


 


Lånad bild ifrån HÄR.

ANNONS
Av Maria - 16 november 2011 20:21

I morgon står det målning på schemat. :) Ett steg närmare ett gemensamt rum till barnen. Och ett eget hobbyrum till mig. Eftersom barnen oftast leker ilag så anser vi att dom lika gärna kan ha ett gemensamt lekrum, när dom har lekt nu så drar antingen Thor in sina grejer till Emblas rum eller tvärtom. Och jag behöver vekligen ett hobbyrum med skåp/garderober, så jag kan ha alla mina pyssel/papper och andra grejer någon stans istället för att dom ska ligga staplade i högar överallt. Jag hoppas detta kommer bli en bra lösning på våra "problem".


    

På tal om måla, jag beställde ju hem 288 st färgpennor sist jag beställde något och dessa pennor kan jag lova att blir använda! Jag tycker inte barnen gör annat än att ritar hela tiden. I morse efter frukost hade ungarna puttat undan glas och brökorg för att kunna sitta och rita vid frukostbordet. Smörfläckiga teckningar, jajemen, men rita skulle dom. Så fort dom får tid över ritar dom. :D Och duktiga är dom! :)


             

                                     Emblas                               Thors

Av Maria - 16 november 2011 18:41

I går, lite väl sent insåg vi att brödet förmodligen inte skulle räcka till alla barnen till frukosten idag. Så vad gör man? Jo, man ställer väl självklart klockan på 6 för att hinna baka lite nödbröd.. men det var nog lättare sagt än gjort kan jag ju lova, jag fungerade inte så bra.. kändes helt klart som om jag hade varit vaken hela natten.. eller typ sovit en timme. :/ Jag var så trött så jag mådde illa + att huvudvärken var på ingång. :( Allt kändes skit! Man brukar ju vakna till då man väl har klivit upp och börja göra något, men så var inte fallet denna morgon. Jag blev tvungen att lägga mig på golvet när brödet äntligen var i ugnen och vila, med en Vidar hängandes över mig. När frukosten sedan var serverad, försvann nödbrödet i ett nafs, jag åt en halva, mådde allt för illa för att få i mig mer.. knappt en klunk kaffe och lite vatten.. Gubben fick köra Thor till dagis. Själv gick jag och la mig vila, Vidar placerade jag i hans säng med några leksaker och lejon kungen (filmen) på min telefon.

Jag fick väl ligga ett tag, men Vidar tappade tålamodet och blev uttråkad så det var bara att kliva upp, men jag tror fan att det lilla jag vila hjälpte, jag kände mig inte alls lika mycket zombie som jag hade gjort innan.


Nödbrödet

 

Huvudvärken har gått upp och ner hela dagen, mest upp.. men även fast jag har haft möjlighet att vila mer så har jag inte gjort det utan passat på att göra sånt jag annars inte kan göra när Vidar är med. Gubben tog nämligen med sig Vidar på sin dagliga promenad idag. Jag har hängt upp lite (letat som en galning) julgardiner i några fönster och placerat ut adventljusstakarna dom alla två vi har.


Klockan 21 blir det grey´s efter det blir det gonatt, imorgon måste jag upp och gå med Thor till dagis.

Av Maria - 16 november 2011 13:04


Min(-a) hobby;


 

Av Maria - 15 november 2011 07:28

Kan något göra en mer irriterad och på dåligt humör??? Tisdag är den dag jag brukar få ha "vilodag" eftersom Thor är ledig från dagis denna dag. Så det är bara Embla som behöver kliva upp och göra sig klar för skolan, detta brukar gå so en dans på rosor och vara klar i tid så hon även hunnit sett på teven innan skolan, men dom senaste gångerna då soffan är reserverad och hon inte kan se på teven när hon är klar, så då har hon varit långsammare än långsammast! Idag tog det en HALV TIMME för henne att klä på sig!!!! WTF! Just nu äter hon frukost.. borsta tänderna tog en 5-10 min. Jag får ont i magen av all denna stress. Blä.

Av Maria - 14 november 2011 19:07

Då är det bestämt! Julen kommer vi i år fira hemma hos "farmor och Ellert", alltså Yvonne och Eilert. Det blir nog bra, lugn och stillsamt, förutom barnens ståhej förstås. ;)

 

Fy vad jag hatar detta hus när det gäller förvaring, det finns ingen!!!! I en hall anser jag att det ska finnas minst en garderob, här finns ingen. :/ Vi skulle behöva sex.. sju, garderober, vi har typ två.. tre, införskaffar vi oss lite (många) galgar finns det typ två till, kanske. Usch jag får bara ont i magen när jag tänker på allt som behövs göras i detta hus och allt som behövs få undan. Fy och usch..


Halv åtta, dags att natta dom stora barnen, minsta sover redan. Trött kille idag, mycket friskluft. Efter vi hade lämnat Thor på dagis gick vi johannisbergrunt, hem och fika lite, sedan traskade vi vidare till byn och hälsade på Malin, Johan och Leo. Där blev vi bjudna på lunch, tack Malin och Johan. :) Det tog exakt en timme att gå dit.

Av Maria - 12 november 2011 19:02

Dagen har väl varit.. inte fan vet jag.. ? Hm.. kall, frusen.. trist, tråkig.. händelselös.. känns som jag bott i köket från morgon till kväll.. inte speciellt ovanligt med andra ord. Just nu längtar jag bara tills att Embla kommit hem från halloweenpartyt hon är på, som slutar 20:30.. för efter hon är hemma och lagt sig ska jag och gubben sätta oss i soffan, tillsammans! I soffan ska vi sitta och titta på nån (förhoppningsvis) bra film (Arctic Blast) och äta ost, kex och pepparkaka. :)


Fan då! Kom nyss på att jag har tvätt i maskin som jag tvätta idag.. hade helt glömt det, nåja får väl hämta och hänga den när Vidar somnat.


 

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se