Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 5 juli 2015

Därför mår du bättre på sommaren.

Av Maria - 5 juli 2015 21:11

Jag satt och läste om lycka. Om hur att bli lycklig, att känna lycka då jag snubblade över temperaturer och hur vi påverkas av dessa temperaturer och ljus. 

 

Det var en studie dom hade gjort, det dom kom fram till var att vi presterar bättre när det är varmare, det vill säga när temperaturen ligger på ca.25 grader. Anledningen till att vi presterar sämre när det är kallt är för att det går åt mer energi för kroppen att hålla oss varma. Vi blir även lyckligare av värmen. När det gäller ljuset som hade dom gjort ett test på dagsljus och konstbelysning/artificiellt ljus, vilken skillnad vi påverkades av dessa. Bra och dåligt. Rätt logiskt, dagsljus "vann". Vi mår bättre av dagsljus. När vi är inne i konstbelysning så sjunker vår kortisolnivå vilket resulterar i att vi blir tröttare, mer stressade och vi har svårare att stabilisera våra energi nivåer. Vill du läsa mer om denna studie? Klicka på länken. The Science of How Temperature and Lighting Impact Our Productivity. 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se