Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 28 juni 2015

Religion

Av Maria - 28 juni 2015 16:42

Jag har aldrig gillat religioner i överlag eftersom jag anser att de flesta krig och bråk ofta handlar om just detta ,att det är detta som orsakar all kaos här i världen. Nej, jag vet, det är inte enbart religion som skapar krig och oreda, även politk är delaktigt i denna fråga, sedan finns det ju självklart mycket annat som spelar in, men dessa skulle jag tro att är dom största orsakerna. Jag varken gillar religioner eller politk, jag brukar oftast undvika att skriva eller prata om dessa ämnen eftersom det alltid är någon som missförstår och feltolkar eller helt enkelt inte alls håller med. Men någon gång måste väl vara den första. Detta är mina åsikter, ni/du får tycka som du/ni vill. Alla har vi en egen vilja. Jag respekterar dom som har en religion som dom tror på, som dom lever för, men själv är jag inte insatt eller instresserad/troende på någon specifik religion.

Min tanke med detta inlägg var faktiskt att skriva om muslimer och deras tro på Islam. Och hur feltolkade dessa människor faktiskt är av många. Själv hade jag sån fel syn på muslimer och deras tro, men detta handlar ju bara om brist på kunskap och att man är dåligt påläst och fått lära sig fel. Inte tagit reda på riktig fakta om hur det faktiskt är. Varför googla och läsa något och sedan tro att det är så, allt man läser är inte sant. Varför inte bara gå ut och prata med en muslim, be hen berätta om deras tro på islam vad den går ut på, hur den ser ut. Alla är människor, alla är olika. 

Synen jag hade på muslimer förut var att dom var elaka mot sina kvinnor, att dom slog dem, behandlade dom allmänt illa. Jag kunde inte förstå dom kvinnor som ville vara med muslimska män, varför ge upp sitt liv för att leva som deras slavar? Så såg min syn ut.

Jag skäms idag att bara skriva detta, att jag trott så fel. Självklart kanske det finns dom muslimer som är dåliga och behandlar sina kvinnor illa, men hallå!, det finns det i alla religioner! Det handlar inte om religioner, det handlar om personlighet, dom som är bra och dåliga. Det finns puckon överallt, troende eller icke troende. Tro aldrig på vad du läser eller får höra, ta reda på ren fakta själv, sann fakta innan du tror att du vet hur allt ligger till. 

I dagens läge har jag som sagt en helt ny syn på muslimer. Nu när jag vet mer, när jag fått möjlighet att prata och fått varit delaktig i en muslims liv. Familjen är allt! Mamman är drottning, eller ja, dom har stor respekt för modern. (detta varierar säkert från muslim till muslim, men detta är vad jag har fått sett och lärt mig sedan jag fick möjligheten att umgås med en muslim). Jag skulle vilja påstå att muslimer har större respekt för kvinnor än vad många svenska män har. Denna misstro jag tidigare hade om muslimer var snarare hur svenska män behandlar sina kvinnor, eller nä inte svenska män utan svenska nazist män. Och nej, självklart kan jag inte dra alla under samma streck, det vore ju idiotiskt. Jag kan ju bara tala ur min synvinkel på det hela. 

 

Vad vill jag ha sagt med detta då?

Ta alltid reda på ren och sann fakta innan du tror på något du läst eller fått berättat för dig. Bra eller dåligt. Bara för att en person har berättat något för dig eller skrivit något (även detta), betyder det inte att det är sant, att det är så. Tro inte på allt folk säger.  Öppna dina ögon, finn sanningen själv. Lev inte på någon annans lögner.

 

Just nu, i detta nu firar muslimer Ramadan. Även när det gäller Ramadan så finns det dom som feltolkar detta och inte kan förstå varför folk ska hålla på att svälta sig själva. Det är så mycket mer än bara svälta.. eller nä, det är inte svälta, dom fastar. Dom avstår från dryck, mat, rökning samt sexuellt umgänge då "solen är vaken" alltså får dom göra allt detta när solen gått ner. Anledningen till att muslimer firar Ramadan är för att det är den nionde fastemånaden, vilket betyder att Koranen i denna månad uppenbarades för profeten Muhammed och därmed för mänskligheten. Fastan består av en av de fem pelarna i Islam. 

 


1. trosbekännelsen (alltså vittna sin tro på sin Gud och profeten Muhammed).

2. de fem dagliga bönerna (be fem gånger om dagen enligt tidsschema för att komma närmare sin skapare och glömma alla övriga tankar och bara tänka på Gud (som meditation/mindfullness, alltså vara i nuet med hela sin uppmärksamhet till sin skapare).

3. att erlägga allmosor (att dela med sig av det man fått av Allah till dom fattiga och behövande. Det ska ges allt i från pengar till kunskap).

4. att fasta (alltså avstå från föda och dryck när solen är uppe).( Anledningen att fasta är att själen anses bli renad och människor påminns om hur beroende det är av sin skapare. Genom att dom själva får känna hur fattigdom känns och dess prövningar och genom detta så kan muslimer helhjärtat ge allmosan, zakat se nr.3)

5. att genomgå en pilgrimsfärd till Mekka minst en gång i livet (Mekka är en stad i Saudiarabien där templet Kaba ligger, vilket är en muslims heligaste plats här på jorden där moskén Masjid al-haram står på den öppna gården. Är du icke-muslim är du inte välkommen. Denna moské är bara för muslimer. Så med andra ord betyder det att muslimen en gång i livet bör besöka denna moské).

 Slutet på Ramadan firars med tre långa dagars fest. 


Och med detta avslutar jag för denna gång.  

 

Ramadan Kareem!

Ramadan Mubarak!

Happy Ramadan!

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards