Mamma Marias Blogg

Alla inlägg under juni 2015

Av Maria - 19 juni 2015 10:45

Dag 1 med ritalin (20mg).

  • hyper/speedad
  • lyckorus/glad
  • ork
  • glömde små saker
  • aktiv

Efter ungefär en halvtimme efter jag tagit ritalinen satt jag på golvet i hallen och gick igenom/rensa ur lådor med mössor och likande, rensade hatthyllan, jackhyllan och skohyllan. Diska, dammsög, skura, sortera tvätt, bädda rent i sängen, duscha, var överallt, plocka fixa, kom ihåg lunchen till barnen!!!!

Jag tappade inte aptiten som tydligen ska vara en av biverkningarna, för hunger kände jag. Fast å andra sidan kanske det är så pass låg dos så när jag väl kände hunger hade förmodligen medicinen slutat verka för dagen. För om jag förstod rätt så skulle ritalinen verka i ca. 3-3 1/5 timme. När jag var över till min vän senare spelade vi kubb och därefter gick vi ner till fotbollsplanen och spelade fotboll! Jag spelar inte fotboll!? Jag avskyr fotboll. men av någon anledning kände jag verkligen för att göra det, springa, och ha som en anledningen att springa. Och det var jätte roligt (trots att jag kanske inte är så bra). 

Jag tog min första dag som en bra första dag med ritalin, men kände mig dock förvirrad då jag började fundera på vad ritalinen skulle/ska göra. Det var som min väns man sa; "-Om du hade ADHD igår, vad har du då idag? Damp eller? Du är nåååågot speedad!". Detta fick mig att tänka extra på hur ritalinen fungerar och hur den ska fungera, vad den ska göra/hjälpa en med. Om jag förstod det rätt skulle jag få bättre koncentration, men jag vet inte om jag fick det? Jag glömde små saker sånt jag vanligtvis inte glömmer. Så som att ta med en handduk när jag går och duschar, för efter jag duschat klart stod jag och letade med blicken efter en handduk och inser då att jag inte tagit med någon... Eller som när jag skulle iväg och tvätta och insåg jag när stod vid tvättstugedörren att nyckeln låg hemma på byrån i hallen, så det var bara att springa hem och hämta den. Men i ren allmänhet tyckte jag att det var en bra första dag trots mina tankar på funktionen ritalinen ska ge. 

            Stör ni er lika mycket som jag på den där myggan!???

 


ANNONS

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se