Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under februari 2012

Av Maria - 15 februari 2012 06:38

Varför vaknar jag en sådär fem sex på morgonen då jag är helt ledigt, inge barn, inge jobb, ingen praktik, ingen tvätt-tid o.s.v och förutom att jag vaknar tidigt så har jag problem att somna på nätterna, jag har ALDRIG haft problem atr somna när jag lagt mig! Men nu efter att ha legat timmar och försökt sova så har jag kanske lyckats somna där vid ett halv två på natten.... Och då har jag sovit dåligt, vaknat till och från hela nätterna... :( Varför?!?!

ANNONS
Av Maria - 14 februari 2012 15:32

Så igår gick tiden åt att baka alla   :ans dags kakor till barnen, och då menar jag HELA dagen. Och till på det gick jag runt med "på gränsen att inte klara av något migrän, migrän". :( Migränen gick som upp och ner.. ena stunden låg jag ihop rullad i soffan av smärta och efter ett tag så släppte det lite och jag var kapabel till att resa på mig och röra på mig. Och så "gick" jag hela dagen.. + att jag kände mig jätte nere, blä :( (Imorse vaknade jag meeeed... ----> med en "svag" migrän. Upp, ta ezee, äta ägg.. dricka kaffe.. än är jag inte helt bra, men jag klara ju av att sitta här och har även städat hela lägenheten, dammsugat och skurat alla golv, tvättat fönster och tagit vara på den lilla disk jag hade (fick bort den västa disken av baket redan igår!). (Henrik var ju så snäll och lånade mig sin dammsugare och skurhink med mopp idag. Därav möjligheten att kunna städa golv. Tack!) Men även om jag har varit "duktig" så går jag runt med ont i magen.. jag har fortfarande inte ringt och sökt någon praktik eller gått bort över dit jag tänkt söka... Åhhh vad jag VERKLIGEN hatar sånt här! Nu är klockan så pass sent så jag får helt enkelt ta morgondagen till en "ringa runt och söka praktik-dag". :/


Jag har faktiskt även varit över till Henrik för att ge barnen sina alla hjärtans dags kakor jag bakade igår. Dom blev nog glada, kakorna tog slut, (tyvärr) fick inte alla kakor jag gjort plats i byttan jag hade gjort "fin", så resten ligger i min frys, dom kan få dom nästa helg eller så kan jag ju bjuda mina gäster som aldrig dyker upp här på kakorna.. Förutom att barnen fick kakor av mig hade även barnen varit handlat alla hjärtans presenter till mig tillsammans med Henrik.


KAKORNA

         

Mördegskakor fyllda med blåbärsfyllning.


MINA PRESENTER

 

Vidar var väldigt söt när jag hälsade på, han hade bananerna som "halsduk" tills dom gick isär och då försöker man sätta ihop dom igen. :) Lillhjärta!  

   


ANNONS
Av Maria - 12 februari 2012 20:27

Jag kan bara inte låta bli, tänk att få möjligheten att vinna ett Cachet Earthbound block som innehåller en orginalteckning som är ritad utav självaste Andrea Femerstrand! Man har alltså denna möjlighet just nu inne på Andreas blogg, tävligen avslutas den 19:de februari, alla kan vara med och tävla så länge man har en blogg eller en mail adress så Andrea kan kontakta vinnaren. :) *Håller tummarna stenhårt på att jag vinner*!!!!


All lycka till mig! ;D


Av Maria - 8 februari 2012 08:43

Så i går började säsong åtta av project runway, dubbel avsintt, så gissa om man vart sjukt sy-sugen nu då! Och inte bara sy-sugen utan även väldigt sugen på att sätta sig med papper och penna och bara designa en massa kläder, kul!!! Jag vill rita, sy & baka! Så okej, om jag tar fram symaskinen och börjar/försöker sy så lär jag inte vara så sugen på det sedan på ett tag... brukar vara så, får nervsläpp efter första misstaget eller att det inte alls blir eller går som man tänkt. Baka.. hm.. till vem? Själv vill jag helst undvika att klämma i mig t.ex en tårta eller en hög med cupcakes... Rita.. ja, rita det är ju något jag kan göra.. fast det känns dock trist att det bara är nåt som blir liggandes i en hög någonstans.. Dessa saker är ju ändå något jag VILL göra.


Men jag borde/måste ringa och söka praktik-plats någonstans, snarast möjligt. Men min feghet och telefonfobi/skäck har mig i ett hårt grepp... :/ Helst skulle jag vilja gå bort över dit som jag tänkt söka plats och hört öga mot öga, men det tänker jag ju inte göra när jag har Vidar hemma. Jag vill helst bara gömma mig lägenheten och aldrig gåt utanför dörrn igen.. usch, blä.. nä fy.. usch.. :SAv Maria - 7 februari 2012 13:20

Tanken var så här; Barnen åkte till sin pappa på söndagen (5/2) och skulle stanna till onsdag eller torsdag för att då komma tillbaka hit då och stanna hos mig till söndag (12/2) och då bli hämtade av sin pappa och vara hos honom en hel vecka, och vips skulle vi bytt vecka! Men nu blev det lite miss i planeringen då två av barnen redan kom igår och då tycker jag att dom lika gärna kan stanna till söndag och Thor får komma då han inte bär på någon smitta längre, för än så länge har inte dessa två barn visat något tecken på magsjuka så jag vill inte smitta ner dom eller mig.


Så äré!

Av Maria - 6 februari 2012 18:28

På andra försöket!!! WOW! Det var fan bra gjort! Jag har haft stora problem med att ladda upp bilder här på bloggen, och nej det har inte med storleken på bilden då det är mobilbilder så tror jag inte att dom är sådär jätte stor. Vanligtvis har det tagit typ fem-sex försök innan jag fått upp bildena, om ens då.. brukar ge upp...


I dag har jag haft sovmorgon och tvätt-dag, jag har även hunnit över till Annelita på en semla och kaffe, gott vare kan jag lova! Jag fick även hämta hem två av barnen från deras pappa då han inte mådde något bra, Thor som också var dåligt blev kvar hos pappan. Embla och Vidar fick mat vid halv fem och Vidar åt TRE tallrikar mat!!!! Han var en hungrig kille kan jag lova! Efter maten tappade jag upp ett bad till honom så han fick bada lite, nu ligger han och sover. Det var han själv som visade att han ville gå och sova då han hängde vid sovrumsdörren och ville in, trött kille, han somnade direkt!


Tredje tallriken mat slinker ner här!

 


I söndags blev det älgstek, potatis och hemmagjord sås till middag, det var populärt hos Embla då hon slevade i sig 2-3 tallrikar mat! Dock inte lika populärt hos pojkarna.

   


Och i går fick/tog jag äntligen min efter längtade corona med lime och chilinötter! Det var gooooott!!!!

 

Av Maria - 6 februari 2012 09:47


 


Jag har blivit utdelad en blogg award! Eller min blogg har blivit det! Vilket som, Tusen Tack EVA för den fina blogg awarden! :D


När man får äran att få en Award tilldelad är reglerna följande;

  1. Tacka och länka till den som har gett dig awarden.
  2. Skriv ner fem bloggar som du vill lämna awarden vidare till och låta dom veta det genom att lämna en kommentar hos dom.
  3. Till slut, hoppas att de utvalda vill lämna Awarden vidare.

Jaha, då kom man till det här med att dela ut.. hm.. finns så många fin bloggar som förtjänar en award och bara att få välja FEM utav alla dessa blir inte lätt...


Dessa är det fem bloggarna jag slutligen valt att ska få en award tillelad;

Era bloggar gör mig glad! :) Ni inspirerar mig! Tack! :)

Av Maria - 5 februari 2012 10:12

I går fick jag en bild i huvudet på hur jag skulle vilja se ut (viktmässigt).. så här blev jag på pappret.


 

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se